Kurumba Maldives Resort - het idyllische eilandparadijs met een rijke geschiedenis

Als je ooit hebt gedroomd van een onvergetelijke vakantie op de Malediven, dan is het Kurumba Maldives Resort een uitstekende keuze, en wij vertellen je graag waarom. Allereerst is er de geschiedenis van de plek - het is het eerste Maldivische privé-eilandresort en heeft al bijna 40 jaar een pioniersrol gespeeld in het toerisme van de eilandengroep.

De naam van dit resort is geïnspireerd op het lokale woord voor 'kokosnoot', een van de meest voorkomende planten in de regio. Ten tweede is er de locatie - gelegen in het Noord-Malé-atol, op slechts 10 minuten varen met de speedboot van de internationale luchthaven van Malé en de hoofdstad Malé. Dan is er het resort zelf - bij aankomst verwelkomt het personeel je met een drankje en raak je overweldigd door de adembenemende omgeving - het heldere azuurblauwe water van de Indische Oceaan, het zachte, ongerepte witte zand op het strand, de weelderige vegetatie op het eiland met hibiscus, bougainvillea en frangipani, en de dikke kokospalmen die de verblijven van het resort verbergen.

Kurumba Maldives beschikt in totaal over 180 luxe accommodaties, waaronder villa's en bungalows, en biedt 8 verschillende soorten verblijven, allemaal voorzien van eersteklas faciliteiten en een modern design. Beginnend met de Deluxe en Superior kamers, zul je het stijlvolle koloniale ontwerp opmerken, met teakhouten afgewerkte interieurs, zonovergoten terrassen aan de oceaan en openluchtdouches.

De kenmerkende Deluxe Beach Bungalows liggen verscholen in de weelderige vegetatie in hoefijzervormige opstellingen, met kingsize hemelbedden, charmante tuinen met uitnodigende dekveranda s, buitendouches, enorme vrijstaande badkuipen, glazen douchewanden en prachtige badkamers met dubbele wastafels - allemaal op een steenworp afstand van het schitterende witte zandstrand. Bovendien wacht een overvloed aan eetgelegenheden op de gasten.

In totaal zijn er negen restaurants die klaarstaan om een glimlach op het gezicht van de bezoekers te toveren en enkele van de beste gerechten ter wereld te serveren.

Restaurants:

  • Vihamanaa - Het hoofdrestaurant van het resort, waar gasten kunnen genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet, lunch en diner met internationale en lokale gerechten. Telefoonnummer: +960 664-3880 - www.kurumba.com/dining/vihamanaa
     
  • Thila - Een chique restaurant met een prachtig uitzicht op de oceaan, gespecialiseerd in zeevruchten en grillgerechten. - Telefoonnummer: +960 664-3885 - www.kurumba.com/dining/thila
     
  • Hamakaze - Een Japans restaurant waar gasten kunnen genieten van verse sushi, sashimi en teppanyaki in een intieme omgeving. Telefoonnummer: +960 664-3882 - www.kurumba.com/dining/hamakaze
     
  • Al Qasr - Een restaurant met een focus op de Arabische en Noord-Indiase keuken, met een selectie van mezzes, kebabs en curry s. Telefoonnummer: +960 664-3883 - www.kurumba.com/dining/al-qasr
     
  • Mahal - Dit restaurant biedt authentieke Indiase gerechten, met een scala aan smaakvolle curry s, naanbrood en tandoori-specialiteiten. Telefoonnummer: +960 664-3884 - www.kurumba.com/dining/mahal
     
  • Isola - Een Italiaans restaurant met een menu vol klassieke Italiaanse gerechten, zoals pasta, risotto, pizza en gelato. Telefoonnummer: +960 664-3886 - www.kurumba.com/dining/isola


Bars:

  • Kandu - Een stijlvolle bar aan het strand met een uitgebreide selectie cocktails, wijnen en andere verfrissende dranken, perfect om te ontspannen terwijl u geniet van het uitzicht op de oceaan. Telefoonnummer: +960 664-3887 - www.kurumba.com/dining/kandu-bar
     
  • Athiri - Een gezellige strandbar waar gasten kunnen genieten van lichte snacks, exotische cocktails en andere drankjes in een ontspannen sfeer. Telefoonnummer: +960 664-3888- www.kurumba.com/dining/athiri


Accommodatie:

  • Deluxe en Superior Kamers: Stijlvolle kamers met teakhouten afwerkingen, zonovergoten terrassen aan de oceaan en openluchtdouches.
  • Deluxe Beach Bungalows: Luxe bungalows met kingsize hemelbedden, weelderige tuinen, veranda'sen grote vrijstaande badkuipen met glazen wanden en dubbele wastafels.


Andere faciliteiten:

  • Veli Spa: Een ontspannende spa met een scala aan behandelingen, waaronder massages, gezichtsbehandelingen en lichaamspakkingen.
  • Fitnesscentrum en yogaruimte: Een volledig uitgeruste fitnessruimte en speciale yogaruimte voor gasten die graag actief willen blijven.
  • PADI-duikcentrum: Een duikcentrum dat duiklessen en excursies naar enkele van de beste duikplekken in de omgeving aanbiedt.
  • Majaa Kids Club: Een kinderclub met leuke en educatieve activiteiten voor jongere gasten en kinderopvangdiensten voor ouders.
  • Watersportcentrum: Een centrum dat een breed scala aan watersporten aanbiedt, zoals snorkelen, duiken, windsurfen, kajakken en zeilen.


Aanvullend op de eerder genoemde faciliteiten biedt Kurumba Maldives Resort een breed scala aan activiteiten en voorzieningen om ervoor te zorgen dat gasten zich zowel vermaakt als ontspannen voelen tijdens hun verblijf. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Watersporten: Gasten kunnen genieten van diverse watersporten, zoals snorkelen, duiken, windsurfen, kajakken en zeilen. Het resort biedt zelfs een PADI-duikcentrum voor duiklessen en -excursies.
  • Wellness: Voor gasten die op zoek zijn naar ontspanning en welzijn, biedt het resort een uitstekende spa met een scala aan behandelingen, waaronder massages, gezichtsbehandelingen en lichaamspakkingen. Er is ook een fitnesscentrum en yogaruimte voor degenen die graag actief blijven.
  • Excursies: Het resort organiseert diverse excursies, zoals vistochten, zonsondergangscruises, eilandhoppen en bezoeken aan lokale eilanden om de cultuur en het dagelijkse leven van de Maldivische bevolking te ervaren.
  • Entertainment: Kurumba Maldives biedt regelmatig live entertainment, zoals traditionele Maldivische dansvoorstellingen, live muziek en thema-avonden om gasten een authentieke en vermakelijke ervaring te bieden.
  • Kinderfaciliteiten: Gezinnen met kinderen zullen de beschikbare kinderclub waarderen, die leuke en educatieve activiteiten biedt voor de jongere gasten, evenals kinderopvangdiensten om ouders wat rust en ontspanning te gunnen.


Het Kurumba Maldives Resort biedt een combinatie van luxe, comfort, ontspanning en avontuur, waardoor het een ideale bestemming is voor een onvergetelijke vakantie op de Malediven. Of je nu op zoek bent naar romantiek, quality time met het gezin, of gewoon wilt genieten van de adembenemende natuurlijke schoonheid van de Malediven, Kurumba Maldives heeft voor elk wat wils.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...