Four Seasons Hotel Istanbul in Sultanahmet heropent na uitgebreide renovaties

Four Seasons Hotel Istanbul in Sultanahmet ligt in het hart van de oude stad, op steenworp afstand van de wonderen van Istanbul en biedt sinds 1996 een historische historische ervaring. Het hotel biedt nog steeds de enige echte luxe-ervaring in de oude stad, waar zeer persoonlijke service wordt geleverd met de grootst mogelijke emotionele connectiviteit door een oprecht zorgzaam team.
'Geïnspireerde ontwerpen zullen worden gedreven door verhalen vertellen, betekenisvolle ervaringen en de rijke cultuur en geschiedenis van Istanbul, wat onze reis als het enige vijfsterrenhotel van de oude stad bevordert', zegt Tarek Mourad, Senior General Manager van Four Seasons Hotels Istanbul.

Omgeven door een adembenemend uitzicht op de Hagia Sophia Moskee, de Blauwe Moskee en de Zee van Marmara, biedt het hotel een typische locatie voor het verkennen van het diepe erfgoed van Istanbul. Het interieur van het Four Seasons Hotel Istanbul in Sultanahmet, boordevol karakter en lokale charme, is onberispelijk opnieuw ontworpen door de meermaals bekroonde ontwerpstudio Goddard Littlefair.

De studio heeft een unieke stadsoase gecreëerd vol contrasten en diversiteit. Dit is een afgelegen toevluchtsoord om te ontspannen, tot rust te komen en te genieten van een authentieke ervaring en één te zijn met de omgeving. 'Onze ontwerpers onderzochten styling, patronen en details van antiek, stoffen en architectuur en distilleerden deze invloeden via een eigentijdse filter om ontwerpen te creëren die volledig in harmonie zijn met het gebouw en de omgeving', zegt Martin Goddard.

Na een uitgebreide renovatie te hebben ondergaan die gebaseerd is op de enorme geschiedenis, cultuur, erfgoed, locatie en bewezen staat van dienst op het gebied van luxe service, ontmoet het hotel de gasten bij aankomst met weelderig vakmanschap en aandacht voor detail. Gasten zullen genieten van boeiende ervaringen via de winkels in de lobby, die de rijke cultuur en het erfgoed van de stad tentoonstellen. Alle kamers zijn gerenoveerd met dezelfde taal en ontwerpintentie die door de openbare ruimtes sijpelt.

Naast de voor de hand liggende aantrekkingskracht van prachtig geproportioneerde en gerenoveerde kamers, is het hotel ontworpen om een ​​aantal verschillende ervaringen te bieden die passen bij de stemming en wens van elk individu. Een echt 'verborgen juweeltje' in Istanbul, gasten van Four Seasons Sultanahmet zullen ongetwijfeld genieten van een zeer authentieke en gedenkwaardige ervaring in een omgeving die het beste van de lokale cultuur en waarden bijbrengt.

Zitgroepen stromen uit op het nieuw aangelegde terras, dat speciaal is ontworpen om zones te creëren om te dineren en loungen die zowel privé als vredig of levendig en geanimeerd kunnen zijn. Van ontbijt tot diner, gedurende de dag worden er verschillende ervaringen aangeboden. Het culinaire team, onder leiding van de Turkse Executive Chef Özgür Üstün, biedt het beste van de Anatolische keuken met de beste lokale producten in het nieuwe AVLU Restaurant, prachtig gelegen in het hart van de binnenplaats.

De aantrekkingskracht van de levende binnenplaats in de oude stad is een uniek en meeslepend kenmerk van het hotel. Gelegen op het dak van het hotel, duikt de beroemde bar van het hotel opnieuw op als Süreyya, met een uniek en benijdenswaardig uitzicht op de Hagia Sophia Grote Moskee, de Blauwe Moskee en het opvallende silhouet van de oude stad. Naast deze twee knooppunten zit de nieuwe Hotelbar Lingo Lingo terug in het hart van het gebouw.

Een verhoogde privé-eetruimte grenst aan Lingo Lingo en biedt heerlijke mezze met zeevruchten in een lichte en heldere ruimte, ook handig voor privéaangelegenheden. Met de wens om een ​​wellnessruimte in het hotel te creëren om een ​​lokaal geïnspireerd aanbod te benadrukken, is er naast een Turkse kapper, een schoonheidssalon en een goed uitgeruste fitnessruimte een bijou luxe spa gecreëerd.

De zacht verlichte, met marmer beklede spa is perfect geproportioneerd en brengt hulde aan de lokale traditie van gezondheid en welzijn door gasten de mogelijkheid te bieden om de ervaring van een Turkse hamam te omarmen. Op de begane grond van het hotel zijn de functionele ruimtes volledig gerenoveerd, inclusief de balzaal, die nu zal profiteren van verbeterde akoestiek en verlichting, functies die zijn ingebed in de architectuur en de decoratieve elementen van de renovatie. Met binnen- en buitenruimtes nodigt het hotel zowel zakelijke retraites als sociale bijeenkomsten uit, en bruidsparen zullen genieten van de gelegenheid om geloften uit te wisselen in deze historische omgeving.

Deze ongeëvenaarde ervaring, waar Four Seasons bekend om is geworden, wordt vermengd met legendarische Turkse gastvrijheid op zijn best in Four Seasons Hotel Istanbul in Sultanahmet, waardoor een nieuwe maatstaf voor gastvrijheid over de hele wereld wordt neergezet.

Beleef als een van de eersten een nieuw hoofdstuk in de legendarische geschiedenis van Four Seasons Hotel Sultanahmet: Ter viering van de heropening deze zomer, breidt het hotel een Welkom Terug-aanbieding uit met 10 procent besparing op de kamerprijs voor twee met een minimum van drie overnachting, inclusief EUR 100 hoteltegoed per verblijf van 1 augustus tot 30 september 2022. Om te reserveren, boekt u online of belt u +90 212 381 4000. Bruidsparen, evenementenorganisatoren en planners van vergaderingen worden uitgenodigd om contact op te nemen met sevcan.bostanci@fourseasons.com om informeer naar de faciliteiten voor evenementen en regel rondleidingen ter plaatse.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...