Vakkaru Malediven - idyllische eilandretraite in het Baa-Atol UNESCO-Biosfeer-reservaat

Geen enkele door de mens gemaakte creatie kan de pure schoonheid van Moeder Natuur overtreffen, en het Vakkaru Malediven resort is hier het perfecte voorbeeld van. Dit prachtige resort bevindt zich in het betoverende UNESCO-biosfeerreservaat van het Baa-atol en belooft een onvergetelijke eilandretraite-ervaring.

Vakkaru Malediven richt zich op privacy en persoonlijke service. Het resort beschikt over 125 schitterende villa's aan het strand en boven het water, die een combinatie bieden van luxueuze accommodatie met een sereen uitzicht op kokospalmen en het adembenemende turquoise water. De villa's variëren van één tot vier slaapkamers, waardoor ze geschikt zijn voor zowel intieme koppels als grotere groepen familie en vrienden.

Tussen mei en november is het Baa-atol een duikparadijs vanwege de bloei van plankton, dat voedende mantaroggen en walvishaaien aantrekt. Het eiland biedt diverse wateractiviteiten, zodat gasten optimaal kunnen profiteren van deze unieke ervaring.

Voor diegenen die toe zijn aan ontspanning en verjonging, biedt de Menara Spa boven het water unieke gezichts- en lichaamsbehandelingen om lichaam en geest te verfrissen. Gasten kunnen ook heerlijk loungen bij het zwembad of in de cabana met een verkoelend drankje in de hand.

Op culinair gebied biedt het Vakkaru Malediven resort vier restaurants en twee bars die gasten verwennen met heerlijke gerechten, bereid met zorgvuldig geselecteerde verse biologische ingrediënten. Daarnaast zijn er creatieve cocktails en lichte snacks beschikbaar om de zintuigen te prikkelen.

In dit paradijselijke resort, omringd door de ongeëvenaarde schoonheid van Moeder Natuur, kunnen gasten genieten van een onvergetelijke eilandretraite in het adembenemende Baa-atol op de Malediven.

Bij Vakkaru Malediven draait alles om het bieden van een unieke en onvergetelijke vakantie-ervaring. Naast de eerder genoemde faciliteiten en activiteiten, biedt het resort nog meer mogelijkheden voor gasten om te genieten en het meeste uit hun verblijf te halen.

Voor de sportievelingen zijn er tal van recreatieve activiteiten beschikbaar, waaronder tennis, beachvolleybal en badminton. Het resort biedt ook een fitnesscentrum met moderne apparatuur, zodat gasten tijdens hun verblijf aan hun conditie kunnen werken.

Gasten die op zoek zijn naar een meer avontuurlijke ervaring kunnen deelnemen aan georganiseerde excursies, zoals snorkelen, diepzeeduiken, zeevissen of zelfs een bezoek aan lokale eilanden om de rijke cultuur en tradities van de Malediven te ontdekken.

Vakkaru Malediven biedt ook speciale programma'sen activiteiten voor kinderen en tieners, zodat gezinnen met jongere gasten een zorgeloze en plezierige vakantie kunnen beleven. Het resort zorgt ervoor dat er voor elke leeftijdsgroep passend vermaak is.

Op het gebied van duurzaamheid en milieubewustzijn zet het Vakkaru Malediven resort zich in om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren en tegelijkertijd de natuurlijke schoonheid van de omgeving te behouden. Ze werken samen met lokale gemeenschappen en organisaties om de bescherming en het behoud van het delicate ecosysteem van het Baa-atol te waarborgen.

Vakkaru Malediven is dan ook de ideale bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke en luxueuze eilandretraite, waar de adembenemende schoonheid van de natuur en een breed scala aan faciliteiten en activiteiten samenkomen voor een onvergetelijke vakantie-ervaring.

Accommodatie:

  • Ruime en luxueuze villa's en suites met moderne voorzieningen en een prachtig uitzicht op de oceaan.
  • Verschillende accommodatietypes, waaronder Beach Bungalows, Overwater Bungalows en Private Pool Villas.


Restaurants:

  • Amaany is een chique restaurant in Vakkaru Maldives dat bekend staat om zijn verfijnde en elegante sfeer. Hier kun je genieten van een onvergetelijke culinaire ervaring met een focus op lokale en internationale gerechten. Het restaurant heeft een bijzondere liefde voor verse vis en zeevruchten, die met zorg worden bereid en gepresenteerd. De menukaart biedt een uitgebreide selectie van smaakvolle gerechten, bereid met de beste ingrediënten. Of je nu kiest voor een heerlijk stukje vis gegrild tot in de perfectie, een smaakvolle zeevruchtenschotel of een creatief samengesteld gerecht, de gerechten bij Amaany zullen je smaakpapillen zeker verwennen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de presentatie van de gerechten, wat zorgt voor een ware visuele traktatie. De attente en professionele bediening draagt bij aan de algehele luxe eetervaring. Amaany is de ideale keuze voor een romantisch diner voor twee, een speciale gelegenheid of gewoon een avondje uit om te genieten van de culinaire hoogstandjes die de Maldiven te bieden hebben.
  • Vakku is een informeel restaurant in Vakkaru Maldives dat een ontspannen en casual sfeer biedt. Met een prachtig uitzicht op zowel het zwembad als de oceaan, is het de ideale plek om te genieten van heerlijke grillgerechten. Het restaurant staat bekend om zijn smaakvolle menu met een ruime selectie van gegrilde specialiteiten. Van sappige steaks tot gegrilde vis en smakelijke groenten, Vakku biedt een breed scala aan opties voor elke smaak. De gerechten worden bereid met de grootste zorg en expertise, en de chefs maken gebruik van de beste ingrediënten om de natuurlijke smaken te benadrukken.
  • Onu is een romantisch restaurant in Vakkaru Maldives dat bekend staat om zijn verfijnde gerechten en intieme sfeer. Het is de ideale plek voor een speciale gelegenheid of een romantisch diner. Het restaurant straalt elegantie uit, met een prachtig decor en een intieme ambiance die perfect is voor stellen die op zoek zijn naar een onvergetelijke culinaire ervaring. Onu biedt een uitgebreid menu van verfijnde gerechten, bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Elk gerecht wordt met creativiteit en aandacht voor detail samengesteld, met smaken die zowel verrassen als voldoen aan de meest veeleisende fijnproevers. Van exquise voorgerechten tot heerlijke hoofdgerechten en verrukkelijke desserts, Onu zal je smaakpapillen zeker verwennen.
  • Isoletta is een heerlijk Italiaans restaurant in Vakkaru Maldives, waar je kunt genieten van een uitgebreid menu vol authentieke Italiaanse gerechten. Dit restaurant is de perfecte keuze voor liefhebbers van de Italiaanse keuken, met een ruime selectie van smaakvolle gerechten die zijn bereid met passie en vakmanschap. Het menu van Isoletta omvat klassieke Italiaanse gerechten, zoals pizza en pasta, die worden bereid met de beste ingrediënten en traditionele technieken. Of je nu zin hebt in een knapperige pizza met een verrukkelijke topping of een smaakvolle pasta met een rijke saus, Isoletta zal je verwachtingen overtreffen. Het restaurant biedt een scala aan keuzes, zodat er voor elk wat wils is. Van eenvoudige en traditionele gerechten tot creatieve en eigentijdse variaties, Isoletta weet te verrassen met zijn culinaire aanbod.
  • Lagoon Bar is een ontspannen bar gelegen aan het strand in Vakkaru Maldives, waar gasten kunnen genieten van een heerlijk verfrissende ervaring. Met zijn prachtige locatie aan het water en een schilderachtig uitzicht op de oceaan, is de Lagoon Bar de ideale plek om te ontspannen en te genieten van je vakantie. De bar biedt een uitgebreide selectie van verfrissende cocktails, exotische drankjes en koude bieren. Of je nu kiest voor een klassieke mojito, een kleurrijke tropische mix of een glas champagne om te toosten op een speciale gelegenheid, de getalenteerde bartenders zullen je favoriete drankje met zorg en expertise bereiden. Naast de heerlijke drankjes serveert de Lagoon Bar ook lichte snacks en kleine gerechten die perfect zijn om je trek te stillen. Denk aan smakelijke hapjes, zoals nacho s, sandwiches, salades en sushi. Deze smaakvolle lekkernijen zorgen ervoor dat je energie op peil blijft terwijl je ontspant op het strand.
  • De Cabana Pool Bar is een unieke swim-up bar bij het zwembad in Vakkaru Maldives, waar gasten kunnen genieten van verfrissende drankjes zonder het water te verlaten. Het is de perfecte plek om te ontspannen en af te koelen terwijl je geniet van je favoriete drankjes in een sfeervolle omgeving. Met zijn ligging in het hart van het zwembad biedt de Cabana Pool Bar gemak en verfrissing voor gasten die graag in het water willen blijven. Je kunt gewoon naar de bar zwemmen en plaatsnemen op een van de comfortabele barkrukken in het water. Hier kun je kiezen uit een brede selectie van verfrissende cocktails, tropische drankjes, vruchtensappen, frisdranken en meer. Of je nu zin hebt in een kleurrijke pina colada, een klassieke margarita of gewoon een verfrissend glas water, de ervaren bartenders staan klaar om aan je wensen te voldoen en je favoriete drankje met zorg te bereiden. Daarnaast biedt de Cabana Pool Bar ook lichte snacks en hapjes, zodat je kunt genieten van een heerlijke combinatie van smaken terwijl je ontspant in het water.
  • De Onu Bar is een elegante bar in Vakkaru Maldives, waar gasten kunnen genieten van een uitgebreide selectie wijnen, sterke dranken en sigaren. Deze stijlvolle bar is de perfecte plek voor liefhebbers van hoogwaardige dranken en een verfijnde ambiance. De Onu Bar biedt een indrukwekkende wijnkaart met een verscheidenheid aan wijnen uit de hele wereld. Van fruitige witte wijnen tot rijke rode wijnen en sprankelende champagnes, er is voor elk wat wils. Het deskundige personeel staat klaar om je te adviseren over de beste wijn-spijscombinaties en helpt je graag bij het kiezen van de perfecte fles voor je smaakvoorkeuren. Naast wijnen biedt de Onu Bar ook een uitgebreide selectie sterke dranken. Of je nu een liefhebber bent van klassieke cocktails, zoals een martini of een old fashioned, of liever geniet van een premium whisky, rum of gin, de bar heeft alles wat je nodig hebt om je favoriete drankje te bestellen. Voor de liefhebbers van sigaren biedt de Onu Bar ook een verzameling hoogwaardige sigaren om van te genieten. Met een aangename en ontspannen sfeer kun je rustig genieten van je sigaar terwijl je de avond doorbrengt in de bar. De Onu Bar is ontworpen met oog voor detail en biedt een elegante setting waar je kunt ontspannen en genieten van je favoriete drankjes en sigaren. Of je nu op zoek bent naar een rustig moment alleen, een plek om te genieten met vrienden of een romantische avond met je partner, de Onu Bar biedt de perfecte ambiance voor een onvergetelijke ervaring.


Faciliteiten:

  • Prachtig privéstrand met kristalhelder water en wit zand.
  • Zwembad met ligstoelen en parasols om te ontspannen en te genieten van de zon.
  • Overwater-spa met een scala aan ontspannende behandelingen en massages.
  • Fitnesscentrum met moderne apparatuur voor sportliefhebbers.
  • Watersportcentrum waar gasten kunnen genieten van activiteiten zoals snorkelen, duiken, kajakken en jetskiën.
  • Kids Club met speciale activiteiten en faciliteiten voor jongere gasten.
  • Jachtcharter voor gasten die op zoek zijn naar een luxe boottocht op de oceaan.
  • Bibliotheek waar gasten kunnen ontspannen en genieten van een goed boek.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...