The Hoxton opent in Poblenou Barcelona

The Hoxton Barcelona is een stijlvol en trendy hotel gelegen in de wijk Poblenou in Barcelona, Spanje. Het hotel beschikt over 174 lichte en luchtige slaapkamers, waarvan een nieuwe categorie 'Homey' grotere kamers biedt met een eigen loungeruimte en kitchenette. Het hotel heeft verschillende gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een uitgestrekt restaurant, bar en terras op de begane grond, een schaduwrijke taqueria en zwembad op het dak, en een evenementenruimte in de kelder waar lokale culturele programma'sworden georganiseerd. The Apartment, een multifunctionele vergaderruimte van het merk, biedt 3 lichte en luchtige vergaderruimten en een gemeenschappelijke bijkeuken. La Cava, onze veelzijdige kelderruimte, is geschikt voor grote feesten met voldoende ruimte voor gasten.

Het hotel is gelegen in de wijk Poblenou, die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van de meest opwindende wijken van de stad, dankzij een bloeiende technologie- en designscene. De barrio is nu bezaaid met ambachtelijke brouwerijen, conceptstores, ontwerpscholen en eclectische markten. The Hoxton Barcelona is goed gelegen voor het verkennen van andere delen van de stad, met de metrostations Llacuna en Poblenou op loopafstand van het hotel. Het hotel ligt op slechts enkele minuten lopen van het strand en de beroemde Rambla del Poblenou, een bruisende straat vol met restaurants, bars en winkels.

The Hoxton Barcelona heeft 174 kamers die allemaal zijn ontworpen met een eigentijdse en stijlvolle inrichting, met veel oog voor detail. Gasten kunnen kiezen uit verschillende kamertypes, waaronder standaardkamers, familiekamers en suites. Elke kamer is voorzien van comfortabele bedden, een flatscreen-tv, een minibar en gratis wifi. Sommige kamers hebben ook een balkon met uitzicht op de stad.

Het hotel heeft ook diverse faciliteiten, waaronder een fitnessruimte en services zoals een 24-uursreceptie, een bagageopslag en fiets- en autoverhuur. Het restaurant, Rondo, serveert mediterrane gerechten en is geopend voor ontbijt, lunch en diner. De bar, To The Moon, biedt een uitgebreide selectie cocktails en drankjes en is een populaire plek om te ontspannen na een dagje sightseeing in de stad. The Hoxton Barcelona is een duurzaam hotel dat zich inzet voor milieuvriendelijkheid en duurzaamheid, met onder andere een eigen waterzuiveringssysteem en het gebruik van duurzame materialen en energiebesparende technologieën.

Naast de locatie, kamers en faciliteiten, zijn er nog een aantal andere kenmerken van The Hoxton Poblenou Barcelona:

  • Het hotel heeft een indrukwekkende kunstcollectie, met werken van lokale kunstenaars en andere opvallende kunstwerken die in het hele pand te vinden zijn.

  • The Hoxton Poblenou Barcelona is een duurzaam hotel, dat zich inzet voor milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Het hotel heeft onder andere een eigen waterzuiveringssysteem en maakt gebruik van duurzame materialen en energiebesparende technologieën.

  • Het hotel heeft een gevarieerd aanbod aan evenementen en activiteiten, waaronder yogalessen, wijnproeverijen en live muziekoptredens.

  • De wijk Poblenou waarin het hotel zich bevindt is een interessante en opkomende buurt in Barcelona, met veel trendy restaurants, bars en winkels. Het gebied is minder toeristisch dan sommige andere delen van de stad, waardoor het een geweldige keuze is voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke ervaring.

  • The Hoxton Poblenou Barcelona is het eerste hotel van The Hoxton-keten in Spanje en heeft de nodige aandacht getrokken vanwege de opening. Het hotel heeft lof ontvangen van zowel gasten als recensenten vanwege de stijlvolle inrichting, vriendelijke service en gunstige locatie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...