Een luxe reis naar het verleden - Prehistorische grotten als moderne verblijven in Zuid-Italië

Sextantio Le Grotte della Civita, gelegen in Matera, Zuid-Italië, is een onderscheidend hotel dat historisch erfgoed en luxe combineert. Matera staat bekend om zijn 'Sassi', een complex van prehistorische grotwoningen, en het hotel maakt volledig gebruik van deze unieke setting.

Het hotel omvat 18 individueel gerenoveerde grotwoningen, die in een minimalistische stijl zijn ingericht om de authentieke kenmerken van de ruimtes te respecteren. Bij binnenkomst wordt men direct gegrepen door het rustieke karakter van de kamers: kale rotsmuren, gewelfde plafonds en historische details geven de ruimtes een tijdloze uitstraling. Toch zijn de kamers van alle moderne gemakken voorzien, waaronder comfortabele bedden, verwarming, en in sommige gevallen zelfs een vrijstaand bad.

De unieke ligging van Sextantio Le Grotte della Civita op de rand van een steile kalkstenen kloof biedt een prachtig uitzicht op het Italiaanse landschap. De gemeenschappelijke ruimtes van het hotel, zoals de ontbijtzaal in een oude kerk, versterken de bijzondere sfeer.

Dit hotel is veel meer dan een slaapplaats - het is een totaalervaring. Door het respect voor de geschiedenis van de omgeving en de inzet voor luxueus comfort, zorgt Sextantio Le Grotte della Civita ervoor dat de gasten een onvergetelijke ervaring beleven, diep geworteld in de geschiedenis van deze bijzondere regio.

Het verhaal van Sextantio Le Grotte della Civita is een verhaal van behoud en herleving. Dit unieke hotel is onderdeel van het project "Albergo Diffuso" in Matera, een initiatief dat tot doel heeft de historische woningen in de oude stad te behouden en te renoveren. Dankzij dit project krijgen deze eeuwenoude grotwoningen een tweede leven als accommodaties voor bezoekers, en kunnen ze bijdragen aan het toerisme en de economie van de regio, zonder hun historische waarde te verliezen.

Het idee achter Sextantio Le Grotte della Civita is niet alleen om gasten een plek te bieden om te overnachten, maar ook om ze de unieke cultuur en geschiedenis van Matera te laten ervaren. Activiteiten zoals kooklessen, historische rondleidingen en proeverijen van lokale producten worden aangeboden om de gasten te verbinden met de lokale gemeenschap en hen een authentiek stukje Italiaans leven te laten ervaren.

Het hotel is ook milieuvriendelijk, met een sterke focus op duurzaamheid. Het gebruikt lokale materialen en ambachtelijke technieken in zijn ontwerpen, en de inrichting van de kamers is bewust minimalistisch gehouden om het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te minimaliseren.

Een verblijf in Sextantio Le Grotte della Civita is niet zomaar een vakantie, maar een ervaring die je een dieper inzicht geeft in de cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid van Matera. Of je nu de prachtige omgeving verkent, geniet van het comfort van je luxe grotkamer, of deelneemt aan een van de vele activiteiten, je zult zeker een diepe waardering opbouwen voor deze bijzondere plek.

Sextantio Le Grotte della Civita beschikt over verschillende faciliteiten die bijdragen aan een unieke en luxueuze ervaring voor de gasten. Elk van deze faciliteiten heeft een eigen bijzondere charme en biedt een ander aspect van het onvergetelijke verblijf in dit unieke hotel:

  • Accommodatie - Sextantio Le Grotte della Civita: Met 18 individueel gerestaureerde grotwoningen biedt het hotel een bijzondere accommodatie-ervaring. De kamers, elk met een uniek ontwerp dat de oorspronkelijke structuur van de grot respecteert, bieden het ultieme comfort in een omgeving die historie ademt. www.sextantio.it/legrottedellacivita

  • Restaurant - Ristorante Alle Fornaci: Gelegen op korte afstand van het hotel, biedt dit restaurant een selectie van traditionele gerechten uit Basilicata. De maaltijden worden bereid met lokale, seizoensgebonden ingrediënten en kunnen worden genoten met een prachtig uitzicht op de stad. www.sextantio.it/ristorante-alle-fornaci

  • Bar - Bar Alle Fornaci: Ook gelegen bij het hotel, is deze bar de perfecte plek om te genieten van een drankje na een dag van verkenning. Met een breed scala aan lokale wijnen en andere dranken, is het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de sfeer. www.sextantio.it/bar-alle-fornaci

  • Ontbijtruimte - Cripta della Civita: Deze ruimte, gevestigd in een oude kerk, biedt een rustieke en unieke plek om de dag te beginnen. Het ontbijt wordt hier geserveerd met een selectie van lokale producten, die je kunt genieten terwijl je de historische omgeving in je opneemt. www.sextantio.it/cripta-della-civita

  • Wellnessruimte - Sextantio Spa: Deze spa is een oase van rust, gevestigd in een gerenoveerde grot. Hier kun je genieten van een scala aan ontspannende behandelingen, van massages tot gezichtsbehandelingen, allemaal met het gebruik van natuurlijke producten. www.sextantio.it/spa

Deze faciliteiten, samen met de unieke locatie en het respect voor de geschiedenis van de omgeving, maken Sextantio Le Grotte della Civita een ware parel in de kroon van het Italiaanse toerisme.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...