Airbnb-gastheer stort in na de septemberregelgeving in New York

Na de invoering van nieuwe vergunningsvoorschriften voor Airbnb-gastheren in New York op 1 september, is de toeristenindustrie doormidden gegaan in de stad. De nieuwe regels bepalen dat Airbnb-verhuurders hun woningen alleen mogen verhuren met behulp van een stadsuitgegeven vergunning en verbieden hen om meer dan 30 dagen per jaar te verhuren.

De nieuwe regels hebben tot grote schade geleid bij Airbnb-gastheren in New York. Veel gastheren zijn uitgesloten van de vergunningen, waardoor ze hun woningen niet langer kunnen verhuren of de prijs moeten verlagen. Anderen verslijten hun inkomsten door te veel vergunningen te betalen, terwijl hun tarieven drastisch zijn gedaald omdat ze concurrentie ondervinden van hotels.

De schokgolf die de nieuwe regels creëren, heeft ook gevolgen gehad voor de toeristische sector in New York. Inwoners die afhankelijk waren van inkomsten uit Airbnb-verhuur, hebben hun inkomsten verloren, waardoor het moeilijker wordt voor hen om hun rekeningen te betalen. Zelfs hotelketens lijken de risico'ste voelen van de nieuwe regels. Sommige merken meldden al meldingen van lagere reserveringen en inkomsten.

Ondanks de desastreuze gevolgen van de nieuwe regels, was de overheid vastbesloten ze aan te passen. Hoewel het de verplichte vergunningen en tariefbeperkingen bevat, bevat de regeling ook andere regels die gastheren kunnen helpen hun zakelijke activiteiten duurzaam te runnen. Dit omvat onder andere verplichtingen voor gastheren om een bedrijfspand te hebben in de buurt van hun Airbnb-locatie, waar zij hun zaken kunnen registeren.

Gastheren kunnen ook baat hebben bij het uitzetten van een dagelijkse boekingslimiet. Op die manier kunnen gastheren hun tarieven beheersen en de druk op hun accommodatie beperken. Om het bovendien makkelijker te maken voor gastheren om een vergunning te verkrijgen, voerde de stad de “Bed & Breakfast Identity Card” in. Gastheren kunnen hun identiteitskaart aanvragen bij het Departement van Consumentenzaken van New York en vervolgens gebruikmaken van de kaart voor vergunningsaanvragen.

Hoewel de regelingen bedoeld zijn om de veiligheid en toeristische ervaring in de stad te verbeteren, hebben ze ook een negatief effect gehad op ondernemers. Veel gastheren hebben besloten hun deuren te sluiten en iets anders te zoeken, omdat de kosten van het aanpassen van hun bedrijf aan de nieuwe regels te hoog zijn. Door de invoering van de vergunningsvoorschriften zijn sommige Airbnb-gastheren miljoenen euro'skwijtgeraakt en hebbenveel van hun inkomsten verloren.

Hoewel de situatie voor veel gastheren moeilijk is, blijven er ook mogelijkheden voor gastheren om hun Airbnb-bedrijf succesvol te maken ondanks de vergunningsvoorschriften. Gastheren kunnen bijvoorbeeld iets creatiever worden met hun marketingstrategieën om klanten aan te trekken. Ze kunnen ook investeren in automatiseringstechnologie om hun processen efficiënter te maken, wat hen meer tijd geeft om zich te concentreren op hun bedrijf.

Het is duidelijk dat de nieuwe vergunningsvoorschriften in New York een ingrijpende impact hebben gehad op Airbnb-gastheren. Hoewel de schokgolf die de nieuwe regels hebben veroorzaakt groot is, bestaat er voor gastheren nog steeds de mogelijkheid om hun bedrijven te blijven uitoefenen. Als ze zich richten op de vergunningsvoorschriften, maar ook op andere strategieën, kunnen gastheren hun bedrijf opnieuw opbouwen en zich verzetten tegen de stadsregelgeving.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...