Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergetelijke ervaring voor degenen die op zoek zijn naar een romantisch uitje, een speciale viering, of gewoon een moment van pure verwennerij. Van de historische steden Brussel, Gent, en Antwerpen tot de idyllische Ardennen en de Belgische kust, deze hotels zijn verspreid over het hele land, elk met hun eigen unieke charme en allure.

In de bruisende hoofdstad Brussel vind je hotels die doordrenkt zijn van geschiedenis en cultuur, met luxueuze kamers die een perfecte mix van traditionele grandeur en moderne elegantie bieden. Deze hotels zijn vaak gevestigd in prachtig gerestaureerde historische gebouwen, waardoor gasten zich kunnen onderdompelen in de rijke geschiedenis van de stad terwijl ze genieten van de allerbeste voorzieningen en diensten.

In Gent en Antwerpen, steden die bekend staan om hun prachtige architectuur en levendige kunstscènes, bieden luxehotels een unieke mix van historische charme en hedendaags comfort. Veel van deze hotels zijn gevestigd in prachtig gerenoveerde historische gebouwen, waardoor gasten kunnen genieten van een authentieke en onvergetelijke ervaring.

In de idyllische Ardennen en langs de Belgische kust vind je luxehotels die een toevluchtsoord bieden van de drukte van het stadsleven. Deze hotels zijn vaak omgeven door prachtige natuurlijke landschappen, en bieden gasten de mogelijkheid om te ontspannen en te verjongen in een serene en rustige omgeving. Of je nu wilt genieten van een rustige wandeling door het bos, een ontspannende spa-behandeling, of een heerlijke maaltijd met uitzicht op de zee, deze hotels bieden het allemaal.

Elk van deze luxehotels in België biedt een unieke en onvergetelijke ervaring, met eersteklas voorzieningen, uitzonderlijke service, en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een speciale viering, of gewoon een moment van pure verwennerij, deze hotels zullen je verwachtingen overtreffen en je een ervaring bieden die je nooit zult vergeten.

Het Kasteel van Ordingen, gelegen in Sint-Truiden, is een vijfsterrenhotel dat gasten verwelkomt in een omgeving vol sfeer, karakter en verfijning. Dit historische kasteel combineert de rijke geschiedenis van het land met moderne voorzieningen, waardoor gasten kunnen genieten van de prachtige omgeving, de uitstekende service en de rustige sfeer. Het hotel beschikt over verschillende soorten kamers en suites, waaronder comfort kamers, luxe kamers, junior suites, suites en executive suites. Elke kamer is vol van sfeer en karakter, en is voorzien van alle comfort om de gasten te verwennen. De kamers zijn stijlvol ingericht door de internationaal gerenommeerde meesterdecorateur Pieter Porters, wat bijdraagt aan de royale ervaring van het verblijf. Het Kasteel van Ordingen is ook de thuisbasis van twee restaurants. In het gastronomische restaurant Aurum kunnen gasten genieten van de bijzondere keuken van chef Gary Kirchens, die streeft naar gastronomische perfectie met geraffineerde smaakcombinaties. Daarnaast is er Bistro Richard, waar chef Pieter Caubergs heerlijke bistro-klassiekers met een eigen twist serveert, van Croque Monsieur tot een heerlijk stukje Limousin of tonijn. Het Kasteel van Ordingen biedt ook vergader- en seminarieruimtes, waardoor het een ideale locatie is voor efficiënte meetings. Daarnaast kunnen gasten genieten van de prachtige omgeving van Sint-Truiden, met mogelijkheden voor heerlijke wandelingen of fietstochten in de Haspengouwse natuur. Het Kasteel van Ordingen is gelegen op Ordingen-Dorp 50, 3800 Sint-Truiden. Contact: info@kasteelvanordingen.be of 011/58.68.18. - www.kasteelvanordingen.be

Het HasHotel, gelegen in Hasselt, is een modern en stijlvol hotel dat een perfecte mix biedt van comfort en luxe. Het hotel is bekend om zijn uitstekende service, prachtige kamers en de nabijheid van de vele bezienswaardigheden van de stad. Het HasHotel biedt verschillende soorten kamers, waaronder de Penthouse with a View, Penthouse with a View XXL, Suite De Lux, Rooms De Lux en Rooms De Lux Balcony. Elke kamer is ontworpen met aandacht voor detail en comfort, waardoor gasten een ontspannen en luxueuze ervaring kunnen genieten. Het hotel is ook de thuisbasis van het restaurant 'Bragoût'. Hier serveren de chefs een klassieke, vernieuwende keuken die zeker zal prikkelen. In het vernieuwde interieur kunnen gasten genieten van lichte gerechten, puur op smaak gebracht. Het restaurant is open vanaf 7u, met de keuken open vanaf 10u. Het HasHotel is gelegen in het hart van Hasselt, waardoor het een ideale uitvalsbasis is voor het verkennen van de stad. Met zijn uitstekende service en comfortabele kamers is het HasHotel een uitstekende keuze voor zowel zakenreizigers als toeristen. Contact: https://www.hashotel.be.

La Butte aux Bois, gelegen in Maastricht, is een luxueus hotel dat zich bevindt in een prachtig landhuis. Dit hotel biedt een unieke ervaring met zijn prachtige kamers, uitstekende spa-faciliteiten en gastronomisch restaurant. Het hotel biedt verschillende soorten kamers en suites, waaronder de Penthouse with a View, Penthouse with a View XXL, Suite De Lux, Rooms De Lux en Rooms De Lux Balcony. Elke kamer is ontworpen met aandacht voor detail en comfort, waardoor gasten een ontspannen en luxueuze ervaring kunnen genieten. Het gastronomische restaurant van het hotel, Ralf Berendsen, heeft twee Michelin sterren en een Gault & Millau score van 18/20 punten, waardoor het één van België’s 40 beste restaurants is. De chefs serveren een klassieke, vernieuwende keuken die zeker zal prikkelen. In het vernieuwde interieur kunnen gasten genieten van lichte gerechten, puur op smaak gebracht. Het hotel beschikt ook over een luxe Shiseido Institute, waar gasten kunnen genieten van eersteklas fitnessapparatuur en dagelijkse activiteiten in Le Gym. Het instituut kijkt uit over idyllische bossen en bevindt zich in een tuin met terrassen die overgaat in het omliggende Nationaal Park Hoge Kempen, waarbij de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. La Butte aux Bois is ook een ideale locatie voor zakelijke evenementen en incentives. Het hotel beschikt over tien compleet uitgeruste salons en vergaderruimtes van in totaal 1.000 m², en biedt een uitmuntende service en toewijding tot ongeëvenaarde gastvrijheid. La Butte aux Bois is gelegen op Paalsteenlaan 90, 3620 Lanaken. Contact: info@labutteauxbois.be of 089/73.97.70. - www.labutteauxbois.be.

In Gent vinden we twee opmerkelijke hotels: het Grand Boutique Hotel Reylof en 1898 The Post. Het Grand Boutique Hotel Reylof is een prachtig gerenoveerd herenhuis dat een mix van historische charme en moderne luxe biedt. 1898 The Post, gelegen in het hart van de stad, is een hotel dat bekend staat om zijn unieke architectuur en stijlvolle inrichting. Het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, gelegen in de Hoogstraat 36, 9000 Gent, is een prachtig hotel dat een perfecte mix biedt van historische grandeur en moderne elegantie. Het hotel bevindt zich op slechts twee minuten lopen van de binnenstad van Gent, waardoor het een ideale uitvalsbasis is voor het verkennen van deze historische stad. Het gebouw van het hotel is oud, maar het is prachtig gerenoveerd met behoud van de authentieke details. Het interieur van het hotel is modern en stijlvol, met een inrichting die volledig voldoet aan de wensen van de gasten. De kamers zijn luxueus en comfortabel, ontworpen om een gevoel van thuis weg van huis te bieden. Het hotel heeft een restaurant genaamd LOF, waar gasten kunnen genieten van een fantastisch diner. Het personeel van het hotel wordt geprezen om hun vriendelijkheid, wat bijdraagt aan de algehele positieve ervaring van een verblijf in het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof. Het hotel biedt ook exclusieve arrangementen aan voor gasten die direct via hun officiële website boeken. Het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof is niet alleen een plek om te verblijven, maar ook een ervaring op zich. Het is een aanrader voor iedereen die van plan is te overnachten in Gent. Contact via e-mail op ghent@pillowshotels.com of telefonisch op 09/235.40.70. - www.pillowshotels.com/ghent/nl/.

1898 The Post Gent is een uniek hotel gelegen aan de Graslei 16, 9000 Gent. Het hotel is gevestigd in een historisch pand en is een van de top 500 hotels ter wereld. Het combineert de charme van het verleden met moderne luxe en comfort, en biedt een onvergetelijke ervaring aan zijn gasten. Het hotel heeft een eigen bar genaamd The Cobbler, die sinds augustus 2017 het centrum van Gent doet bruisen met zijn unieke sfeer en ambiance. Of je nu op zoek bent naar de perfecte after-work plek, een centraal ontmoetingspunt voor vrienden, of een magische, elegante en romantische nachtelijke cocon, The Cobbler zal aan je verlangens voldoen. De cocktailkaart is verrassend en vernieuwend, met een scala aan smaken en subtiele smaken gecreëerd door de barman. Naast cocktails biedt The Cobbler ook tapas en andere hapjes aan. Het terras van The Cobbler, gelegen naast de Leie, is de perfecte plek om te genieten van een ambachtelijk biertje, een warme drank of een glaasje wijn. Op de eerste verdieping van het hotel bevindt zich The Kitchen, waar gasten de dag kunnen beginnen met een heerlijk huisgemaakt Amerikaans ontbijt. De open haard in deze gemeenschappelijke ruimte zorgt voor een sfeer die zowel sereen als boeiend is, ideaal om te ontspannen of in alle discretie te werken. 1898 The Post biedt 38 unieke kamers, elk met een eigen verhaal. De kamers ademen warmte, gemoedelijkheid en persoonlijkheid uit. De hoge plafonds en de donkergroene muren geven een bijzondere elegantie aan de warmte die elke kamer uitstraalt. Grote ramen, het hout dat overal zit en een indirecte lichtinval vullen elke kamer met een comfort zodat je je al snel thuis voelt voordat je uitgepakt hebt. De kamers variëren in grootte van 20 tot 65 m2 en bieden een adembenemend uitzicht over de stad. Contact via e-mail op welcome@1898thepost.com of www.1898thepost.com.

Het Grand Hotel Casselbergh, gelegen in Brugge, is een uniek viersterrenhotel dat een perfecte mix biedt van historische charme en moderne luxe. Het hotel is centraal gelegen, naast de Burg en de Grote Markt, en bestaat uit de historische huizen 'Casselbergh', 'Zeven Torens' en 't Fransch Schildt', met een volledig nieuwe bijgebouw. Het hotel heeft 118 elegante kamers die hedendaagse luxe combineren met de authentieke charme van het 18e-eeuwse Brugge. Het hotel heeft verschillende vergaderzalen, 40 parkeerplaatsen en een prachtig wellnesscentrum in de historische kelders. Het hotel is gelegen op Hoogstraat 6, 8000 Brugge. Contact: info@grandhotelcasselbergh.com of 050/44.65.00. - www.grandhotelcasselbergh.com.

Hotel De Tuilerieen, gelegen in Brugge, is een luxueus hotel dat zich bevindt in een elegant patriciërshuis uit de 15e eeuw. Het hotel heeft 45 unieke kamers die modern comfort combineren met de authentieke charme van het middeleeuwse Bourgondische Brugge. Het hotel beschikt over een bar & salon, privé parkeerplaats, binnenzwembad, sauna & infrarood sauna, terras en een vergaderzaal. Elke ochtend kunnen gasten genieten van een ontbijt. Het hotel is gelegen op Dijver 7, 8000 Brugge. Contact: info@hoteltuilerieen.com of 050/34.36.91. - www.hoteltuilerieen.com.

Hotel Van Cleef, gelegen in Brugge, is een boetiekhotel dat wordt gerund als een privéresidentie en exclusief toegankelijk is voor de gasten van het hotel. Het hotel is het resultaat van de voortdurende zoektocht van de eigenaren naar nieuwe mogelijkheden in de hotelsector om hun passie voor de 'kunst van het ontvangen van gasten' nieuw leven in te blazen. Het hotel is op 2 juni 2015 geopend en sindsdien hebben de eigenaren, Frederik, Pascale en Arnaud Vanhaecke, zich ingezet om hun gasten een unieke en persoonlijke ervaring te bieden. Een van de belangrijkste kenmerken van Hotel Van Cleef is de rustige sfeer die het biedt, ondanks de drukte van de toeristische stad waarin het zich bevindt. Gasten kunnen hier ontspannen, lezen, eten, slapen en zich thuis voelen. Het is voor de eigenaren uitermate belangrijk dat al hun tijd kan worden gebruikt om de individuele gast van dienst te zijn. Het hotel heeft erkenning gekregen voor zijn unieke concept en is verkozen tot 'Best Hotel Concept' bij de uitreiking van de 'Belgian Hospitality Awards'. Dit benadrukt de toewijding van het hotel aan kwaliteit en uitstekende service. Contact  www.hotelvancleef.be

Hotel Dukes' Palace, gelegen in het hart van de UNESCO Werelderfgoedstad Brugge, is een uniek vijfsterrenhotel en de voormalige residentie van de Bourgondische adel. Dit hotel, het enige van zijn soort in Vlaanderen, biedt een mix van historische grandeur en moderne luxe. Het hotel beschikt over 110 kamers, waaronder elegante suites, luxekamers en ruime familiekamers. Elke kamer combineert hedendaags comfort met authentieke elegantie uit de vijftiende eeuw. De kamers zijn uitgerust met marmeren badkamers, hoogwaardige materialen, unieke historische fresco'sen katoenen lakens van topkwaliteit, wat zorgt voor een luxueuze en comfortabele ervaring voor de gasten. Het culinaire aanbod van Hotel Dukes' Palace is rijk en veelzijdig. Het hotel biedt een heerlijk, uitgebreid ontbijtbuffet om de dag fantastisch te starten. In de gezellige bar en het restaurant kunnen zowel hotelgasten als niet-hotelgasten terecht voor een informele lunch of om even uit te rusten met een drankje. Zodra de temperatuur het toelaat, worden ook de deuren naar het zomerterras geopend. Voor de gasten die de privacy van hun kamer of suite op prijs stellen, biedt het hotel dag en nacht roomservice aan. Voor ontspanning kunnen gasten terecht in 'The Spa', met faciliteiten zoals een sauna, hammam, UV- en infraroodcabines, zoutwand en fitnessruimte. Het hotel beschikt ook over een congrescentrum van 632 m² en een ruime parkeergarage. Hotel Dukes' Palace is onderdeel van Dukes' Hotel Collection, een Brugse hotelgroep van charmante, boetiek- en luxehotels. Het hotel is momenteel bezig met een uitbreiding door middel van een gloednieuw gebouw in de tuin. Het adres van het hotel is Prinsenhof 8, 8000 Brugge. Contact via e-mail op info@hoteldukespalace.com of telefonisch op 050/44.78.88. www.hoteldukespalace.com.

Het Ayurveda Wellnesshotel, gelegen in het hart van de Vlaamse Ardennen aan de golfbanen van Oudenaarde, biedt een unieke totaalbeleving. Het hotel is ingericht volgens de seizoenen, wat zorgt voor een harmonieuze en rustgevende sfeer. De kamers zijn ontworpen om te ontspannen en te genieten van de rust en de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Het hotel heeft ook een gastronomisch vegetarisch restaurant genaamd Vege•ta•ble. Hier kunt u genieten van het leven, de natuur en haar gevarieerde producten. Het restaurant maakt gebruik van deze ingrediënten om unieke gerechten te creëren waarvan u kunt genieten. Hoewel er geen specifieke details over de kwaliteit van het restaurant worden gegeven, is het duidelijk dat ze zich inzetten voor het gebruik van verse, natuurlijke ingrediënten en het creëren van unieke, smaakvolle gerechten. Het Ayurveda Wellnesshotel biedt ook een scala aan traditionele Ayurvedische massages en therapieën, waaronder Swedana of stoomtherapie. Deze massages zijn zowel ontspannend als therapeutisch. Na uw behandeling kunt u tot rust komen in de wellnessruimte, waar u gebruik kunt maken van faciliteiten zoals een sauna, stoomcabine, belevingsdouche en bruisend dompelbad. Het hotel is ook een unieke locatie voor evenementen zoals recepties, vergaderingen en familiefeesten. Ze bieden een totaaloplossing op maat, inclusief drankformules en gevarieerde menukeuzes, om ervoor te zorgen dat uw evenement onvergetelijk is. Het Ayurveda Wellnesshotel is gevestigd op Kortrijkstraat 58, B-9790 Wortegem-Petegem. Contact via e-mail op info@ayuryoga.be of telefonisch op 055/61.33.33. - www.ayuryoga.be.

Het Botanic Sanctuary Antwerp is een luxueus 5-sterrenhotel dat zich onderscheidt als een toevluchtsoord van uitzonderlijke ervaringen. Het hotel is gelegen in Antwerpen, een stad die wereldwijd bekend staat om haar diamantwijk en avant-garde mode. Het hotel zelf is een opmerkelijk monument en lid van de Leading Hotels of the World. Het hotel is gevestigd in een historisch complex, verborgen achter oude muren binnen de Botanische Tuin. Het combineert een geschiedenis van gemeenschap, genezing en comfort met nieuwe normen van sfeer en duurzaam ontwerp. De verfijnde ruimtes zijn zorgvuldig geïntegreerd in het historische complex en inspireren welzijn en privacy. De prachtige erfgoedarchitectuur is doordrenkt met een relaxte geest en eco-zeitgeist, versterkt en gekalmeerd door interieurs en meubels van wereldklasse. Het Botanic Sanctuary Antwerp is meer dan alleen een hotel. Het is een bestemming op zich, met uitzonderlijk fijn dineren, een baanbrekende spa met een toekomstgericht gezondheidsconcept, en een state-of-the-art conferentiecentrum voor groene vergaderingen en evenementen. Het is ook een droomlocatie voor bruiloften en een historische kapel voor ongeëvenaarde ervaringen. Het hotel heeft 108 kamers en suites. Het beschikt over drie Michelin-sterrenrestaurants: Hertog Jan met 2 sterren, Fine Fleur en Het Gebaar, beide met 1 ster. Daarnaast zijn er twee fine-dining restaurants: 1238 en Bar Bulot. Het hotel heeft ook Henry'sBar, die een Botanic-gebrandmerkte serviceniveau biedt. Het hotel biedt ook een 1.000 vierkante meter grote Botanic Health Spa & Club op drie verdiepingen. De spa is een serene plek met een zwembad in kasstijl, een panoramische Finse sauna en een rigoureus behandelingsmenu dat massages van top tot teen en TCM-behandelingsplannen omvat. Het hotel heeft verschillende erkenningen en prijzen ontvangen. Het is het eerste 5-sterren superior hotel in België met 4 Michelin-sterren. Het is ook het eerste 5-sterren superior hotel in Antwerpen en het eerste lid van de Leading Hotels of the World in de stad. Het adres van het hotel is Lange Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen, België. Het GPS-adres is Leopoldstraat 26. Contact via e-mail op info@botanicantwerp.com of telefonisch op 03/269.00.00. - www.botanicantwerp.be.

De Witte Lelie Hotel, gelegen in Antwerpen, is een klein luxehotel en boetiekhotel dat gasten verwelkomt in een opvallende mix van stijl en karakter. Het hotel is gevestigd in een opvallend trio van 17e-eeuwse witte gevelgebouwen in het centrum van Antwerpen. Het hotel heeft 10 suites, een prachtige bloemrijke binnenplaats, twee heerlijke zitkamers met een open haard, en de zeer intieme Bronze Bar. De kamers zijn individueel ontworpen en hebben de volgende faciliteiten: gratis high-speed WIFI, airconditioning, Loewe flatscreen TV, gratis minibar, fruit & waters, Hermes bad & douche voorzieningen, en Treca de Paris beddengoed. Het hotel is gelegen op Keizerstraat 16, 2000 Antwerpen. Contact via hotel@dewittelelie.be of bellen naar 03/226.19.66. - www.dewittelelie.be.

August Hotel, gelegen in Antwerpen, is een hotel, restaurant, bar, wellness, winkel en tuinen gelegen in de levendige stad Antwerpen. Het hotel is een voormalig Augustijns klooster dat een modern heiligdom is geworden dat zijn heilige ziel belichaamt terwijl het iedereen charmeert met modernistische details in elk ingewikkeld detail. Het voormalige klooster omvat 44 kamers en suites, variërend tussen 16 en 41 vierkante meter. Het hotel heeft ook een restaurant met een seizoensgebonden menu dat zich richt op het product, het seizoen en het terroir, samengesteld door Nick Bril. Het hotel is gelegen op Jules Bordetstraat 5, 2018 Antwerpen. Contact via welcome@august-antwerp.com of bellen naar +32 3 500 80 80. - www.august-antwerp.com.

Het Juliana Hotel in Brussel is een vijfsterrenhotel dat zich bevindt op een van de meest iconische neoklassieke pleinen in Brussel, discreet genesteld in het hart van de stad. Het is het derde hotel van de particuliere familiegroep Juliana Hotels, na Parijs en Cannes. Elk hotel heeft zijn eigen verhaal. Het hotel beschikt over 43 appartementen verdeeld over drie verdiepingen in vijf categorieën. De keuze is moeilijk, niet alleen vanwege de grootte van elke kamer - variërend van 20 tot 160 vierkante meter - maar ook vanwege de keuze tussen charme en prestige, hoge plafonds of zolderkamers. De kamers zijn ingericht met een prachtige spiegel van Philippe Starck en de gangen zijn geïnspireerd op Hermès. Het hotel biedt verschillende diensten aan, waaronder conciërgediensten, een restaurant, bar en roomservice, en wasservice. Het hotel beschikt ook over een binnenzwembad en een privé fitnesslounge. Het hotel biedt ook speciale aanbiedingen aan, zoals de mogelijkheid om een parfum te creëren in real time dat je zal begeleiden, in samenwerking met Anne Pascale Mathy-Devalck van L'Antichambre. De prijs voor deze ervaring begint vanaf 450 euro per kamer, per nacht, inclusief limousine transfer naar de boetiek en terug. Het adres van het hotel is 1-4 Place des Martyrs, 1000 Brussel. Contact via e-mail op info@juliana-brussels.com of telefonisch 02/214.08.00. - www.juliana-brussels.com

Het Hilton Brussels Grand Place is een luxueus hotel gelegen in het hart van Brussel, naast het Brusselse Centraal Station en op slechts drie blokken afstand van de iconische Grote Markt. Het hotel is opvallend door zijn met kroonluchters verlichte interieurs en biedt een centrale locatie voor zowel toeristen als zakenreizigers. Het ligt op slechts 10 minuten afstand van het SQUARE Brussels Meeting Center en de museumwijk van de Place Royale. Het hotel biedt een scala aan voorzieningen, waaronder gratis WiFi, rookvrije kamers, een digitale sleutel, een executive lounge, een fitnesscentrum, roomservice en vergaderzalen. Het hotel is ook huisdiervriendelijk en biedt verbindingskamers aan. Het Hilton Brussels Grand Place heeft een eigen restaurant, het Sentro, waar gasten kunnen genieten van creatieve Belgische gerechten. Hoewel er geen specifieke informatie over de kwaliteit van het restaurant op de website staat, kan men gezien de reputatie van het Hilton verwachten dat het eten van hoge kwaliteit is. Het hotel biedt verschillende soorten kamers en suites aan, waaronder gastenkamers, suites en executive kamers. Hoewel er geen specifieke informatie over de inrichting van de kamers op de website staat, kan men gezien de reputatie van het Hilton verwachten dat de kamers luxueus ingericht zijn. Het adres van het hotel is Carrefour de l'Europe 3, 1000 Brussel. Contact via e-mail op brusselsgrandplace_reservations@hilton.com of telefonisch op 02/548.42.11.

Steigenberger Wiltcher s, gelegen in Brussel, is een luxueus hotel dat gasten verwelkomt in een omgeving vol stijl en karakter. Het hotel is gevestigd in een historisch gebouw in het hart van de stad, en biedt een unieke mix van traditionele grandeur en moderne eenvoud. Het hotel heeft 267 kamers en suites, variërend tussen 16 en 235 vierkante meter. Elke kamer is ontworpen met aandacht voor detail en comfort, waardoor gasten een ontspannen en luxueuze ervaring kunnen genieten. Het hotel heeft ook een restaurant, bar, wellness, winkel en tuinen. Het hotel is gelegen op Avenue Louise / Louizalaan 71, 1050 Brussel. Contact: reservations.brussels@steigenberger.com of bellen naar 02/542.42.42. - www.steigenberger.com/en/hotels/all-hotels/belgium/brussels/steigenberger-wiltchers.

Hotel Quartier Latin, gelegen in Marche-en-Famenne, is een viersterrenhotel dat gasten verwelkomt in een complex dat de muren van een 18e-eeuwse Jezuïetenkerk bezet. Het hotel heeft 70 kamers en biedt een perfecte harmonie tussen gastronomie, welzijn en natuur. Het hotel heeft ook een restaurant, spa en een groot terras. De kamers zijn comfortabel en elegant, en het hotel biedt een breed scala aan diensten en moderne faciliteiten voor het comfort van alle gasten. Het hotel is gelegen op Rue des Brasseurs, 2, 6900 Marche-en-Famenne. Contact: 084/32.17.13. - www.quartier-latin.be.

Le Château de Vignée, gelegen in Rochefort, is een boutique hotel dat een echte Ardennen-ervaring biedt. Het hotel biedt een restaurant, spa en evenementenlocaties. Het restaurant, ARDEN, is een terroir-gedreven restaurant dat werkt met wat de natuur te bieden heeft. De spa biedt een scala aan rituelen en faciliteiten, waaronder een zwembad, hammam en Finse sauna met uitzicht op de rivieroever. Het hotel is gelegen op Rue de mont les forges 10, 5580 Rochefort. Contact via info@chateaudevignee.be of bellen naar 084/69.00.50. - www.chateaudevignee.be.

Le Manoir de Lébioles is een luxueus hotel gelegen in het hart van de prachtige Ardense bossen. Het hotel biedt zijn gasten discrete luxe, een privésfeer en eersteklas service in een prachtige natuurlijke omgeving. De filosofie van het huis wordt perfect weerspiegeld in de inscriptie op het wapenschild van Manoir de Lébioles: 'Plus Valet Quam Lucet', wat betekent 'Er is meer dan wat het oog ziet'. De chef-kok van het hotel is Loïc Jambon. Helaas is er geen specifieke informatie over de keuken of de kwaliteit van het restaurant op de website, maar gezien de luxe van het hotel, kan men verwachten dat het eten van hoge kwaliteit is. Het hotel biedt ook spa-behandelingen aan. Ze werken samen met La Maison Valmont, een bedrijf dat gespecialiseerd is in schoonheidsbehandelingen uit Zwitserland. Manoir de Lébioles is al vele jaren gerangschikt als een van de beste luxe hotels in België op de Trip Advisor-website en heeft in 2018 een Certificaat van Uitmuntendheid ontvangen. Het adres van het hotel is Domaine de Lébioles 1/5, B-4900 Spa (Creppe). Contact: e-mail op manoir@manoirdelebioles.com, telefonisch op 087/79.19.00. - www.manoirdelebioles.com

Tot slot is er het Domaine des Thermes, gelegen in Luik, is een wellnesscentrum dat bekend staat om zijn uitstekende spa-faciliteiten en prachtige omgeving. Dit centrum biedt een unieke ervaring van ontspanning en verwennerij. Het centrum combineert moderne wellness met traditionele hydrotherapie; veenbaden, balneotherapiebehandelingen, voordelen van drinkwater, plezier van waterspelen, ontspannings- of fitnessprogramma s, schoonheidsbehandelingen. Het biedt ook verschillende pakketten en à la carte behandelingen. Het Domaine des Thermes is ook de thuisbasis van een winkel waar gasten cadeaubonnen kunnen kopen, ideaal voor een speciaal cadeau. Het Domaine des Thermes is gelegen in Colline d'Annette et Lubin, 4900 Spa. Contact op 087/77.25.60. - www.thermesdespa.com.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

JW Marriott Hotels opent in Berlijn tweede luxe hotel In de kijker

JW Marriott, onderdeel van Marriott Bonvoy'swereldwijde portfolio van 30 hotelmerken, onthult zijn tweede hotel in Duitsland met de opening van het...