China’s hotelmarkt zal naar verwachting €144 miljard bedragen in 2028

China'shotellmarkt is met een jaarlijks groeipercentage van 7,04% aan een razend tempo aan het uitbreiden en volgens rapporten is het voorspeld dat de markt met een waarde van €144 miljard in 2028 zal bereiken. De markt was in 2018 waard €70 miljard, wat betekent dat deze binnen de komende tien jaar zal verdubbelen.

Volgens een verslag uitgebracht door Technology Networks en gebaseerd op data verzameld door het Research and Markets-rapport genaamd 'De Chinese Hotellmarkt: analyse van size, trends en hergroeiing prognose tussen 2019–2028', zal de waarde van de markt met een gemiddelde jaarlijkse groei van 7,04% blijven stijgen. Dit betekent dat er veel veranderingen op China'shotellmarkt plaatsvinden, maar ook dat er kansen liggen voor zowel bedrijven als investeerders, zelfs in deze moeilijke economische tijden.

Het rapport heeft ook bevestigd dat de toeristisch-relevante segmenten, zoals hotels, toerisme en restaurantfaciliteiten, samen goed zullen blijven presteren. hotels zullen volgens verwachting de hoogste jaarlijkse groei laten zien in de periode 2019 – 2028. De hotelsector zal de Chinese markt verder openen voor buitenlandse toeristen, die nu op zoek zijn naar betaalbare opties om de steden te verkennen. De toename in vakantiegangers zal daarom leiden tot een hogere omzet voor hotels en hun aanbieders van toeristische faciliteiten.

Volgens het rapport zal de toename van vakantiegangers de komende jaren ook leiden tot een hogere vraag naar luxueuze hotels in de buurt van de luchthavens en in stadscentra. Het rapport voorspelt dat de markt voor luxe hotels een aanzienlijk groter aandeel van de totale hotellmarkt zal gaan vormen, om Europese en Amerikaanse bezoekers te accommoderen. Er zullen ook betaalbare hotels in opkomende steden worden geïnstalleerd om de toeristen te verwelkomen. De verhoging van het aanbod aan betaalbare hotels zal de vraag naar luxe diensten reduceren, waardoor budgethotels betere rendementen kunnen behalen dan luxueuze hotels.

Het rapport wijst ook op andere trends op de Chinees hotellmarkt, zoals de trend van nieuwe accommodatieconcepten om de steeds veranderende behoeften van reizigers te ontmoeten. Financiële technologieën worden ook volop ingezet om de ervaringen van de gasten te verbeteren. Bovendien worden toeristen steeds meer geduwd naar online platformen zoals Airbnb voor een comfortabel verblijf in plaats van een vertrouwd hotel.

Het rapport laat ook zien dat technologie een sleutelrol speelt bij het verbeteren van het verblijf van gasten. Technologie-oplossingen zoals kunstmatige intelligentie (AI) en data-analyse worden ingezet om beter begrip en verblijfservaring te bieden. AI wordt ook gebruikt om gasten te helpen bij het boeken van de beste deal, het beheren van hun reserveringen en hun ervaringen te personaliseren tijdens hun verblijf.

Hoewel de Chinese hotellmarkt gemengde resultaten lijkt te vertonen, weerspiegelen de cijfers van het rapport de toenemende investeringen in deze sectoren. Met een toenemend aantal reizigers en toenemende vraag naar luxe en betaalbare accommodatie, is er meer potentieel dan ooit voor bedrijven en investeerders binnen de Chinese hotellmarkt.

Uiteindelijk staat de Chinese hotellmarkt op het punt doorgang te vinden naar een geavanceerde industriële sector met volop kansen voor zowel organisaties als investeerders. Als deze kansen worden benut, zou de waarde van de markt kunnen verdubbelen tot €144 miljard in 2028, waardoor deze één van de meest dynamische toeristische markten ter wereld wordt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...