W London Leicester Square is Londens bruisende hotspot vol glamour en vermaak

W London Leicester Square is een van de toplocaties in Londen, een bruisende plek vol met bioscopen, restaurants, theaters en tal van andere attracties. Hier komen beroemdheden en helden samen en raken toeristen betoverd door de unieke sfeer, vooral 'savonds.

De flitslampen knipperen en mensen lachen, terwijl het luxueuze W London hotel waakt en iedereen verwelkomt om te genieten van een bijzondere Britse ervaring. Vanwege het grote aantal bioscopen, vinden er op Leicester Square veel filmpremières plaats. Waar ontspannen de sterren na afloop? In het glamoureuze W London, waar zowel jong als oud zich terugtrekt voor een welverdiende rustpauze.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat je talloze beroemdheden ziet ontspannen in de stijlvolle gangen en de fantastische faciliteiten van dit luxueuze hotel. Het imposante gebouw huisvest 192 prachtige kamers, waaronder 21 enorme suites. Deze zijn allemaal ontworpen om gasten als sterren te behandelen met opvallende grafische prints, moderne luxe en service van wereldklasse.

Sociale interactie is een belangrijk kenmerk van dit schitterende hotel, gezien de populariteit onder de gasten. Het W London biedt tal van mogelijkheden om te genieten van deze favoriete Britse bezigheid. In de Wyld bar kun je unieke muzikale ervaringen en verrukkelijke cocktails verwachten.

In de lobby daarentegen, kun je genieten van een kopje thee terwijl je het laatste nieuws bespreekt in een omgeving van wit, goud, leer en glas. Voor degenen die op zoek zijn naar iets avontuurlijkers, biedt het Spice Market restaurant een scala aan Zuidoost-Aziatische smaken, onder leiding van de beroemde chef-kok Jean-Georges Vongerichten.

Naast al deze indrukwekkende voorzieningen biedt het W London hotel ook nog een state-of-the-art fitnesscentrum en een ontspannende spa, zodat gasten zich zowel fysiek als mentaal kunnen opladen tijdens hun verblijf. Het hotel staat erom bekend een plek te zijn waar mode, muziek en design samenkomen, waardoor het een favoriete bestemming is voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

De ligging van het W London is ideaal, met talloze bezienswaardigheden in de omgeving. Op loopafstand vind je onder andere Trafalgar Square, Covent Garden en de beroemde winkelstraat Oxford Street. Bovendien is het hotel eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer, zoals de metro en de bus, waardoor je de rest van Londen gemakkelijk kunt verkennen.

Het W London hotel is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een onvergetelijk verblijf in het hart van Londen. Met zijn luxe voorzieningen, hoogwaardige service en ideale ligging biedt dit hotel een unieke ervaring voor gasten die op zoek zijn naar comfort, vermaak en ontspanning te midden van de levendige sfeer van Leicester Square.

  • Accommodatie: Het W London hotel biedt 192 stijlvol ingerichte kamers, waaronder:

    • 21 luxe suites: Deze ruime en elegante suites zijn voorzien van alle gemakken en extra voorzieningen om een luxueus en ontspannen verblijf te garanderen.
    • Kamers met opvallende grafische prints en moderne voorzieningen: Elke kamer is individueel ingericht met unieke prints en beschikt over moderne faciliteiten zoals een flatscreen-tv, minibar en gratis WiFi.
    • Service van wereldklasse: Het vriendelijke en professionele personeel van het W London hotel staat altijd klaar om aan de wensen van de gasten te voldoen en hen een onvergetelijk verblijf te bezorgen.
  • Restaurants en bars:

    • Spice Market: Onder leiding van de beroemde chef-kok Jean-Georges Vongerichten biedt dit restaurant een uitgebreid menu met moderne en creatieve Zuidoost-Aziatische gerechten. In dit stijlvolle etablissement kunt u genieten van exotische smaken, een elegante sfeer en topkwaliteit service. Dit gastronomische hoogstandje is een culinaire ervaring die u niet mag missen tijdens uw verblijf in het W London hotel. Naast de heerlijke Zuidoost-Aziatische gerechten die in Spice Market worden geserveerd, kunt u ook genieten van een uitgebreide wijnkaart met zorgvuldig geselecteerde wijnen die perfect passen bij de smaken van het menu. Het attente en deskundige personeel van het restaurant kan u adviseren over de beste wijn- en spijscombinaties, zodat u optimaal kunt genieten van uw culinaire ervaring. Het interieur van Spice Market is geïnspireerd op de levendige straatmarkten van Azië en combineert traditionele elementen met een moderne uitstraling. Warme kleuren, houten accenten en Aziatische decoratieve details zorgen voor een unieke en uitnodigende sfeer waarin u kunt ontspannen en genieten van uw maaltijd. Bovendien biedt Spice Market een selectie van smakelijke cocktails, geïnspireerd door de exotische smaken van Azië. De getalenteerde mixologen van het restaurant creëren innovatieve en verfrissende drankjes die een perfecte aanvulling zijn op de heerlijke gerechten die worden geserveerd.
    • Wyld Bar is een trendy en populaire ontmoetingsplek die unieke muzikale ervaringen en een uitgebreide selectie heerlijke cocktails biedt. Deze stijlvolle bar trekt een divers publiek aan, variërend van hotelgasten tot lokale bewoners en bezoekers van Londen die op zoek zijn naar een gezellige avond uit. De sfeervolle verlichting en het eigentijdse interieur met luxueuze accenten zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer. Gasten kunnen ontspannen op comfortabele zitplaatsen terwijl ze genieten van hun drankjes en de levendige ambiance. Wyld Bar staat bekend om zijn getalenteerde mixologen, die een breed scala aan smaakvolle en creatieve cocktails creëren. Van klassieke favorieten tot innovatieve nieuwe creaties, er is voor elk wat wils. Daarnaast is er ook een zorgvuldig samengestelde selectie van wijnen, bieren en andere dranken beschikbaar. De unieke muzikale ervaringen die worden aangeboden in Wyld Bar omvatten liveoptredens van opkomende artiesten, thema-avonden en DJ-sets van enkele van de beste DJ'sin Londen. De bar is de ideale plek om te dansen en nieuwe mensen te ontmoeten, of gewoon te ontspannen en te genieten van de muziek.
    • Lobby Lounge: Deze stijlvolle lounge is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van een kopje thee of koffie. De ruimte is prachtig ingericht met wit, goud, leer en glas en biedt een rustige omgeving waar gasten zich even kunnen terugtrekken en tot rust kunnen komen.
  • Wellnessfaciliteiten:

    • Fitnesscentrum: een ultramodern fitnesscentrum met geavanceerde apparatuur voor een complete workout
    • Spa: een ontspannende spa waar gasten kunnen genieten van diverse behandelingen en massages om lichaam en geest tot rust te brengen
  • Locatie en bereikbaarheid:

    • Gelegen in het hart van Leicester Square, dicht bij:
      •  Trafalgar Square: Trafalgar Square is een iconisch plein in het hart van Londen en een belangrijke toeristische attractie. Het plein is vernoemd ter ere van de Slag bij Trafalgar, een Britse zeeoverwinning in de Napoleontische oorlogen. Trafalgar Square staat bekend om zijn monumenten, waaronder de beroemde Nelson'sColumn, die admiraal Lord Nelson eert voor zijn overwinning tijdens de Slag bij Trafalgar. Rondom de zuil staan vier bronzen leeuwen, die het Britse rijk symboliseren. Trafalgar Square is ook het culturele hart van Londen, omringd door belangrijke musea en galerijen, zoals de National Gallery en de National Portrait Gallery. Beide musea bieden gratis toegang tot hun permanente collecties en huisvesten enkele van de meest beroemde kunstwerken ter wereld. Het plein zelf is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als lokale bewoners. Het biedt een levendige sfeer met straatartiesten, evenementen en festivals die gedurende het hele jaar plaatsvinden. Tijdens speciale gelegenheden, zoals oudejaarsavond en nationale feestdagen, worden er op Trafalgar Square vaak grote openbare vieringen georganiseerd. Vanaf Trafalgar Square kun je gemakkelijk andere bekende bezienswaardigheden in Londen bereiken, zoals Leicester Square, Covent Garden, Buckingham Palace en de Houses of Parliament. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met metrostations zoals Charing Cross en Leicester Square in de nabijheid.
      • Covent Garden: Covent Garden is een bekende wijk in het centrum van Londen, geliefd bij zowel toeristen als lokale bewoners. Het gebied staat bekend om zijn bruisende sfeer, historische architectuur, uitstekende winkelmogelijkheden en gevarieerd aanbod van entertainment. Een van de belangrijkste attracties in Covent Garden is de overdekte markthal, die dateert uit de 19e eeuw. Hier vind je een verscheidenheid aan boetiekjes, ambachtelijke winkels, eetgelegenheden en straatartiesten die het hele jaar door optreden. De markthal is een ideale plek om unieke souvenirs te kopen of te genieten van een hapje of drankje in een van de gezellige cafés en restaurants. In de buurt van de markthal ligt het beroemde Royal Opera House, een van de meest prestigieuze operahuizen ter wereld. Het biedt een breed scala aan opera s, balletten en andere voorstellingen van wereldklasse. Voor liefhebbers van theater biedt Covent Garden ook een aantal bekende theaters, zoals het Adelphi Theatre en het Cambridge Theatre, waar regelmatig populaire West End-shows te zien zijn. Covent Garden is ook een populaire winkelbestemming met een breed scala aan winkels, van bekende merken tot onafhankelijke boetieks. In de omgeving vind je ook talloze restaurants, bars en pubs waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken. De wijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met het Covent Garden metrostation en tal van buslijnen die het gebied bedienen. Bovendien ligt Covent Garden op loopafstand van andere beroemde bezienswaardigheden in Londen, zoals Trafalgar Square, Leicester Square en de rivier de Theems.
      •  Oxford Street: Oxford Street is een van de bekendste winkelstraten in Londen en zelfs in Europa. Gelegen in het hart van de stad, strekt de straat zich uit over ongeveer 2,4 kilometer en is het de thuisbasis van meer dan 300 winkels, van bekende warenhuizen tot populaire internationale merken en boetieks. Als een van de drukste winkelgebieden in Londen, trekt Oxford Street zowel toeristen als lokale bewoners aan. Je vindt er enkele van de grootste en beroemdste warenhuizen, zoals Selfridges, John Lewis en House of Fraser. Daarnaast zijn er tal van bekende modemerken, elektronicazaken en sportwinkels te vinden. Oxford Street is niet alleen een winkelparadijs, maar biedt ook verschillende eetgelegenheden, zoals restaurants, cafés en snelle eetgelegenheden, zodat bezoekers kunnen genieten van een pauze tijdens het winkelen. Daarnaast zijn er in de zijstraten en steegjes rondom Oxford Street vele theaters, bioscopen en bars te vinden.
    • Uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, zoals metro en bus, voor eenvoudige toegang tot de rest van Londen
  • Overige faciliteiten:

    • Vergader- en evenementenruimtes: flexibele ruimtes voor zowel zakelijke bijeenkomsten als feestelijke gelegenheden
    • Concierge service: een deskundig team dat u helpt met het regelen van uitstapjes, reserveringen en andere verzoeken tijdens uw verblijf


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...