JW Marriott Hotels opent in Berlijn tweede luxe hotel

JW Marriott, onderdeel van Marriott Bonvoy's wereldwijde portfolio van 30 hotelmerken, onthult zijn tweede hotel in Duitsland met de opening van het JW Marriott Hotel Berlin. JW Marriott Hotel Berlin is eigendom van Al Rayyan Tourism Investment Company (ARTIC) uit Qatar en is omgebouwd tot Hotel Berlin Central District.

Deze aankondiging markeert de voltooiing van de eerste fase in de transformatie van het hotel naar het merk JW Marriott. "JW Marriott Hotel Berlin brengt deze pijlers tot leven — van de JW Garden waar gasten hun eigen kruiden kunnen oogsten, tot de niet één, maar twee fitnesscentra en een verkwikkende spa — om een holistisch, wellnessgericht verblijf te bieden." zei Bruce Rohr, Global Brand Leader, JW Marriott.

"Met veel plezier onthullen we vandaag het JW Marriott Hotel Berlin. De aankondiging van vandaag is een bewijs van onze gedeelde visie voor moderne gastvrijheid en toewijding om gasten op onderscheidende en creatieve manieren van dienst te zijn", aldus Zijne Excellentie Sheikh Faisal bin Qassim Al Thani, voorzitter van ARTIC.

Het JW Marriott Hotel Berlin met 505 kamers ligt aan de centrale straat Stauffenbergstraße, direct naast Tiergarten, een van de grootste stadstuinen in Duitsland met bijna 520 hectare beboste grond, met bomen omzoomde paden en glinsterende meren. Het interieur werd geleid door ontwerppraktijk El Ghoneimi, met referenties en inspiratie uit de naburige Tiergarten in het hele hotel met een kleurenschema van donkergroen en warm bruin, aangevuld met helder marmer.

Overal in de restaurants, openbare ruimtes en kamers zorgen kunstwerken die de schoonheid van de natuur weerspiegelen voor een vrolijke en inspirerende energie, terwijl gasten vanaf het terras van de ongelooflijke Presidential Suite van het hotel hun geest en ziel kunnen laten voeden met een weids uitzicht op Tiergarten en het wijdere stadsgezicht. Het culinaire aanbod van JW Marriott Hotel Berlin, geleid door chef-kok Friedemann Heinrich, biedt gasten de keuze uit acht eetgelegenheden, die allemaal een volledige transformatie hebben ondergaan.

Elk dinerconcept wordt ondersteund door een toewijding aan hoogwaardige producten, verse lokale inkoop en duurzaamheid, terwijl het zorgt voor voortreffelijke, verrukkelijke creaties. Lokaal geproduceerde ingrediënten krijgen een geheel nieuwe betekenis in Market Restaurant, waar gasten kruiden kunnen plukken voor het ontbijt in de JW Garden.

Natuurlijk staat het debuut van JW Steakhouse in Duitsland centraal, waar biefstuk- en vleesspecialiteiten van de beste stukken worden geserveerd, samen met vegetarische en veganistische keuzes waar iedereen van kan genieten.

Het restaurant zal snel de plek in Berlijn worden waar mensen samenkomen voor betekenisvolle momenten rond heerlijke gerechten. The Berlin Baking Company biedt de hele dag door een ongedwongen caféervaring met verse sappen, sandwiches, bowls en salades. Verder kunt u kiezen uit de elegante loungebar in de lobby, waar champagne en afternoon tea worden geserveerd, evenals snacks, aperitieven en koffie gedurende de dag; de Cigar Lounge of de levendige Bar 26 — met de eigen 'hangtuin' van het hotel.

JW Marriott Hotel Berlin heeft een van de meest uitgebreide mogelijkheden voor vergaderingen en evenementen in de stad, met meer dan 48 evenementenruimtes verspreid over meer dan 6.290 m², waaronder de grootste balzaal in Berlijn met een capaciteit voor meer dan 2.300 gasten. Het JW Marriott Hotel Berlin belichaamt de toewijding van het merk JW Marriott aan het welzijn van gasten en beschikt over een revitaliserende spa, compleet met een zwembad, sauna, stoombad en twee behandelkamers — samen 347 m² aan ruimte gewijd aan ontspanning en welzijn.

"Het debuut van JW Marriott Hotel Berlin is een spannend moment voor de stad, gekenmerkt door onze harmonieuze benadering van de natuur", zegt Aramis Gianella-Borradori, General Manager van JW Marriott Hotel Berlin.

"We kijken ernaar uit om iedereen te verwelkomen — van gezinnen tot zakenreizigers, individuele reizigers tot groepsreizen — in dit toevluchtsoord in het hart van de stad." Met de verdere ontwikkeling van het hotel zal de volledige transformatie van het hotel tegen 2025 voltooid zijn, met de volledige renovatie van alle kamers.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...