Top romantische hotels in het VK voor Valentijnsdag

Valentijnsdag biedt het perfecte excuus om je geliefde mee te nemen naar een van de vele betoverende hotels die het Verenigd Koninkrijk rijk is. Het is een uitgelezen kans om te ontsnappen aan de alledaagse sleur en samen tijd door te brengen in een omgeving die romantiek ademt. Hieronder vind je een selectie van top hotels die jouw Valentijnsdag tot een onvergetelijke ervaring kunnen maken.

The Witchery by the Castle, Edinburgh

Gelegen in de nabijheid van het beroemde Edinburgh Castle, biedt The Witchery by the Castle een weelderige en unieke ervaring. Met slechts negen suites, elk ingericht met zijn eigen flamboyante stijl, zorgt dit hotel voor een intieme sfeer. De suites beschikken over hemelbedden, fluweel draperieën en klassieke, goed gevulde boekenplanken, en bieden een uitzonderlijk verblijf. Voor een extra vleugje romantiek kunnen koppels genieten van een privé diner bij kaarslicht in hun suite.

Chewton Glen, Hampshire

Chewton Glen staat bekend om zijn idyllische ligging aan de rand van het New Forest en de prachtige Engelse kustlijn. Dit landhuis heeft zowel kamers als boomhut suites, waarmee je letterlijk tussen de boomtoppen kunt slapen. Elke accommodatie is ontworpen met comfort en luxe in gedachten en biedt een serene omgeving voor een romantisch retreat. Gasten kunnen ook genieten van de spa, het zwembad en de award-winnende keuken.

The Gilpin Hotel & Lake House, Lake District

Het Gilpin Hotel & Lake House is gevestigd in het pittoreske Lake District en is een familiehotel dat warmte en exclusiviteit uitstraalt. Gasten kunnen kiezen uit kamers in het hoofdgebouw of een verblijf in het afgelegen Lake House, waar slechts zes suites toegang bieden tot een privémeer en spa. Dit is de ideale locatie voor stellen die op zoek zijn naar intimiteit en rust in natuurlijke schoonheid.

Cliveden House, Berkshire

Cliveden House, met zijn rijke geschiedenis en vorstelijke grandeur, is de ultieme plek voor een koninklijke Valentijnsdag. Gelegen in een nationaal vertrouwd domein, biedt dit hotel weelderige kamers met prachtige antiek en kunst. Gasten kunnen zich verdiepen in de geschiedenis van het landhuis, genieten van een afternoon tea, of ontspannen in de chique spa.

The Scarlet, Cornwall

The Scarlet in Cornwall combineert eco-luxe met adembenemende uitzichten over de Atlantische Oceaan. Dit hotel is alleen voor volwassenen en biedt een rustige en contemplatieve omgeving. Gasten kunnen deelnemen aan yogalessen, zich laten verwennen in de Ayurvedische spa, of gewoon genieten van de tijd samen terwijl ze de zonsondergang over de zee aanschouwen.

Lime Wood, New Forest

Lime Wood, prachtig gevestigd in het hart van het New Forest, biedt gezellige luxe. De kamers en suites voelen als elegante landhuizen en beschikken over vrijstaande baden en houtgestookte haarden. Met een bekroond restaurant geleid door chef-kok Angela Hartnett is culinair genieten gegarandeerd.

Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons, Oxfordshire

Gecreëerd door de befaamde chef Raymond Blanc, is Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons een culinaire pelgrimstocht waard. Het is niet alleen een hotel, maar ook een twee Michelin-sterrenrestaurant dat gastronomische arrangementen aanbiedt. De romantisch ingerichte kamers en de weelderige tuinen maken dit de perfecte setting voor foodie koppels.

The Gainsborough Bath Spa, Bath

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt The Gainsborough Bath Spa in de historische stad Bath, bekend om zijn Romeinse baden. Het hotel zelf biedt gasten toegang tot thermaal water in haar eigen spa-faciliteiten direct in de kamer. De elegantie van de accommodaties en de centrale ligging maken het eenvoudig om de stad te verkennen.

Coworth Park, Ascot

Coworth Park biedt een variatie aan kamers en suites die allemaal een mix zijn van moderne en traditionele ontwerpen. Gelegen op het platteland vlakbij Ascot, kunnen gasten genieten van paardrijden, polo en ontspanning in de spa. Dit hotel staat ook bekend om zijn inzet voor duurzaamheid, wat toevoegt aan de charme.

The Samling, Lake District

Dit kleine en private hotel is gelegen op een uitgestrekt domein met uitzicht over het Windermere meer. Met slechts 12 kamers biedt het een exclusieve ervaring voor koppels. Het restaurant met Michelin-ster biedt gerechten die net zo indrukwekkend zijn als het uitzicht.

Valentijnsdag is de gelegenheid bij uitstek om de liefde te vieren en deze hotels in het Verenigd Koninkrijk bieden de perfecte achtergrond voor romantische herinneringen. Of je nu de voorkeur geeft aan een stedelijke verkenning, landelijke rust, culinaire hoogstandjes, of een combinatie van deze, er is altijd een optie die past bij jouw wensen voor een speciale dag samen.

Het vieren van liefde kent geen grenzen en een romantisch uitje is een ideaal geschenk om je partner te laten zien hoeveel ze voor jou betekenen. Als je het perfecte hotel voor Valentijnsdag hebt gekozen, zijn er nog talloze manieren om de romantiek verder aan te wakkeren. Hier zijn nog meer ideeën om je romantische uitje in het Verenigd Koninkrijk onvergetelijk te maken.

Ontdek Samen Historische Plekken  : Het VK is rijk aan historie en veel romantische hotels zijn gelegen in de buurt van belangrijke historische locaties. Neem samen een stap terug in de tijd door een bezoek te brengen aan kastelen, oude badhuizen, of historische dorpen. Bijvoorbeeld, een wandeling door de geplaveide straten van Bath of een bezoek aan de prehistorische steencirkel Stonehenge zal zeker een blijvende indruk achterlaten.

Geniet van de Natuur en Buitenactiviteiten : Voor de avontuurlijke stellen kan een dag gevuld met buitenactiviteiten een verfrissende draai geven aan de gebruikelijke Valentijnsdag. Of het nu gaat om een fietstocht door het glooiende landschap, een wandeling langs de kustlijn, of zelfs sterrenkijken in een van de nationale parken, het samen verkennen van de natuur kan een band versterken.

Proef de Regionale Keuken : De lokale gastronomie is een weerspiegeling van de cultuur en tradities van een gebied. Sommige van de genoemde hotels zijn al bekend om hun uitstekende keukens, maar probeer ook de lokale restaurants en pubs. Proeverijen van streekproducten, zoals Schotse whisky of Cornish pasties, kunnen ook een plezierige ervaring zijn.

Ontspannen in Luxe Spas : Veel van de beste romantische hotels in het VK zijn uitgerust met uitgebreide spa-faciliteiten. Gun jezelf en je partner een verwennerij in de vorm van massages, hydrotherapie, of schoonheidsbehandelingen. Het is een heerlijke manier om te ontspannen en jezelf op te laden.

Privé Diners en Picnics : Een diner bij kaarslicht in een intieme omgeving of een picnic in de vrije natuur kan de liefdesvlam doen oplaaien. Veel hotels bieden speciale Valentijnsdagmaaltijden of kunnen een romantische picnicmand verzorgen. Het delen van een maaltijd op een bijzondere plek zal zeker een hoogtepunt zijn.

Culturele Ervaringen : Van theater tot live muziek, culturele evenementen kunnen een avond speciaal maken. Zoek uit welke voorstellingen of concerten er plaatsvinden in de buurt van het hotel en maak een avondje uit van cultuur een deel van je reisschema. Het delen van een culturele belevenis kan een diepere verbinding en gedeelde herinneringen creëren.

Samen Koken of Wijn Proeven : Sommige stellen vinden het leuk om samen nieuwe vaardigheden te leren. Overweeg het volgen van een kookles of wijnproeverij, aangeboden door sommige van de hotels of lokale bedrijven. Het is een leuke, interactieve manier om samen tijd door te brengen en wellicht een nieuwe passie te ontdekken.

Kunst en Ambachten Workshops : Ontdek lokale ambachten en kunst door workshops bij te wonen die vaak worden aangeboden in de regio's rondom de luxehotels. Dit kan variëren van pottenbakken tot schilderen; een gedeelde creatieve activiteit kan zowel vermakelijk als betekenisvol zijn.

Steden en Dorpen Verkennen : Neem de tijd om de omgeving rondom het hotel te verkennen. Veel romantische hotels in het VK zijn strategisch gelegen om gemakkelijk toegang te bieden tot pittoreske dorpjes en bruisende steden. Een dagje sightseeing kan een ontspannen onderbreking zijn van de rust van je accommodatie.

Fotografie Uitjes : Maak samen foto's van de landschappen, plaatselijke architectuur, of van elkaar in romantische settings. Het is een leuke manier om je herinneringen vast te leggen en om later terug te kijken op jullie speciale uitstap.

Bij het plannen van je Valentijnsdaguitje in het VK, overweeg dan om een van deze activiteiten op te nemen om je ervaring nog persoonlijker en gedenkwaardiger te maken. Maak gebruik van de gelegenheid om echt afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en je volledig te focussen op elkaar in een van deze top hotels of de vele andere romantische bestemmingen die het VK te bieden heeft. Het grootste cadeau dat je elkaar kunt geven is immers tijd samen doorbrengen en mooie herinneringen creëren die een leven lang meegaan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...