Topmanager Yannick Bouts versterkt luxehotel La Réserve

Ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys zijn sinds zomer 2021 eigenaren van luxehotel La Réserve in Knokke-Heist en hebben hoge ambities om het tot het meest toonaangevende hotel van België te maken. Ze zijn gestart met een grondige renovatie, waarna het hotel zal beschikken over meer dan honderd kamers, wellness en restaurants. Begin 2022 werd driesterrenchef Peter Goossens aangesteld voor het culinaire aanbod.

Vanaf 1 juli 2023 wordt Yannick Bouts (44), een bekende naam in de horecawereld, de nieuwe general manager. Hij heeft ervaring opgedaan in diverse managementfuncties bij hotelketens zoals Marriott, Holiday Inn en Crowne Plaza en in gerenommeerde hotels zoals La Butte aux Bois, Château de Vignée en het Kasteel van Ordingen. Onder zijn leiding behaalde het Kasteel van Ordingen vijf sterren en werd het lid van de mondiale horecavereniging Relais & Châteaux.

Bouts zal samen met COO Mathieu Maertens streven naar het hoogste kwaliteitsniveau op het gebied van logies, gastronomie en wellness. Coucke en Versluys zijn ervan overtuigd dat Bouts met zijn ervaring en oog voor detail de perfecte aanvulling is voor hun team om het hotel naar het allerhoogste niveau te tillen.

Het iconische hotel La Réserve, waar beroemdheden van weleer zoals Sinatra, Piaf en Dietrich verbleven, zal naar verwachting op 9 juli 2023 weer volledig operationeel zijn na de renovatie. Bouts heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in de hotelbranche en heeft bijgedragen aan het succes van verschillende gerenommeerde hotels in België. Hij heeft een opleiding hotelmanagement gevolgd aan de Erasmushogeschool in Brussel en heeft gewerkt als sales- en marketingmanager bij de Oost-Vlaamse ondernemersfamilie Vermeersch, eigenaars van hotels zoals Auberge du Pêcheur, Gosset, Serwir en Charl s.

Coucke en Versluys zijn voortdurend bezig met het samenstellen van een sterk team, inclusief Bouts en Goossens, om hun ambities waar te maken. Het team zal zich richten op het bieden van de beste service aan zowel B2C- als B2B-klanten en het creëren van een onvergetelijke ervaring voor de gasten van La Réserve.

De renovatie omvat een volledige make-over van het interieur en exterieur, met bijzondere aandacht voor het behoud van het iconische karakter van het hotel. De nieuwe faciliteiten zullen voldoen aan de verwachtingen van de meest veeleisende gasten, met een luxe wellnesscentrum, verfijnde gastronomie onder leiding van Goossens en stijlvolle kamers.

Eenmaal volledig operationeel, zal La Réserve een belangrijke rol spelen in het aantrekken van toeristen en bezoekers naar Knokke-Heist. Met de culinaire expertise van Goossens en het ervaren leiderschap van Bouts, zullen zowel hotelgasten als bezoekers van Knokke-Heist kunnen genieten van een unieke en hoogwaardige ervaring in het hart van deze luxe kustplaats.

Over Yannick Bouts

Hij is een gerespecteerde naam in de hotelindustrie met een indrukwekkend cv en jarenlange ervaring in het beheren van gerenommeerde hotels. Hij heeft leidinggevende posities bekleed bij Tafelrond, een luxueus boetiekhotel in Leuven, en la Butte aux Bois, een prestigieus 5-sterrenhotel in Lanaken. Bouts heeft ook succes geboekt bij het Kasteel van Ordingen, waar hij het hotel hielp opwaarderen naar een 5-sterrenstatus en lid worden van de mondiale horecavereniging Relais & Châteaux. Daarnaast heeft hij gewerkt bij Château de Vignée in Rochefort, eveneens een lid van Relais & Châteaux.

Yannick Bouts heeft een sterke reputatie opgebouwd in de branche dankzij zijn uitgebreide ervaring, streven naar perfectie en oog voor detail, wat heeft bijgedragen aan het succes van deze toonaangevende hotels. Hij heeft een opleiding hotelmanagement gevolgd aan de Erasmushogeschool in Brussel en heeft ook managementfuncties bekleed bij internationale hotelketens, waar hij zijn expertise verder ontwikkelde.

Yannick'sbenadering van gastvrijheid en management is gericht op het bieden van een ongeëvenaarde ervaring voor hotelgasten. Hij legt de nadruk op het leveren van de hoogste kwaliteit van logies, gastronomie en wellness, en streeft ernaar om aan de wensen van de meest veeleisende gasten te voldoen. Zijn passie voor het vak en toewijding aan uitmuntendheid hebben ervoor gezorgd dat elk hotel waar hij heeft gewerkt, een aanzienlijke opwaardering heeft gekregen.

Nu staat Yannick Bouts voor een nieuwe uitdaging: het leiden van La Réserve in Knokke-Heist, het ambitieuze hotelproject van ondernemers Bart Versluys en Marc Coucke. Als general manager zal hij samenwerken met driesterrenchef Peter Goossens en COO Mathieu Maertens om La Réserve uit te bouwen tot het meest toonaangevende hotel van België. Met zijn bewezen staat van dienst en passie voor perfectie is er geen twijfel dat Bouts een aanzienlijke bijdrage zal leveren aan het succes van La Réserve en haar gasten een onvergetelijke ervaring zal bieden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...