Sani Resort wint drie fantastische prijzen bij de World Travel Awards 2022

Sani Resort wint voor het vierde jaar op rij jaar de titel van World'sLeading Family & Beach Resort, is voor het derde opeenvolgende jaar World'sLeading Luxury Green Resort en haalt dit jaar ook de prijs van World'sLeading Cultural Destination Resort binnen. Sani Resort, het befaamde Griekse luxeresort met een aanbod van wereldklasse, oogst succes op de World Travel Awards 2022 met maar liefst drie schitterende bekroningen. Voor het vierde jaar op rij wint Sani Resort de titel van World'sLeading Family & Beach Resort, waarmee het zijn leiderschap op wereldniveau bekrachtigt als ultieme luxe bestemming voor gezinnen. Daarnaast kreeg Sani Resort, sinds 2020 het eerste gecertificeerde CO2-neutrale resort in Griekenland, voor het derde opeenvolgende jaar de prijs van World'sLeading Luxury Green Resort. Dit jaar sleept het prijswinnende resort voor het eerst ook de titel van World'sLeading Cultural Destination Resort in de wacht, naar aanleiding van de 30e editie van het jaarlijkse Sani Festival.

De World Travel Awards erkennen en bekronen uitmuntendheid en worden wereldwijd erkend als keurmerk in de sector. Het succes van Sani Resort op wereldniveau weerspiegelt de inzet van het merk voor luxe familiereizen en duurzame ontwikkeling met een positieve impact op de maatschappij en het milieu gedurende meer dan een halve eeuw. Sani is prachtig gelegen op het schiereiland Kassandra in Griekenland en is een toonaangevende bestemming voor luxe gezinsvakanties. Dankzij het ongerepte ecologische reservaat van 400 hectare, de witte privéstranden, de bekroonde faciliteiten, waaronder meer dan 40 restaurants en bars, academies van wereldklasse, kinderclubs en een eigen jachthaven, is Sani Resort de norm voor luxe gezinsvakanties wereldwijd. Iedere zomer wordt in de prachtige setting van Sani Hill het Sani Festival georganiseerd, dat zich op de internationale kaart van muziekfestivals wist te plaatsen en dit jaar voor de 30e editie de wereldberoemde tenor Andrea Bocelli verwelkomde.

Over dit succes zei de heer Antonis Avdelas, Chief Sales and Marketing Officer van Sani Resort: 'We zijn bijzonder blij dat we dit jaar bij de World Travel Awards zijn erkend als wereldleider in de categorieën Luxury Family Resort, Luxury Green Resort en Leading Cultural Destination. Het is ons streven om te blijven uitblinken in de duurzame hotellerie, door gezinnen een ongeëvenaarde luxe vakantie-ervaring te biedenmet een positieve impact op de maatschappij en het milieu, en daarnaast mensen samen te brengen dankzij een gemeenschappelijke liefde voor kunst. Mede dankzij onze waardevolle gasten is deze overwinning een opmerkelijke prestatie voor Sani Resort en alle medewerkers, die getuigt van de zakelijke ethiek en missie van het bedrijf.

World'sLeading Family & Beach Resort

De bekroning met de titel van World’s Leading Family & Beach Resort voor het vierde jaar op rij is een hoogtepunt voor Sani Resort, de ultieme erkenning voor de familievriendelijke initiatieven en faciliteiten van wereldklasse. Gezinnen genieten van een zorgeloze luxevakantie met een op maat ontworpen aanbod op vlak van accommodatie en faciliteiten. Sani Resort voorziet alles voor de baby, kinderclubs en activiteiten van wereldklasse. Het onlangs gerenoveerde hotel Porto Sani heropende in 2022 na een renovatie van 30 miljoen euro en is speciaal naar de behoeften van jonge gezinnen ontworpen, met 50 extra ruime suites, een assortiment hoogwaardig babymateriaal gratis ter beschikking, Carol Mae Baby Consulting Services, een nieuwe kinderclub en crèche met veel ruimte binnen en buiten, een reeks spannende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Net als in alle restaurants op het resort worden verzorgde kindermenu’s aangeboden in samenwerking met de bekende voedselexperte Annabel Karmel.

Kinderen en volwassenen beleven nieuwe ervaringen in de natuur en trainen met de besten in schitterende academies opgericht in samenwerking met wereldlegendes: het Rafa Nadal Tennis Centre, de Chelsea Football Academy en de Bear Grylls Survival Academy. Verder zijn ze welkom om een breed aanbod sporten te beoefenen op het strand, op het water en in het bos, en om plezier te beleven en adrenaline te voelen in het Adventure Park. De unieke ligging van Sani Resort met 7 km strand en 20 km wandel- en fietspaden in het bos zet aan om erop uit te trekken in de natuur. Ook ouders vinden tijd om te ontspannen en te genieten terwijl hun kinderen nieuwe vrienden maken, deelnemen aan ecoactiviteiten of spelen in de drie Kids Clubs en de Sani Creche onder begeleiding van het deskundige Little Guests team.

World'sLeading Luxury Green Resort

De derde bekroning op rij als World'sLeading Luxury Green Resort bevestigt de leidende positie van Sani Resort op het gebied van duurzaamheid. Met zijn ligging in een eco-reservaat van 400 hectare ontwikkelt het resort voortdurend duurzame initiatieven om de natuurlijke omgeving en de biodiversiteit te behouden, deelname aan ecologische activiteiten aan te moedigen en de lokale gemeenschap te ondersteunen. Sani Resort is sinds 2020 het eerste gecertificeerde koolstofneutrale resort in Griekenland en draait op 100% hernieuwbare elektriciteit (garanties van oorsprong). Het indrukwekkende Sani Green programma omhelst alle duurzaamheidsinitiatieven in lijn met de duurzame doelstellingen van de VN en benadrukt de belofte van het resort om nul afval en nul plastic te worden tegen 2024 en nul koolstof tegen 2030.

Gasten maken van nabij kennis met het lokale ecosysteem via begeleide eco-activiteiten zoals de Sani Wetlands Trip, Forest Tour, Birdwatching en de Olive Trip. In mei 2022 werd de Sani Bee Spot gelanceerd, de grootste bijenspot in Griekenland, in samenwerking met de non-profit Bee Camp, om de inheemse bijen en bestuivers te beschermen. Sani werkte samen met de non-profit iSea om voor het eerst de inheemse dolfijnen van de regio Halkidiki te catalogiseren. In 2022 lanceerde Sani de projecten ECOCARBON en ECOSERVICES om de koolstofvoetafdruk en het koolstofopslagpotentieel van het oerbos van Aleppo-pijnbomen aan de kust van Sani te evalueren. Sani Resort lanceerde ook het eerste zero waste restaurant met AI-technologie.

World'sLeading Cultural Destination Resort

Voor het eerst wint Sani Resort ook de prijs voor World'sLeading Cultural Destination Resort, op een ideaal moment bij de 30e verjaardag van het befaamde Sani Festival.
Elk jaar ontvangt Sani Festival een breed scala aan muziek en podiumkunsten, van klassieke muziek, jazz en hedendaagse muziek tot muziektheater. Het cultuurfestival brengt gasten en bezoekers samen die de liefde voor kunst delen. Sani Festival is het grootste particuliere festival in Griekenland en verwelkomt sinds 1992 op het prachtige terrein van Sani Hill enkele van de grootste artiesten ter wereld, zoals Cesaria Evora, Joss Stone, Peter Greenaway, Tito Puente, Cassanda Wilson, Yann Tiersen, Bob Geldof, Jack Savoretti en meer. Een van de hoogtepunten van het 30e Sani Festival in 2022 was het onvergetelijke optreden van Andrea Bocelli, 'swerelds meest geliefde tenor, begeleid door het State Symphony Orchestra van Thessaloniki, een concert dat altijd iconisch zal blijven voor Sani Festival.

Sani Resort heropent in maart 2023 voor een nieuw succesvol seizoen. Het zal opnieuw gasten van over de hele wereld verwelkomen die de bekroonde faciliteiten, service en voorzieningen van het resort zullen ervaren. Het wereldvermaarde resort biedt vroegboekkortingen tot 15% voor zomer 2023 aan gasten die hun volgende familieavontuur nu al willen plannen.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...