Ritz Carlton opent resort van 100 zee-villas in Maldiven

In juni opende het Ritz-Carlton Maldives, Fari Islands, het nieuwste project van het luxe hotelmerk Marriott. Het resort bevindt zich op het noordoostelijke punt van het North Male-atol en biedt een exclusieve bestemming in de Indische Oceaan, ten zuidwesten van Sri Lanka en Indië. Het is ontworpen rondom een concept van 100 villa's met één tot drie slaapkamers, die boven het water en aan het strand liggen en samen een cirkel vormen.

De villa's zijn voorzien van luxe voorzieningen, zoals een eigen overloopzwembad, een terras, directe toegang tot het strand en de oceaan, en een persoonlijke butler. Het resort is bereikbaar via een 45 minuten durende boottocht of een 10 minuten durende vlucht met het watervliegtuig vanaf de Maldives International Airport. Het is gericht op gezinstoerisme en biedt zeven bars en internationale restaurants, waaronder natuurgebieden en picknickplaatsen op de drie eilanden die naast het resort liggen. Het resort heeft ook een Ritz Kids-programma, met een tienerprogramma inclusief lessen met drone-cinematografen.

Dit resort vertegenwoordigt de toewijding van het merk aan innovatieve ervaringen die luxe reizigers van vandaag de dag zoeken, aldus Donna McNamara, Vice President en Global Brand Manager van The Ritz-Carlton. Het merk Ritz-Carlton wilde al lang groeien in deze iconische luxebestemming en is verheugd om zijn wereldwijde portfolio uit te breiden met deze belangrijke bestemming.

Het Ritz-Carlton Maldives, Fari Islands heeft een indrukwekkende selectie van luxe voorzieningen en activiteiten. Gasten kunnen ontspannen in de overwater spa, waar traditionele en moderne behandelingsmethoden worden gecombineerd om de ultieme ontspanningservaring te bieden. Er zijn ook verschillende sportieve activiteiten beschikbaar, zoals duiken, snorkelen, windsurfen en kajakken. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de natuur, biedt het resort excursies aan naar nabijgelegen onbewoonde eilanden en een schildpaddenopvangcentrum.

Het resort beschikt ook over uitgebreide vergader- en evenementenfaciliteiten, waaronder een grote balzaal en verschillende vergaderruimtes. Er is een toegewijd evenemententeam dat kan helpen bij het organiseren van bruiloften, jubilea en andere speciale evenementen.

Het culinaire aanbod is eveneens indrukwekkend, waar gasten kunnen genieten van gerechten uit verschillende delen van de wereld. The Ritz-Carlton Maldives, Fari Islands zijn er zeven bars en restaurants, elk met een eigen unieke ervaring. Hieronder volgt een omschrijving van elk van hen:

  1. La Locanda - Dit restaurant biedt Italiaanse gerechten in een intieme sfeer. Gasten kunnen genieten van traditionele gerechten uit alle regio'svan Italië, bereid met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het restaurant biedt ook een uitgebreide selectie van Italiaanse wijnen.

  2. Iwau - Dit restaurant biedt de gasten een Japanse gastronomische ervaring met de nadruk op verse ingrediënten. Het menu omvat sushi, sashimi, tempura en andere Japanse specialiteiten. De chef-kok van Iwau, Masaharu Morimoto, is een wereldberoemde chef en televisiepersoonlijkheid.

  3. Summer Pavilion - Summer Pavilion biedt een selectie van Chinese gerechten, variërend van dim sum tot Cantonese en Szechuan-gerechten. Gasten kunnen genieten van hun maaltijden in een elegante en moderne omgeving met uitzicht op de oceaan.

  4. The Firepit - Dit is een openluchtbar en restaurant gelegen op het strand, waar gasten kunnen genieten van gegrilde zeevruchten, vlees en groenten onder de sterrenhemel. De gasten kunnen hun eigen selectie maken van verse vis, schelpdieren en groenten om te grillen op de vuurplaats, terwijl de chef-kok voor de bereiding zorgt.

  5. Eau Bar - Deze bar biedt een selectie van cocktails, mocktails en andere drankjes met uitzicht op de oceaan. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zonsondergang.

  6. The Library - The Library is een bar en lounge gelegen naast de bibliotheek, waar gasten kunnen genieten van cocktails, wijn, champagne en andere drankjes terwijl ze ontspannen met een goed boek.

  7. Waves - Waves is de belangrijkste eetgelegenheid van het resort en biedt de gasten de keuze uit internationale gerechten. Het restaurant is de hele dag open en biedt ontbijt, lunch en diner. Het heeft een open keuken waar gasten kunnen kijken hoe hun maaltijden worden bereid.

Het Ritz-Carlton Maldives, Fair Islands is niet alleen gericht op luxe en ontspanning, maar ook op duurzaamheid. Het resort is ontworpen met het oog op het minimaliseren van de impact op het milieu en maakt gebruik van duurzame energiebronnen en milieuvriendelijke materialen. Het personeel is toegewijd aan het behoud van de omliggende natuurlijke omgeving en het ondersteunen van lokale gemeenschappen.

Bovendien biedt The Ritz-Carlton Maldives, Fari Islands ook tal van activiteiten op het water, zoals snorkelen, duiken, diepzeevissen, windsurfen en zeilen. Het resort beschikt ook over een luxe spa die is ontworpen om de gasten volledige ontspanning te bieden met een scala aan behandelingen en massages, evenals een fitnessruimte met persoonlijke trainers en yogalessen.

Het nieuwe resort is ook toegewijd aan duurzaam toerisme en heeft verschillende initiatieven genomen om de impact op het milieu te minimaliseren. Zo gebruikt het resort zonne-energie, heeft het een eigen waterzuiveringsinstallatie en biedt het biologisch afbreekbare toiletartikelen en recyclebare materialen in de villa's en openbare ruimtes.

Met zijn ongerepte stranden, kristalheldere wateren en overvloed aan natuurlijke schoonheid is de Maldiven al lang een populaire bestemming voor luxe reizigers, en The Ritz-Carlton Maldives, Fari Islands voegt nog meer exclusiviteit toe aan deze geliefde bestemming. Het resort biedt een ongeëvenaarde combinatie van luxe accommodatie, gastronomische restaurants, unieke ervaringen en duurzame praktijken, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor elke gast.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...