The Peninsula Hong Kong - La Grand Dame van het Verre Oosten

The Peninsula Hong Kong is het oudste hotel van Hong Kong, gebouwd in de late jaren 1920 en bekend als 'La Grand Dame of the Far East'. Het hotel biedt een ongeëvenaard niveau van luxe en combineert oosterse en westerse gastvrijheid op unieke wijze. De mix van Chinese en westerse invloeden die zo kenmerkend zijn voor Hong Kong, worden belichaamd in de tijdloze glamour en moderne elegantie van het hotel en zijn kamers en suites.

The Peninsula Hong Kong heeft verschillende eetgelegenheden, waaronder The Lobby waar u kunt genieten van een klassieke afternoontea. Ook The Verandah en Felix bieden een modernere ervaring. Ontspannen kunt u in de Peninsula Spa of het prachtige binnenzwembad op de 8e verdieping. Het hotel staat ook bekend om zijn samenwerking met Rolls-Royce, waarbij maar liefst 14 op maat gemaakte Rolls-Royce Phantoms beschikbaar zijn voor dagelijks transport en een prachtige Rolls-Royce Phantom II uit 1934 perfect gerestaureerd beschikbaar is voor speciale gelegenheden.

In 2020 werd The Peninsula Hong Kong bekroond met een Michelin-ster voor het Franse restaurant Gaddi s, dat al sinds 1953 in het hotel te vinden is en zijn reputatie als gastronomische bestemming waarmaakt. Andere eetgelegenheden in het hotel zijn onder meer Imasa, dat gespecialiseerd is in Japanse gerechten, en Spring Moon, dat heerlijke Kantonese gerechten serveert.

Naast het restaurant- en spaaanbod, heeft The Peninsula Hong Kong ook een scala aan andere faciliteiten, zoals een ultramodern fitnesscentrum, een volledig uitgeruste zakelijke faciliteit en talrijke vergader- en evenementenruimtes.

Bovendien biedt het hotel exclusieve toegang tot het dak, met een adembenemend uitzicht over de skyline van Hong Kong en Victoria Harbour. Hier kunt u genieten van de spectaculaire Symphony of Lights, een dagelijkse multimedia-show met muziek, laserstralen en lichteffecten die de gebouwen van de stad transformeren in een prachtige lichtshow.

The Peninsula Hong Kong is een ervaring op zich en biedt gasten een luxueuze en onvergetelijke reis naar het verleden, met alle moderne voorzieningen en faciliteiten die men zich kan wensen.

Gasten kunnen genieten van een heerlijke maaltijd in een van de restaurants van The Peninsula Hong Kong. The Lobby biedt een onvergetelijke ervaring van het klassieke afternoon tea ritueel met live muziek, een uitgebreid menu en een elegante sfeer. The Verandah serveert een verfijnde selectie van internationale gerechten met invloeden uit heel Azië, terwijl Felix een ultramoderne sfeer biedt met een prachtig uitzicht op de skyline van Hong Kong en gastronomische westerse gerechten.

Als u op zoek bent naar ontspanning, bezoek dan de Peninsula Spa, die een scala aan behandelingen biedt die ontworpen zijn om lichaam en geest te verjongen. Het binnenzwembad op de 8e verdieping is een lust voor het oog en biedt een prachtig uitzicht op de skyline van de stad.

The Peninsula Hong Kong is ook bekend om zijn samenwerking met Rolls-Royce. Er staan maar liefst 14 op maat gemaakte Rolls-Royce Phantoms klaar om te worden gebruikt voor dagelijks transport, evenals een prachtige Rolls-Royce Phantom II uit 1934, perfect gerestaureerd en beschikbaar voor speciale gelegenheden. Het is de ideale manier om in stijl door de stad te reizen.

Het hotel beschikt ook over een eigen helikopterplatform voor gasten die een snelle en comfortabele manier van reizen verkiezen. Er zijn ook privéjachten beschikbaar voor huur om te genieten van de stad vanaf het water.

  • Accommodatie:
    • Kamers en suites met een prachtig uitzicht op Victoria Harbour
    • Elke kamer is uitgerust met moderne voorzieningen en prachtige interieurs met een mix van oosterse en westerse invloeden
    • De Grand Deluxe Kowloon kamers bieden een prachtig uitzicht op de skyline van Hong Kong
    • De suites bieden extra ruimte en luxe, inclusief 24-uurs butlerservice
    • De Peninsula Suite biedt een ongeëvenaard uitzicht op Victoria Harbour en beschikt over een privébubbelbad
       
  • Restaurants:
    • The Lobby, waar gasten kunnen genieten van het klassieke afternoontea-ritueel en internationale gerechten voor ontbijt, lunch en diner
    • The Verandah, een modern Frans restaurant met een open keuken en een terras met uitzicht op de tuin
    • Imasa, een Japans restaurant dat bekend staat om zijn verse sushi en sashimi
    • Spring Moon, een klassiek Chinees restaurant met Kantonese gerechten en traditionele Kantonese interieurs
    • Gaddi s, een verfijnd Frans restaurant met een rijke geschiedenis en Michelin-sterren
    • Felix, een modern restaurant met Europese gerechten en een adembenemend uitzicht op de skyline van Hong Kong
       
  • Bars:
    • The Bar, een iconische ontmoetingsplek met een uitgebreide selectie aan wijnen, cocktails en sterke dranken
    • The Verandah Lounge, een elegante ruimte om te genieten van thee, cocktails en lichte maaltijden
    • Salon de Ning, een intieme lounge geïnspireerd op de jaren 30 van de vorige eeuw met een prachtig uitzicht op Victoria Harbour
       
  • Faciliteiten:
    • Peninsula Spa, een oase van rust en ontspanning met verschillende behandelingen en faciliteiten, waaronder een sauna en stoombad
    • Fitnesscentrum met uitzicht op Victoria Harbour en de nieuwste fitnessapparatuur
    • Binnenzwembad op de 8e verdieping met een adembenemend uitzicht op Victoria Harbour
    • Winkels in het hotel met luxe merken zoals Louis Vuitton, Prada en Chanel
    • Peninsula Academy, biedt unieke en gepersonaliseerde ervaringen, zoals kooklessen en stadstours
    • Vervoer per Rolls-Royce, met 14 op maat gemaakte Rolls-Royce Phantoms voor dagelijks gebruik en een prachtige gerestaureerde Rolls-Royce Phantom II uit 1934 voor speciale gelegenheden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...