Four Seasons Hotel Hangzhou - oase van rust en luxe aan het West Lake

Het Four Seasons Hotel Hangzhou aan het West Lake biedt een idyllisch toevluchtsoord, waar het kalme water en de mistige omgeving een gevoel van ultieme ontspanning en stressverlichting creëren. Deze betoverende plek combineert oude Chinese sereniteit met moderne luxe en zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Terwijl je geniet van een dampende kop thee en wacht op de zon om je energie te herstellen met zijn warme, levengevende stralen, word je omringd door bomen en bamboe die je eraan herinneren dat je slechts een klein deel bent van de grotere wereld. In het Four Seasons Hotel Hangzhou zijn momenten van introspectie en innerlijke rust niet ongewoon.

Het hotel beschikt over 81 prachtig ingerichte kamers, vijf suites en drie residentiële villa's die een moderne interpretatie van traditionele Chinese architectuur bieden, resulterend in een vernieuwde Zen-sfeer. De buitengewone spa van het hotel speelt een cruciale rol in het bereiken van een zuivere gemoedstoestand, met negen behandelkamers die Aziatische en Chinese therapieën aanbieden.

Volgens het iconische citaat 'Mens Sana in Corpore Sano' is een gezonde levensstijl en voeding essentieel voor welzijn. Daarom is een bezoek aan Jin Sha een uitstekend idee voor liefhebbers van Shanghainese, Kantonese en klassieke lokale gerechten. Het hotel beschikt ook over WLB, een restaurant dat Aziatische gerechten serveert, en een sfeervolle lobby en bar om te verkennen.

Het Four Seasons Hotel Hangzhou aan het West Lake zal je ongetwijfeld in een Zen-gemoedstoestand brengen, waar je kunt genieten van een perfecte balans tussen rust en luxe in een adembenemende omgeving.

Het Four Seasons Hotel Hangzhou aan het West Lake biedt niet alleen uitstekende accommodatie en eetgelegenheden, maar ook diverse recreatieve faciliteiten en activiteiten om je verblijf nog aangenamer te maken. De weelderige tuinen en het schilderachtige West Lake nodigen uit tot ontspannen wandelingen, terwijl je de rijke geschiedenis en cultuur van de regio in je opneemt.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de lokale cultuur, bevindt het hotel zich op korte afstand van historische bezienswaardigheden zoals de Lingyin-tempel, Leifeng Pagoda en de traditionele Chinese tuinen van Hangzhou. Fietsen rond het West Lake is een populaire activiteit onder zowel toeristen als de lokale bevolking, en het hotel biedt fietsverhuur aan voor gasten die op deze manier van de natuurlijke schoonheid van de omgeving willen genieten.

Als je op zoek bent naar een unieke en authentieke ervaring, biedt het Four Seasons Hotel Hangzhou ook theeceremonies en kooklessen aan, waar je meer te weten kunt komen over de eeuwenoude Chinese tradities en de lokale keuken. Je kunt je culinaire vaardigheden verder uitbreiden door deel te nemen aan een van de kookworkshops, waar je leert hoe je enkele van de meest iconische lokale gerechten kunt bereiden.

Voor gezinnen met kinderen heeft het hotel een kinderclub en organiseert het diverse activiteiten om de jongere gasten te vermaken en te betrekken bij het ontdekken van de Chinese cultuur.

Het Four Seasons Hotel Hangzhou aan het West Lake is de ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een combinatie van luxe, ontspanning en culturele verrijking. De uitzonderlijke service en faciliteiten, samen met de adembenemende omgeving, zorgen ervoor dat je verblijf een onvergetelijke ervaring wordt.

  • Jin Sha: Dit voortreffelijke restaurant serveert Shanghainese, Kantonese en klassieke lokale gerechten. Jin Sha staat bekend om zijn verfijnde smaken en verleidelijke culinaire creaties, waarbij zowel moderne als traditionele kooktechnieken worden gecombineerd.

  • WLB: Een stijlvol restaurant dat gespecialiseerd is in Aziatische gerechten. WLB biedt een breed scala aan smaakvolle en innovatieve maaltijden, waarbij ingrediënten van hoge kwaliteit en authentieke bereidingswijzen centraal staan.

  • Lobby Lounge en Bar: Een elegante en ontspannen ruimte waar gasten kunnen genieten van een uitgebreide selectie dranken, waaronder cocktails, wijnen en thee. De Lobby Lounge en Bar zijn perfect voor informele bijeenkomsten of een rustig moment na een dag vol activiteiten.

  • Kamers en Suites: Het hotel beschikt over 81 prachtig ingerichte kamers, vijf luxueuze suites en drie residentiële villa's. Alle accommodaties zijn ontworpen met een moderne interpretatie van traditionele Chinese architectuur en bieden een rustgevende Zen-sfeer.

  • Spa: De buitengewone spa van het hotel is uitgerust met negen behandelkamers waar Aziatische en Chinese therapieën worden aangeboden. Gasten kunnen genieten van een breed scala aan behandelingen om de geest, het lichaam en de ziel te verjongen.

  • Theeceremonies en Kooklessen: Het hotel organiseert theeceremonies en kooklessen om gasten een authentieke en unieke culturele ervaring te bieden. Leer over de eeuwenoude Chinese tradities en de lokale keuken tijdens deze boeiende activiteiten.

  • Fietsverhuur: Het hotel biedt fietsverhuur aan voor gasten die de prachtige omgeving van het West Lake willen verkennen. Fietsen rond het meer is een populaire activiteit onder zowel toeristen als de lokale bevolking.

  • Kinderclub: Voor gezinnen met kinderen biedt het hotel een kinderclub en organiseert het diverse activiteiten om jongere gasten te vermaken en te betrekken bij het ontdekken van de Chinese cultuur.

  • Nabijgelegen bezienswaardigheden: Het hotel bevindt zich op korte afstand van historische bezienswaardigheden zoals de Lingyin-tempel, Leifeng Pagoda en de traditionele Chinese tuinen van Hangzhou. Verken deze fascinerende locaties om de rijke geschiedenis en cultuur van de regio beter te begrijpen.

Over Hangzhou West Lake

Het Westelijke Meer, ook bekend als Xi Hu, is een beroemd zoetwatermeer gelegen in Hangzhou, de hoofdstad van de provincie Zhejiang in Oost-China. Het meer staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, historische overblijfselen en culturele betekenis. Door de eeuwen heen heeft het Westelijke Meer dichters, schilders en andere kunstenaars geïnspireerd.

Het meer is opgedeeld in vijf delen door middel van dijken en wordt aan drie zijden omringd door heuvels. Het Westelijke Meer is bezaaid met talloze tempels, pagodes, tuinen en kunstmatige eilanden. Enkele van de meest bekende bezienswaardigheden zijn:

  • De Gebroken Brug (Duanqiao): Deze brug is een symbool van vele Chinese legendes en liefdesverhalen en is een van de populairste plekken aan het meer.

  • Leifeng Pagode: Deze achthoekige pagode met vijf verdiepingen staat op de top van de heuvel Leifeng en biedt een panoramisch uitzicht op het Westelijke Meer. De pagode speelt een belangrijke rol in de Chinese folklore, met name in de legende van de Witte Slang.

  • Baochu Pagode: Deze slanke, zeven verdiepingen tellende pagode staat op de Precious Stone Hill en is een ander iconisch bouwwerk in de buurt van het Westelijke Meer.

  • Sinds 2011 is het Westelijke Meer aangewezen als UNESCO Werelderfgoed, vanwege de culturele en historische betekenis. De schoonheid van het Westelijke Meer is vereeuwigd in de Chinese literatuur en kunst, waardoor het een essentiële bestemming is voor iedereen die Hangzhou bezoekt of geïnteresseerd is in de charme van het oude China.

  • Lingyin Tempel: Een van de beroemdste boeddhistische tempels in China, gelegen in de heuvels ten noordwesten van het Westelijke Meer.

  • Su Dijk: Vernoemd naar de beroemde dichter Su Shi, is deze 2,8 kilometer lange dijk omzoomd met treurwilgen en perzikbomen en biedt het een prachtige en serene wandeling.

  • Bloemenhaven Park (Huagang Park): Een schitterend park met een vijver om vissen te bekijken, een pioenrozentuin en diverse paviljoens.

Sinds 2011 is het Westelijke Meer aangewezen als UNESCO Werelderfgoed, vanwege de culturele en historische betekenis. De schoonheid van het Westelijke Meer is vereeuwigd in de Chinese literatuur en kunst, waardoor het een essentiële bestemming is voor iedereen die Hangzhou bezoekt of geïnteresseerd is in de charme van het oude China.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...