Mandarin Oriental lanceert merk voor luxe vakantiehuizen

Mandarin Oriental is het nieuwste hotelbedrijf dat zich in de vaarwateren van de verhuur van vakantiehuizen waadt. Maar deze merkhuizen zijn aanzienlijk meer vastgemaakt aan de normen van een echt Mandarin Oriental-hotel dan wat wordt gezien bij andere door hotels gesteunde verhuurplatforms.

Mandarin werkt samen met het verhuurplatform voor luxe woningen StayOne voor de nieuwe divisie Mandarin Oriental Exclusive Homes, zo maakten de bedrijven donderdag bekend. Specifieke financiële informatie over het partnerschap werd niet openbaar gemaakt, maar Mandarin deed in 2020 een strategische investering. Het nieuwe partnerschap volgt een trend in de horeca tijdens de pandemie van gasten die meer ruimte en controle verlangen over het hele pand waar ze vakantie vieren. Marriott lanceerde zijn Homes & Villas platform met vakantiewoningen in 2019 voorafgaand aan de pandemie, maar het aantal aanbiedingen is de afgelopen twee jaar snel gegroeid. Accor en Four Seasons Hotels & Resorts hebben beide hun eigen verhuurafdelingen, maar deze zijn meer afhankelijk van het aanbod van woningen in een hotel in plaats van particuliere woningen zoals bij Marriott en nu Mandarin Oriental.

Als je eenmaal een Ferrari-fan bent, weet je bijna niet meer welk product ze hebben. Je wilt een Ferrari hebben, zegt Jorge Munoz, medeoprichter en CEO van StayOne. Ik heb altijd geloofd dat die silo's zouden verdwijnen, of het nu gaat om hotels en vakantiehuizen of om huizen te ruilen en te delen. Er zijn verschillende verticals binnen de accommodatiesector en er is ruimte voor allemaal omdat de behoeften van dezelfde gasten variëren, afhankelijk van de gelegenheid. De eerste acht woningen bevinden zich in heel Europa en ondergingen een doorlichtingsproces om ervoor te zorgen dat elk pand voldoet aan de 700 merknormen die van een Mandarijn-hotel worden verwacht, van netheid en veiligheid tot voorzieningen zoals conciërgediensten, dagelijkse schoonmaak, een in-house privékok en merkproducten badjassen en toiletartikelen.

Deze zorgvuldig uitgekozen luxe huizen passen natuurlijk in ons portfolio en hun locaties bieden onze gasten de mogelijkheid om een ​​hotelbezoek te combineren met een verblijf in een villa en meer van de bestemming op verschillende manieren te verkennen maar allemaal met de zekerheid van de Mandarin Oriental reputatie, James Riley. We kijken ernaar uit om met StayOne samen te werken om nog veel meer perfecte huizen te identificeren om in de collectie op te nemen. Beide bedrijven waren stil over uitbreidingsplannen, behalve dat het platform uiteindelijk een wereldwijd platform zal zijn. Het is niet makkelijk. Het is een zeer uitdagend en opwindend project, maar we hebben zo'n organisatie en ervaring om ervoor te zorgen dat de kwaliteit de hotelervaring echt overtreft, zegt Luca Finardi, vice president of operations en general manager van het Mandarin Oriental, Milaan.

Dat is ons doel. Kortom, wat we gaan doen, is een persoonlijke en op maat gemaakte service bieden aan elke gast die een Mandarin Oriental Exclusive Home betreedt. Bestemmingen zijn onder meer een landgoed van 600 hectare in de Cotswolds in het Verenigd Koninkrijk, twee villa's op het Spaanse eiland Mallorca, twee villa's in het zuiden van Frankrijk en drie eigendommen op het Spaanse eiland Ibiza. Zoals je zou verwachten, zijn deze huizen niet bepaald het soort koopjes dat sommigen misschien op Airbnb hopen te vinden. De tarieven voor het landgoed Cotswolds, dat 20 slaapplaatsen biedt in 10 slaapkamers, variëren van ongeveer 8.900 Euros tot 12.400 Euros per nacht.

Een verblijf in een villa op een privé-eiland van 148 hectare voor de kust van Ibiza voor 10 personen begint bij 22.600 Euros per nacht. Het beste koopje van de prijzen die werden verstrekt, was in een villa voor 12 personen in de Franse Rivièra, waar de prijs begon bij 5.700 per nacht. De teams van Mandarin Oriental en StayOne denken dat er voldoende landingsbaan is om het platform uit te bouwen, aangezien fans van het hotelmerk - idealiter - zouden migreren naar een nieuw aanbod in de woningverhuursector wanneer ze op vakantie willen reizen. De samenwerking stelt Mandarin Oriental in staat om een ​​uitgebreid menu met aanbiedingen voor potentiële gasten te hebben en stelt het bedrijf in staat om markten te bereiken die niet over de basisprincipes van reizen beschikken die nodig zijn om een ​​heel hotel te ontwikkelen.

Als je op zakenreis gaat, wil je in een Mandarijn hotel verblijven, maar als je met je gezin van zes personen en nog een gezin op vakantie gaat, is misschien een luxe villa veel geschikter, zei Munoz. Maar totdat je in staat bent om de hele reeks potentiële producten aan te bieden die iedereen ooit zou kunnen gebruiken, is het erg moeilijk om die klant te behouden. Een klant zal daarom altijd naar andere merken en op andere plekken kijken. Ik heb altijd het idee gehad dat er een soort merk zal zijn dat verschillende producten zal opnemen in een paraplu. De sleutel tot het succesvol opereren van die merken onder dezelfde paraplu is kwaliteitscontrole.

Marriott's Homes & Villas-platform gelanceerd met het uitgangspunt dat alleen de beste huizen in de service zouden worden opgenomen. Er zijn tal van luxe huizen op Homes & Villas, maar een scan van East Coast-vermeldingen op het platform woensdagmiddag toonde ook verschillende huizen die niet bepaald verwant zouden zijn aan een verblijf in een St. Regis of Ritz-Carlton op Cape Cod of Nantucket. Een van de manieren waarop Mandarin Oriental dit vermijdt, is door te vertrouwen op het rekruteren van huizen van het bestaande StayOne-platform, dat zichzelf beschouwt als het beste één procent van de vakantiehuizen.

Deze woningen doorlopen vervolgens de Mandarijn-merkstandaarden om klaar te zijn voor het eigen platform van het hotelbedrijf van 4.000 woningen. We hebben een zeer, zeer goede inventaris van huizen om uit te kiezen, en we blijven die inventaris dagelijks uitbreiden, zei Munoz over de StayOne-pijplijn van huizen naar het Mandarin-platform. We hebben de huizen op de locaties waar we naartoe willen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...