Edition Hotels opent deze maand een nieuw luxe hotel in Madrid

Madrid heeft de afgelopen jaren de aandacht getrokken van luxereizigers dankzij de opening van verschillende nieuwe hotels, waaronder de Four Seasons en Rosewood. Nu kondigt Edition hotels aan dat ze een nieuw Edition Luxe Hotel zullen openen in de stad, nadat ze in 2019 de eerste editie in Barcelona hadden geopend. Het hotel zal een exclusieve madrileense stijl hebben en zal luxe kamers bieden, evenals twee restaurants onder leiding van bekroonde chef-koks Diego Munoz en Enrique Olvera, die zonder twijfel wereldklasse gerechten zullen serveren.

Als u op zoek bent naar een snelle hap, kunt u ook genieten van een van de drie unieke barconcepten, waaronder een bar op het dak van het hotel met een ongeëvenaard uitzicht op de bruisende hoofdstad. Hier vindt u ook het grootste dakzwembad van Madrid. Het hotel is gelegen op Plaza de Celenque in de levendige wijk Sol, op slechts een steenworp afstand van Kilometer Zero, het geografische centrum van het land. Het nabijgelegen Koninklijk Theater, Plaza Mayor en het Koninklijk Paleis zijn gemakkelijk te bereiken vanuit het hotel, en het grenst aan de noordelijke rand van de Gran Via, de Broadway van Madrid, waar u kunt genieten van het uitzicht op de historische architectuur van de stad.

Het stedelijke resort is gevestigd in een gebouw dat oorspronkelijk is ontworpen door de Spaanse architect Pedro de Ribera. Ian Schrager, bekende hotelier en oprichter van Public Hotels, zocht de eenvoud van de Britse architect John Pawson en het kunstenaarschap van de in Parijs gevestigde ontwerper Francois Champsaur voor het elegante debuut van het hotel.

De beroemde architect John Pawson, die het ontwerp van het hotel heeft gedaan, zegt dat Madrid een sterke culturele intensiteit heeft en een bepaalde energie en een sterk gevoel voor plaats. Met de Madrid-editie wilde hij een rustige ruimte creëren om naar terug te trekken, maar ook een omgeving die belast is met zijn eigen leven en identiteit.

Vanaf de begane grond van het hotel vindt u de populaire lobbybar waar Edition Hotels om bekend staan, met op maat gemaakte meubels ontworpen door veelgeprezen ontwerpers.Dit omvat Jean-Michel Frank banken en fauteuils, gerecyclede bronzen krukken van Maison Integre, met touw bedekte stoelen van Christian Astuguevielle en meer. Je hebt ook toegang tot Jerónimo, een van de twee restaurants van het hotel, vanuit de lobby. Het wordt geleid door Enrique Olvera, eigenaar van de legendarische Pujol, en biedt wereldwijde gerechten en cocktails die sterk worden beïnvloed door Mexico traditionele culinaire wortels.

Bezoek voor een alternatief het even luxe restaurant Oroya op het dak van de 4e verdieping. Onder leiding van de Peruaanse chef-kok Diego Munoz, biedt het schilderachtige eetcafé een tapasmenu met gedeelde borden in familiestijl, gerechten zijn onder meer ceviche, Papa Rellena en Ha-Kao op Parihuela Broth, onder andere die invloeden uit Spanje, Afrika, Italië, China en Japan weerspiegelen. Het terras van Oroya wordt omgeven door een weelderige tuin en beschikt over een open haard en een met wijnstokken bedekte pergola. Na het diner in Oroya maken gasten die in een van de twee penthouses op het westen verblijven een korte reis terug naar hun duplexkamers. Beide beschikken over een slaapkamer op de bovenste verdieping, woonkamers op de benedenverdieping en een butlerkeuken.

De kers op de taart is dat ze ook privé overloopzwembaden hebben. Tot slot, en zoals we reeds boven hadden uiteengezet is het dak ook de plek om cocktails te drinken en te snacken op kleine hapjes van een van de 60 ligbedden en 10 cabanas die het ruime zwembad rinkelen. Nadat de zon ondergaat, is de entertainmentlocatie van Edition op het lagere maaiveld van het hotel uw favoriete after sundown chill plekje.

De glamoureuze ruimte omvat een goudgepolijste gipsmuur en een onyx-balk met achtergrondverlichting met een leren basis. Ik ben erg trots op dit project zegt Schrager in een verklaring. Er is geen enkel detail over het hoofd gezien en het eindproduct heeft een uniek en magisch concept gecreëerd dat ongeëvenaard zal zijn in de stad.

Het hotel biedt daarnaast ook vergader- en evenementruimtes, een fitnesscentrum en een spa.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...