Banana Island Resort - luxe watervilla s en een uniek Wellnesscentrum in Qatar

Banana Island Resort, gelegen op slechts twintig minuten afstand van het brandende hete Doha, is een buitengewone bestemming met unieke kenmerken. Het resort is trots op zijn primeur in Qatar, namelijk de eerste en enige watervilla's in het land. Met 141 weelderige kamers, suites en villa's biedt het resort accommodaties die allemaal zijn ontworpen met een typisch Arabisch tintje en kenmerkende Anantara-accenten.

De ware pareltjes van het resort zijn echter de acht villa's met twee slaapkamers boven het water en de drie weelderige Anantara-villa's met drie slaapkamers boven het water. Deze villa's bieden een ongelooflijke luxe, met een verbazingwekkende oppervlakte van 3.875 vierkante meter. Ze zijn werkelijk adembenemend.

Het hoogtepunt van de retraite is zonder twijfel het Balance Wellness Center, een unieke faciliteit in het Midden-Oosten die zich binnen het resort bevindt. Dit wellnesscentrum biedt holistische programma'sen behandelingen, waardoor het de ideale plek is voor ontspanning, detox, fitness en yoga, en nog veel meer. Gasten kunnen genieten van de overdekte botanische tuin, de zuurstofvarenkamer en het hydrozwembad exclusief voor dames. Bovendien worden er door gespecialiseerde chef-koks speciale voedingsgerechten bereid, aangezien voeding een belangrijk onderdeel is van elk wellnessprogramma.

Naast het ongeëvenaarde wellnesscentrum biedt Banana Island Resort ook tal van faciliteiten voor watersportliefhebbers, dankzij de ideale locatie. Gasten kunnen kajakken, wakeboarden, varen op een bananenboot, jetskiën, waterskiën, vistochten maken en zelfs genieten van jachtcruises. Het resort beschikt over een eigen jachthaven met 30 ligplaatsen en een prachtig lagunezwembad van maar liefst 100 meter.

Met zijn uitstekende ligging, weelderige accommodaties, prachtige spa en uitgebreide recreatiefaciliteiten is Banana Island Resort werkelijk een uitstekende bestemming en een luxe toevluchtsoord zoals geen ander op het Arabische schiereiland. Een bezoek aan dit resort is absoluut de moeite waard.

Om nog wat extra essentiële informatie toe te voegen, is het vermeldenswaardig dat Banana Island Resort ook een breed scala aan culinaire ervaringen biedt. Gasten kunnen genieten van gastronomische hoogstandjes in de verschillende restaurants van het resort, variërend van internationale gerechten tot lokale specialiteiten. Er zijn ook privédiners op het strand beschikbaar, waar gasten kunnen genieten van een romantische setting met uitzicht op de glinsterende Arabische Golf.

Daarnaast heeft Banana Island Resort ook gedacht aan gezinsvriendelijke faciliteiten. Er is een Kids Club waar jongere gasten kunnen deelnemen aan leuke activiteiten en spellen, terwijl ouders kunnen ontspannen en genieten van hun eigen vrije tijd. Het resort biedt ook babysitservices aan, zodat ouders zich volledig kunnen laten verwennen in het wellnesscentrum of tijd kunnen doorbrengen met watersportactiviteiten.

Wat betreft de prijzen, is het belangrijk op te merken dat de tarieven kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en de gekozen accommodatie. Voor een overnachting in een van de luxe watervilla's kunnen de prijzen beginnen vanaf €500 per nacht, terwijl de kamers en suites vanaf €250 per nacht kunnen kosten. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen, vooral tijdens drukke vakantieperiodes.

Banana Island Resort biedt ook speciale arrangementen en pakketten aan, zoals wellness-retreats, huwelijksreizen en gezinspakketten. Deze pakketten kunnen extra voordelen en activiteiten bevatten, waardoor gasten een op maat gemaakt en onvergetelijk verblijf kunnen ervaren.

Al met al is Banana Island Resort een buitengewone bestemming die een perfecte mix biedt van luxe accommodaties, wellnessfaciliteiten, culinaire hoogstandjes en spannende activiteiten. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of quality time met het gezin, dit resort heeft voor elk wat wils. Het is een waar paradijs op het Arabische schiereiland en een must-visit bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring in Qatar.

Accommodaties:

  • 141 weelderige kamers, suites en villa's met een typisch Arabisch ontwerp en kenmerkende Anantara-accenten.
  • Acht villa's met twee slaapkamers boven het water.
  • Drie weelderige Anantara-villa's met drie slaapkamers boven het water, die een indrukwekkende 3.875 vierkante meter pure luxe bieden.


Wellnessfaciliteiten:

  • Het Balance Wellness Center, de enige faciliteit in zijn soort in het Midden-Oosten binnen een resort.
  • Holistische programma'sen behandelingen voor ontspanning, detox, fitness, yoga en meer.
  • Voorzieningen zoals een overdekte botanische tuin, een zuurstofvarenkamer en een hydrozwembad exclusief voor dames.
  • Gespecialiseerde chef-koks die speciale voedingsgerechten bereiden als onderdeel van elk wellnessprogramma.


Culinair genot:

  • Diverse restaurants met gastronomische hoogstandjes en een breed scala aan keukens.
    • Azraq: een restaurant met internationale gerechten.
    • Riva: serveert Mediterrane gerechten met uitzicht op de jachthaven.
    • Al Nahham: gespecialiseerd in Arabische keuken.
    • Ted'sAmerican Diner: biedt Amerikaanse favorieten.
  • Stranddiners: privédiners op het strand met een romantische setting en uitzicht op de Arabische Golf.


Recreatieve faciliteiten:

  • Watersportactiviteiten zoals kajakken, wakeboarden, bananenboot varen, jetskiën, waterskiën, vistochten en jachtcruises.
  • Eigen jachthaven met 30 ligplaatsen.
  • Een prachtig lagunezwembad van 100 meter.


Gezinsvriendelijke voorzieningen:

  • Kids Club met leuke activiteiten en spellen voor jongere gasten.
  • Babysitservices voor ouders die willen ontspannen of deelnemen aan watersportactiviteiten.


Speciale arrangementen en pakketten:

  • Wellness-retreats met extra voordelen en activiteiten.
  • Huwelijksreizen met romantische ervaringen.
  • Gezinspakketten om quality time met het gezin door te brengen.


Prijzen en reserveringen:

  • Tarieven variëren afhankelijk van het seizoen en gekozen accommodatie.
  • Overnachtingen in watervilla's beginnen vanaf €500 per nacht, terwijl kamers en suites beginnen vanaf €250 per nacht.
  • Het wordt aanbevolen om vooraf te reserveren, vooral tijdens drukke vakantieperiodes.


Banana Island Resort is een buitengewone bestemming op het Arabische schiereiland, waar gasten kunnen genieten van luxe accommodaties, wellnessfaciliteiten, culinaire hoogstandjes en een scala aan recreatieve activiteiten. Het is een paradijs dat bezoekers de ultieme ervaring biedt in Qatar.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...