Virgin Atlantic onthult de langverwachte Airbus A330neo

In het hele vliegtuig zullen er meer manieren zijn voor klanten om verbonden te blijven dan ooit tevoren. Degenen die in Premium en Upper Class reizen, kunnen profiteren van baanbrekend draadloos opladen in de stoel, terwijl klanten in elke cabine kunnen genieten van een groter aantal USB-verbindingen, Bluetooth-entertainmentsystemen en de snelste wifi van de luchtvaartmaatschappij ooit.

In 2019 was Virgin Atlantic de eerste Britse luchtvaartmaatschappij die een vaste bestelling aankondigde voor maximaal 16 Airbus A330neo's, waarmee ze haar toewijding om met de schoonste en groenste vloot in de lucht te vliegen opnieuw bevestigt.

Na een investering van miljarden dollars in vloottransformatie in het afgelopen decennium, exploiteert de luchtvaartmaatschappij een vloot met een gemiddelde vliegtuigleeftijd van iets minder dan zeven jaar en 68% vliegtuigen van de volgende generatie. Dit loopt op tot 100% van de volgende generatie tegen begin 2027.

Dit betekent dat de vliegtuigen van Virgin Atlantic zijn uitgerust met de meest efficiënte motoren en ultramoderne technologie die is ontworpen om brandstof te besparen en emissies te verminderen. Dit heeft tot nu toe geleid tot een vermindering van 20 procent van de CO2-uitstoot van het wagenpark.

De A330-900 neo's zijn ontworpen om 11 procent zuiniger te zijn met brandstof en koolstof dan de A330-300 die ze direct vervangen en zullen een vermindering van 50 procent van de geluidscontour van luchthavens opleveren. De A330neo van Virgin Atlantic zal naar verwachting begin oktober met zijn eerste klantvlucht naar Boston vertrekken. Kaarten gaan later deze maand in de verkoop.

Vanaf september 2022 zal de luchtvaartmaatschappij drie vliegtuigen in ontvangst nemen, en de resterende leveringen volgen tussen 2023 en 2026. Upper Class The Retreat Suite is een gloednieuwe innovatie in het Upper Class-aanbod van Virgin Atlantic en bestaat uit twee exclusieve suites aan de voorkant van het cabine.

De ruimste suite van de luchtvaartmaatschappij tot nu toe, bestaande uit een directe stoel van 1,80 m naar een volledig plat bed en een 27-inch touchscreen met Bluetooth-connectiviteit en draadloos opladen. Elke suite heeft een poef die ook dienst doet als extra zitplaats, zodat maximaal vier personen comfortabel kunnen dineren, chatten of spelletjes spelen in hun eigen sociale ruimte.

Klanten kunnen genieten van een intiem diner of comfortabel neerstrijken om een ​​film te kijken. Naast The Retreat Suite biedt de A330neo 30 gloednieuwe Upper Class suites. De volledig naar voren gerichte suite biedt meer ruimte en opbergruimte naast een volledig sluitende privacydeur. Met een ‘niet storen’-functie. Het heeft door passagiers bediende sfeerverlichting, een 17,3-inch touchscreen-tv en zelfs een spiegel zodat klanten kunnen controleren of ze er klaar voor zijn.

De bekroonde sociale ruimte van de luchtvaartmaatschappij, The Loft, blijft een centraal punt in het ontwerp van de cabine wanneer klanten aan boord gaan van het vliegtuig en vormt een essentieel onderdeel van de Upper Class-ervaring. In een evolutie van het ontwerp van de Airbus A350, bestaat het uit ruimte voor acht personen, met vier comfortabele stoelen, zodat gasten kunnen zitten en kletsen of genieten van verfrissingen uit de nieuwe zelfbedieningskoelkast en drankenautomaat.

Klanten kunnen ook een Bluetooth-hoofdtelefoon aansluiten op de dubbele panoramische 27-inch touchscreens of gebruikmaken van de draadloze oplaadfaciliteiten voor hun apparaten. Premium Stijlvolle accenten maken grote verschillen in Premium, in een cabine met 46 zitplaatsen op de A330neo.

De kenmerkende bordeauxrode Premium-stoelen van Virgin Atlantic, met een toonhoogte van 38 inch, maar ze worden vergezeld door kuitsteunen in elke stoel en een 13,3-inch touchscreen met Bluetooth-audio. De luchtvaartmaatschappij biedt haar Premium-klanten ook een draadloos oplaadstation in de stoel aan.

Economy Comfort en verbinding zijn aan de orde van de dag in de nieuwe Economy-cabine, aangezien klanten het grootste economy-scherm ooit zullen ervaren van 13,3", met een intuïtief touchscreen en Bluetooth-audio om een ​​hoofdtelefoon aan te sluiten, waarbij klanten hun telefoon kunnen gebruiken als een controleur.

Er is ook voldoende opslagruimte, plus wisselstroom en USB-poorten om gadgets van stroom te voorzien. Klanten hebben de keuze tussen 28 Economy Delight-stoelen, die een grotere stoelafstand van 34 inch bieden, of 156 Economy Classic-stoelen met een pitch van 31 inch.

Corneel Koster, Chief Customer and Operating Officer bij Virgin Atlantic, geeft commentaar; “Als het gaat om innoveren voor onze klanten, staan ​​we nooit stil. Onze wens om gedenkwaardige ervaringen te creëren, betekent dat we ons blijven verbeelden met frisse ideeën. We geven om elk detail van het ontwerp van de cabine en elke stap van de reis van onze klant. We zijn trots om onze ultramoderne A330neo te onthullen en de evolutie van onze klantervaring te laten zien, waarbij al onze klanten een eersteklas ervaring krijgen, ongeacht de cabine waarin ze reizen. Ze zullen beter verbonden zijn met hun medereizigers en onze geweldige bemanning in de lucht, en met hun vrienden en familie op de grond.

“De A330neo speelt een belangrijke rol in de transformatie van onze multi-miljard dollar vloot en toont onze toewijding aan de planeet. We weten dat het meest impactvolle wat we als luchtvaartmaatschappij kunnen doen, is om met de schoonste, groenste en jongste vloot te vliegen die mogelijk is, en de A330neo is een integraal onderdeel van het bereiken van dit doel. Het is echt een vliegtuig voor de toekomst.”

Het eigen ontwerpteam van Atlantic werkte samen met Factorydesign om de Retreat Suite, Upper Class Suite en The Loft te ontwikkelen.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X, het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...