JW Marriott opent zijn eerste hotel in Venetië - Italië - een luxueuze retraite op Isola della Rose

JW Marriott, een prestigieus hotelmerk, zet zijn eerste stap in Italië met de opening van een prachtig hotel in de betoverende stad Venetië. De langverwachte retraite, gepland om haar deuren te openen in maart 2015, is gelegen op het betoverende Isola della Rose (Rose Island). Het hotel, met 266 kamers, zal een welkome toevoeging zijn aan de vele accommodaties die jaarlijks miljoenen bezoekers verwelkomen in deze historische lagunestad.

In samenwerking met het gerenommeerde Italiaanse architectenbureau Matteo Thun & Partners, is het JW Marriott Venetië ontworpen als een oase van luxe en comfort. Het hotel is omgeven door 16 hectare aan prachtige fruitbomen en olijfgaarden, die niet alleen bijdragen aan de rustieke charme, maar ook dienen als een bron van verse ingrediënten voor de restaurants en bars op het terrein. Gasten kunnen genieten van een authentieke culinaire ervaring met heerlijke lokale producten.

Het JW Marriott Venetië biedt een overvloed aan geweldige voorzieningen en faciliteiten. Watersportliefhebbers zullen blij zijn met de beschikbare watersportfaciliteiten, terwijl de kinderclub een perfecte plek is voor jongere gasten om te genieten van leuke activiteiten onder begeleiding van ervaren professionals. Het dakzwembad biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving en is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

Voor totale ontspanning en verwennerij kunnen gasten terecht in de uitgebreide spa, beheerd door GOCO Hospitality. Hier kunnen ze genieten van een scala aan luxe behandelingen en massages om de ziel te voeden en de geest te revitaliseren.

Dankzij de uitstekende locatie biedt het JW Marriott Venetië een spectaculair uitzicht op en gemakkelijke toegang tot de wereldberoemde bezienswaardigheden van Venetië, waaronder het prachtige San Marcoplein en de majestueuze basiliek. Gasten kunnen zich onderdompelen in de rijke cultuur en geschiedenis van de stad terwijl ze genieten van de weelderige accommodaties en eersteklas service die het hotel te bieden heeft.

Het JW Marriott Venetië belooft een onvergetelijke ervaring te bieden, waar gasten kunnen ontspannen, genieten van culinaire hoogstandjes, zichzelf verwennen in de spa en de betoverende stad Venetië verkennen. Met zijn prachtige locatie en uitgebreide voorzieningen, is dit luxueuze hotel een perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een onvergetelijk verblijf in deze romantische Italiaanse bestemming.

Het JW Marriott Venetië is niet alleen een prachtige accommodatie, maar ook een toonbeeld van duurzaamheid en milieubewustzijn. Het hotel heeft zich gecommitteerd aan verschillende groene initiatieven, zoals het gebruik van zonne-energie, waterbesparende systemen en het minimaliseren van de ecologische voetafdruk. Dit maakt het verblijf niet alleen luxueus, maar ook milieuvriendelijk.

Het hotel beschikt over een scala aan kamers en suites die zijn ontworpen met oog voor comfort en elegantie. Gasten kunnen genieten van moderne voorzieningen en een prachtig uitzicht op de omgeving. Het interieur van elke kamer is zorgvuldig samengesteld met aandacht voor detail en hoogwaardige materialen, waardoor een warme en uitnodigende sfeer wordt gecreëerd.

Na een dag vol verkenning kunnen gasten genieten van een culinaire reis in de restaurants en bars van het JW Marriott Venetië. Met een focus op verse, lokale ingrediënten en creatieve gerechten, bieden de eetgelegenheden een scala aan smaken en culinaire hoogstandjes. Van authentieke Italiaanse gerechten tot internationale delicatessen, er is voor elk wat wils.

Om aan de behoeften van zakelijke reizigers te voldoen, biedt het hotel uitgebreide vergaderfaciliteiten en evenementenruimtes. Of het nu gaat om een zakelijke bijeenkomst, conferentie of speciale viering, het JW Marriott Venetië zorgt voor een professionele en stijlvolle setting.

De locatie van het hotel op Isola della Rose voegt een extra vleugje exclusiviteit toe aan het verblijf. Gasten kunnen genieten van rust en privacy te midden van de weelderige natuur en de prachtige lagune. Tegelijkertijd biedt de nabijheid van Venetië de mogelijkheid om de betoverende stad te verkennen en te genieten van de rijke cultuur, geschiedenis en architectuur.

Met zijn uitgebreide voorzieningen, milieuvriendelijke benadering en prachtige locatie is het JW Marriott Venetië de perfecte keuze voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers die op zoek zijn naar een onvergetelijk verblijf in Venetië. Het belooft een unieke combinatie van luxe, comfort en duurzaamheid te bieden, waardoor gasten een buitengewone ervaring kunnen beleven in deze magische stad aan het water.

  • Accommodatie:

    • Kamers en suites met luxe voorzieningen
    • Prachtig uitzicht op de omgeving
    • Stijlvol interieur met hoogwaardige materialen
    • Comfortabele bedden en moderne badkamers
  • Restaurants:

    • Cucina Daily Restaurant: biedt een scala aan culinaire hoogstandjes met verse, lokale ingrediënten
    • Dopolavoro Dining Room: een elegant restaurant met een verfijnde sfeer en creatieve gerechten
    • Sagra Rooftop Restaurant: geniet van heerlijke gerechten met een prachtig uitzicht op de omgeving
    • Giardino Restaurant: een charmante eetgelegenheid te midden van de prachtige tuinen
    • Bacaromi Bar & Lounge: ontspan met een verfrissend drankje en lichte snacks in een stijlvolle setting
  • Bars:

    • Rose Bar: een elegante bar waar gasten kunnen genieten van een breed scala aan drankjes en cocktails
    • The Lounge: een ontspannen ruimte om te genieten van een kopje koffie of thee
  • Faciliteiten:

    • Uitgebreide spa beheerd door GOCO Hospitality: biedt een scala aan luxe behandelingen en massages
    • Watersportfaciliteiten: gasten kunnen genieten van activiteiten zoals kajakken en paddleboarden
    • Kinderclub: een speciale ruimte waar jongere gasten kunnen genieten van leuke activiteiten onder toezicht van ervaren professionals
    • Zwembad op het dak: ontspan en geniet van een verfrissende duik terwijl u geniet van een adembenemend uitzicht op de omgeving
    • Vergaderfaciliteiten en evenementenruimtes: perfect voor zakelijke bijeenkomsten, conferenties en speciale vieringen
    • Prachtige tuinen: gasten kunnen wandelen en ontspannen in de weelderige tuinen rondom het hotel
    • Duurzame benadering: het hotel is toegewijd aan milieubewuste praktijken en maakt gebruik van zonne-energie en waterbesparende systemen


Het JW Marriott Venetië biedt een uitgebreide reeks faciliteiten en voorzieningen die ervoor zorgen dat gasten een onvergetelijk verblijf hebben. Van luxe accommodatie en culinaire hoogstandjes tot ontspannende spa-behandelingen en adembenemende uitzichten, er is voor elk wat wils. Het hotel streeft naar perfectie in service en comfort, waardoor gasten een buitengewone ervaring kunnen beleven tijdens hun verblijf in Venetië.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...