Saudie Arabië onthult nieuw ultra luxe hotelmerk Boutique Group

Saoedi-Arabië heeft een nieuwe ultra-luxe horecagroep, genaamd Boutique Group, die zal worden geleid door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, de kroonprins van Saoedi-Arabië en voorzitter van het Public Investment Fund (PIF). De groep zal historische en culturele paleizen in het hele land beheren en ombouwen tot ultra-luxe boetiekhotels om zo het culturele erfgoed van Saoedi-Arabië nieuw leven in te blazen.

De eerste fase van het project zal zich richten op de ontwikkeling van drie historische paleizen, waaronder het Al Hamra Palace in Jeddah, dat 77 kamers zal bieden, de Tuwaiq Palace in Riyad, die 96 kamers zal hebben, en het Red Palace, ook gelegen in Riyad, met 71 kamers. Boutique Group zal moderne voorzieningen combineren met de cultuur en het erfgoed van het koninkrijk om een unieke en exclusieve horeca-ervaring te bieden en bij te dragen aan de ontwikkeling van de lokale economie.

De lancering van de Boutique Group benadrukt het mandaat van PIF om de capaciteiten van veelbelovende sectoren in Saoedi-Arabië te ontsluiten en de diversificatie van de economie te stimuleren zonder afhankelijk te zijn van de olie-industrie, aldus H.E. Yasir Al-Rumayyan, gouverneur van PIF.

Het doel van de Boutique Group is om Saoedi-Arabië'srijke geschiedenis en cultuur te behouden en nieuw leven in te blazen door historische en culturele paleizen in het hele koninkrijk om te bouwen tot ultra-luxe boetiekhotels.

Het bedrijf wordt nauw beheerd door Prins Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, de kroonprins en voorzitter van het Public Investment Fund (PIF). De eerste fase van het project zal zich richten op de ontwikkeling van drie historische paleizen in samenwerking met de particuliere sector, waaronder Al Hamra Palace, Tuwaiq Palace en Red Palace. Het Al Hamra Palace zal 77 sleutels bieden, waaronder 33 luxe paleissuites en 44 luxe villa's in Jeddah, terwijl Tuwaiq Palace 96 sleutels biedt, waaronder 40 luxe paleissuites en 56 luxe villa's, en het Rode Paleis 71 sleutels biedt, waaronder 46 luxe suites en 25 luxe kamers.

De Boutique Group in Saoedi-Arabië heeft als doel historische en culturele paleizen in het hele koninkrijk te beheren en te transformeren tot ultra-luxe boetiekhotels. Het bedrijf zal helpen om het rijke erfgoed en de cultuur van Saoedi-Arabië nieuw leven in te blazen. De eerste fase van het project zal zich richten op de ontwikkeling van drie historische paleizen in samenwerking met de particuliere sector, waaronder Al Hamra Palace, Tuwaiq Palace en Red Palace. Deze hotels bieden luxe accommodaties, waaronder paleissuites en luxe villa's, en combineren de cultuur en het erfgoed van het Koninkrijk met moderne voorzieningen om een exclusieve horeca-ervaring en unieke service te bieden aan de gasten. De lancering van de Boutique Group onderstreept het mandaat van het Public Investment Fund om veelbelovende sectoren in Saoedi-Arabië te ontsluiten en bij te dragen aan de diversificatie van de economie en de groei van het bruto binnenlands product zonder afhankelijkheid van olie.

Het Public Investment Fund heeft ambitieuze plannen voor de toeristische sector in Saoedi-Arabië. Het doel is om het land te transformeren tot een toeristische bestemming door middel van investeringen en ontwikkeling van infrastructuur en toeristische attracties. Naast de ontwikkeling van de Boutique Group heeft PIF ook andere projecten aangekondigd, waaronder de ontwikkeling van het NEOM-project, een stad die gepland staat in het noordwesten van Saoedi-Arabië, die de groenste stad ter wereld moet worden met een focus op technologie, duurzaamheid en luxe.

Bovendien heeft het PIF ook aangekondigd dat het in samenwerking met andere investeerders, waaronder Blackstone Group, een investering van $ 14,3 miljard doet in het opnieuw opstarten van de Egyptische toeristische sector, die zwaar getroffen is door de politieke onrust en de pandemie. Door deze ambitieuze plannen en investeringen hoopt Saoedi-Arabië de economie te diversifiëren en minder afhankelijk te worden van olie-inkomsten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...