De zijn enkele van de beste hotels aan de Amalfi kust, Italië

De kust van Amalfi heeft geen gebrek aan luxe vijfsterrenhotels. In feite heeft het eindeloze luxe hotels om uit te kiezen. Maar wat de beste hotels aan de kust van Amalfi betreft, er zijn zeker enkele accommodaties die boven de rest uitsteken. Le Sirenuse Positano - Dit legendarische hotel aan de Amalfikust wordt door de lokale bevolking beschreven als het hart van Positano. Nergens aan de hele kust van Amalfi is meer magie, meer serene. Elk van de 58 kamers van Le Sirenuse heeft zijn eigen unieke flair. Geen twee kamers zijn hetzelfde, elk van hen biedt een unieke ervaring aan de gasten in die specifieke kamer of suite. Dus als u op zoek bent naar iets extra speciaals, dan is dit het. Het hotel beschikt over meerdere zwembaden, een uitgebreid ontbijtbuffet, een zeer gewild restaurant en ligt op slechts een steenworp afstand van het strand beneden.

Monastero Santo Rosa

Oorspronkelijk een Dominicaans klooster gebouwd in de 17e eeuw, is het Monastero Santo Rosa de thuisbasis van het beste uitzicht van de Amalfikust op de Tyrrheense Zee. Het hotel is idyllisch gelegen in Conca dei Marini, gunstig gelegen tussen Amalfi en Positano. Dus als je hier niet blijft, kun je toch overwegen om langs te gaan voor een bezoek aan het restaurant van het hotel terwijl je met je Vespa de ondergaande zon in rijdt. Consequent gerangschikt als een van de beste hotels in Italië, is Monastero Santo Rosa een afgelegen oase voor reizigers die de grootst mogelijke privacy prefereren. En als je klaar bent om je te mengen en te socializen, ga dan naar het nabijgelegen Positano voor het diner of verder weg naar Sorrento kun je de veerboot naar Capri nemen.

Casa Angelina

Als uw ideale bezoek aan de kust van Amalfi ontspannen en privacy is, zoek dan niet verder dan Casa Angelina. De woning is gelegen in Piraino, een klein dorpje tussen Positano en Amalfi - waardoor het ver genoeg weg is voor afzondering, maar een korte Vespa-rit of rit van de meer levendige steden. Casa Angelina is het type accommodatie waar u incheckt, om uzelf uit te checken. Er is een magische eigenschap van het uitschakelen van de realiteit om je echt af te stemmen op je huidige staat! Van het grenzeloze uitzicht op de oceaan tot het vriendelijke personeel dat het tot hun missie maakt om ervoor te zorgen dat iedereen die binnenkomt zich welkom voelt en alsof geen enkel verzoek te moeilijk is om te vervullen.

Hotel Caesar Augustus

Hotel Caesar Augustus kijkt uit over de baai van Napels en is een van de meest iconische hotels aan de kust van Amalfi. Het is gemakkelijk het meest gewaardeerde hotel op Capri, het eiland waarvan het hotel zich bevindt. Dit pand was ooit het zomerhuis van een Russische prins en heeft een ongelooflijke geschiedenis die u tijdens uw verblijf kunt ontdekken, wat duidelijk wordt bij elke bocht op het uitgestrekte terrein. Met een overloopzwembad met uitzicht op de baai van Napels, is dit het soort hotelovernachting waar u nog vele jaren over praat.

Santa Caterina

Als u op zoek bent naar een klassieke hotelervaring aan de kust van Amalfi, dan is Santa Caterina de belichaming van een 19e-eeuwse villa in vrijheidsstijl. Het is zelfs zo goed bewaard gebleven en in tact, dat je het gevoel hebt alsof je terug in de tijd stapt. En als je denkt dat dit uitzicht er fantastisch uitziet, wacht dan tot je door de zorgvuldig gecultiveerde olijfgaarden en fruitboomgaarden loopt. Dit hotel biedt een beetje van alles waar de kust van Amalfi zo beroemd om is, dus als u op zoek bent naar een plek om voor een langer verblijf neer te strijken, dan is Santa Caterina de perfecte plek om dat te doen.

Palazzo Confalone

Palazzo Confalone is netjes weggestopt, hoog in het heuvelachtige stadje Ravello. Dit pand is zo oud dat zelfs de oorsprong onzeker is, maar de huidige eigenaren vermoeden dat het ergens is gemaakt aan het eind van de dertiende eeuw. Ooit de residentie van een aristocratische familie uit Scala, is Palazzo Confalone zoals het nu bekend staat, vol met ingewikkelde details, eindeloze geschiedenis en tot leven gebracht door de flora en fauna van het gebied waarin het zich bevindt. Gerelateerd: Het stadje op de heuvel: Ravello is het best bewaarde geheim van de kust van Amalfi Hotel Villa Cimbrone Als uw idee van een uitje aan de Amalfikust een luxe Italiaanse villa omvat, zorgvuldig samengestelde tuin ens en een uitzicht over de zee beneden, check jezelf dan in bij Hotel Villa Cimbrone. Deze onberispelijke villa in Ravello beschikt over slechts 19 kamers, zodat elke gast het gevoel heeft dat hij incheckt in zijn thuis weg van huis. En met een van de meest gewilde uitkijkpunten in Ravello, kun je er zeker van zijn dat dit een hotelverblijf is waar je jezelf nooit van wilt uitchecken. Bezoek in april en mei voor speciale tarieven aan het begin van het seizoen.

Palazzo Avino

Palazzo Avino is gebouwd in wat ooit een 12e-eeuwse privévilla was voor een Italiaanse adellijke familie en is sinds 1997 in gebruik als hotel. In die tijd heeft het hotel zichzelf weten te vestigen als een van de meest gewilde hotels in het prachtige Ravello, het beroemde heuvelstadje met uitzicht op de Amalfikust beneden. En daar stopt het niet. Het hotel is ook de thuisbasis van Michelin-restaurants met één ster, beschikt over een verwarmd zwembad van 20 meter lang en heeft een indrukwekkende personeel/gastverhouding van 2:1. Er is ook een kreeft- en martinibar op het terrein, waardoor dit een van die hotels is waar je nooit meer weg wilt!

Villa Tre Ville

Als een van de kleinere accommodaties op onze lijst van de beste hotels aan de kust van Amalfi om in te checken, moet Villa Tre Ville echter niet worden onderschat. Met een panoramisch uitzicht op Positano, is deze villa rustig en afgelegen, netjes weggestopt van alle drukte van de nabijgelegen stad. Dus als u op zoek bent naar een privé-ontsnapping en een idyllisch toevluchtsoord voor koppels, dan vindt u dat en meer in Villa Tre Ville.

Borgo Santandrea

Voor een modernere benadering van uw vakantie aan de Amalfikust hoeft u niet verder te zoeken dan Borgo Santandrea. Dit onlangs gerenoveerde pand beschikt nu over een van de meest onberispelijke hotelaanbiedingen aan de kust van Amalfi. De artistieke aandacht voor detail is overal waar je kijkt duidelijk. Van de meubeldetails uit het midden van de eeuw tot de speelse tegels en gebogen lijnen in de architectuur. Dit hotel is echt iets anders. Dus als je jezelf als het artistieke type beschouwt, is er geen betere plek aan de kust van Amalfi om naar huis te bellen voor je bezoek.

>>> klik hier voor meer informatie over Le Sirenuse Positano <<<
>>> klik hier voor meer informatie over Casa Angelina <<<
>>> klik hier voor meer informatie over Hotel Caesar Augustus <<<
>>> klik hier voor meer informatie over Palazzo Confalone <<<
>>> klik hier voor meer informatie over Hotel Villa Cimbrone <<<
>>> klik hier voor meer informatie over Palazzo Avino <<<
>>> klik hier voor meer informatie over Borgo Santandrea <<<


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...