Dit luxe hotel heeft de bedwelmende sfeer van een oosters paleis nagebootst

Al bijna 100 jaar is La Mamounia een geliefde bestemming voor veeleisende internationale reizigers. Dit luxe hotel, gelegen in het hart van de betoverende keizerlijke stad Marrakech, heeft de bedwelmende sfeer van een Marokkaans paleis nagebootst. De uitgestrekte tuinen zijn rijp met citrusbomen, geurige rozenbloesems, oude olijfgaarden en een moestuin waar de chef-koks van La Mamounia zou kunnen zien zoeken naar ingrediënten die voor die avond bereid moeten worden in de drie kenmerkende restaurants van het hotel. Om de koninklijke ervaring compleet te maken, belichaamt de service van La Mamounia de Marokkaanse gastvrijheid met attent en vriendelijk personeel, altijd met een warme glimlach.

Vandaag de dag is La Mamounia door een zeer gerespecteerde tijdschrift uitgeroepen tot Best Hotel in the World en Best Hotel in Africa. Pierre Jochem Managing Director van Mamounia en al zijn teams zijn verheugd dit nieuws aan de hele wereld te kunnen aankondigen. Tijdloos en wild modern, stralend en intiem, oosters en naar buiten gericht, luxueus en authentiek, mythisch en bruisend. La Mamounia is alles tegelijk. Dit paleishotel in het hart van Marrakech biedt unieke ervaringen, onvergelijkbare en onnavolgbare emoties en onvergetelijke momenten. Ontdek de geest van La Mamounia als de perfecte alchemie, de Marokkaanse levenskunst.

Een romantisch verblijf, eindeloos verschillende smaken in een van de vier restaurants, een wellness-ervaring in de spa, stijlvolle en ontspannen avonden met vrienden in de Churchill of meer levendige avonden in de lounge op het dak, een zondagse familiebrunch rond het zwembad. Achter elke traditionele houten deur bevindt zich een luxe toevluchtsoord waar stijl en ongelooflijk comfort de boventoon voeren in een sfeer die op subtiele en elegante wijze Marokkaans vakmanschap en eigentijds design combineert. Kamers, suites, uitzonderlijke suites en riads - drie prachtige privéwoningen, verborgen in de tuinen van La Mamounia - moedigen u aan om te ontspannen en te genieten. U zult genieten van uw betoverende verblijf in het hart van Marrakech: een luxe vakantie met uitzicht op de besneeuwde toppen van het Atlasgebergte of de tuinen van het hotel, een lui weekend bij het zwembad, een wandeling in de medina of rond Jemaa-el-Fna Square en een wellness-ervaring in de spa.

Bij La Mamounia kunt u elke dag genieten van verschillende smaken en geuren, ongeacht de gelegenheid. De restaurants van het paleishotel bieden een ongeëvenaard scala aan keukens en sferen in Marrakesh. Proef la dolce vita in L'Italien, het restaurant van chef-kok Jean-Georges. Het heeft de warme en gastvrije sfeer van een luxe trattoria, Houtgestookte pizza'sworden naast antipasti geserveerd als onderdeel van een zonovergoten, gastronomisch menu. Een ander continent, een ander decor en een andere keuken, geïnspireerd op gerechten uit Zuidoost-Azië tot de verste eilanden van Japan. Met subtiel gemengde smaken en een echt gastronomische keuken, zal L'Asiatique par Jean-Georges u meenemen naar exotische en verre landen voor uw culinaire plezier. Geïnspireerd door de lange culinaire traditie van Marrakech en Marokko en hun kleurrijke en geurige kruiden, nodigt Le Marocain u uit om zijn genereuze en verfijnde keuken te delen in kleine privékamers en nissen die prachtig worden verlicht door traditionele mashrabiya-ramen.

Tot slot is er het Pool Pavilion, de perfecte plek om bij elkaar te komen voor een buffet of een informele lunch in de buitenlucht. Bijkomend kennen we la Mamounia ook van haar prachtige wellness en Spa. Neem slechts een paar stappen en betreed een wereld die volledig in het teken staat van ontspanning, waar de tijd lijkt stil te staan. In het hart van Marrakesh voelt het alsof je overal op het zelfde ogenblik bent. Traditionele lantaarns creëren zachte bliksem voor absolute rust, stilte verzacht, hier draait het allemaal om de kunst om voor het lichaam te zorgen, het te voeden en te hydrateren. Neem een ​​paar rustige stappen en hoor het zachte geluid van kabbelend water. Met een hamam, sauna en zwembad belooft deze spa, die kan worden proive gehuurd, heerlijke ontspanning. Elke ervaring is uniek bij La Mamounia en een verlangen naar iets heerlijks zoets of hartigs is niet ongewoon.

Thee en zoete lekkernijen worden geserveerd in Le Salon de Thé par Pierre Hermé en Le Menzeh, midden in de prachtige tuinen van het hotel, die zo'n acht hectare beslaan. Ongeacht het tijdstip van de dag, er is altijd tijd voor een fantastisch hapje in de verfijnde en rustige omgeving van dit paleishotel in Marrakesh. Met zoveel te bieden, zorgt La Mamounia ervoor dat elke gast kan genieten van nieuwe en unieke ervaringen tijdens hun verblijf. De speelkamer heeft een vriendelijke en informele sfeer, met een pooltafel, flipperkasten en tafelvoetbal, terwijl de privébioscoop de ultieme film biedt. De wijnkelder biedt een luxueuze en ongelooflijk verfijnde setting voor gastronomische avonden met exclusieve proeverijen, met uitzonderlijke wijnen, en niet te vergeten recepties voor prestigieuze seminars en ongelooflijke bruiloften in Marrakesh.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...