Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Dit zijn enkele luxe hotels in Genua

Dit zijn enkele luxe hotels in Genua

Hoofdstad van de Ligurische regio, deze Italiaanse stad ligt aan de noordwestkust van het land, ten zuiden van Milaan. Een al lang bestaande handelshaven, zijn maritieme geschiedenis is goed gedocumenteerd, niet in de laatste plaats omdat het de geboorteplaats was van Christoffel Columbus. Het heeft een van de oudste en hoogste vuurtorens ter wereld, evenals een scala aan middeleeuwse, renaissance-, barokke en gotische architectuur.

Maar Genua kan ook een toegangspoort zijn tot de Franse en Italiaanse rivieras, Sardinië en Corsica. Als je van plan bent om er doorheen te gaan, blijf dan een nacht of twee om een deel van deze glorieuze oude stad te ervaren.

Grand Hotel Savoia

Dit dateert uit 1897 en is een van de oudste hotels in het land. En tijdens zijn eeuw en een kwart van de zaken heeft het Grand Hotel Savoia een roemruchte lijst van gasten verwelkomd.

Elke kamer is individueel ingericht, met Belle Époque-elementen en kunst die de verbinding van de stad met overzeese avonturen vertegenwoordigen. Het mooie terras op de zevende verdieping biedt uitzicht over de daken van Genua - een charmante plek om te ontbijten. Avondmaaltijden kunnen hier worden genoten, of in de eetzaal aan de binnenkant van Ristorante Salgari, met fresco's muren en donkerhouten meubels. En er is de omhullende Spa La Spiaggia Segreta voor een beetje zelfzorgtijd. 

Meliá Genoa is een boetiekverblijf in een woonwijk en plaatst gasten op korte loopafstand van attracties, maar biedt veel voorzieningen ter plaatse. De Blue Lounge & Restaurant is een hit bij zowel bezoekers als de lokale bevolking en bereidt regionale specialiteiten - mis de stenen gebakken pizza en Genua focaccia niet. In de loungeruimte worden regelmatig evenementen gehouden, plus er is een uitstekend aanbod aan aperitieven en hapjes voor degenen die een lichtere hap willen. Het wellnesscentrum van Meliá beschikt over een binnenzwembad, een hot tub, een Turks bad, een regendouche en een 24-uursfitnessruimte, en er is een ontspannings- en leeszaal. De slaapkamers hebben een minibar, een zithoek en geluidsisolatie.

Hotel Palazzo Grillo

Dit was een paleis in het begin van de 16e eeuw. Nu is het een paleisachtig boetiekhotel met 25 slaapkamers die geschikt zijn voor royalty's. Op slechts vijf minuten lopen van de waterkant heeft het een voldoende grootse buitenkant, die plaats maakt voor minimale Noord-Italiaanse designinterieurs die vakkundig zijn gemengd om originele kenmerken te accentueren (denk aan balken, terracotta tegels en fresco's).

Er is geen restaurant als zodanig, maar er wordt een onvergetelijk ontbijt geserveerd op het dakterras. En met zoveel Genuaanse culinaire hotspots voor de deur, wil je er zoveel proberen als je kunt beheren tijdens je verblijf hier.

>>> klik hier voor meer informatie over Hotel Palazzo Grillo <<<