Dit zijn enkele luxe hotels in Genua

Genua, een fascinerende havenstad in Italië, bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en sublieme keuken, is de perfecte bestemming voor reizigers op zoek naar een vleugje luxe. De stad ligt aan de Ligurische Zee en biedt daarmee een adembenemend uitzicht over het water en de omliggende bergen, wat veel luxe hotels benutten om hun gasten een onvergetelijke ervaring te bieden. Hieronder bespreken we enkele van de meest luxueuze hotels waar je kunt verblijven tijdens een bezoek aan Genua.

1. Hotel Meliá Genova

Dit vijfsterrenhotel ligt in het hart van Genua en combineert hedendaags comfort met de betovering van de historische stad. Hotel Meliá Genova staat bekend om zijn elegante interieur, uitmuntende service en faciliteiten zoals een spa, een binnen-zwembad en een Turks bad. De kamers zijn stijlvol ingericht en voorzien van alle moderne gemakken. In het hotelrestaurant, Marea, kun je terecht voor exquise culinaire creaties die de Ligurische keuken eer aan doen. De locatie van het hotel is ideaal voor gasten die de stad willen verkennen; vele bezienswaardigheden liggen op loopafstand.

2. Grand Hotel Savoia

Als je op zoek bent naar historische charme gecombineerd met modern comfort, dan is het Grand Hotel Savoia de perfecte keuze. Dit hotel, daterend uit 1897, bevindt zich tegenover het Piazza Principe treinstation en is magnifiek gerenoveerd om gasten hedendaags comfort te bieden zonder de oorspronkelijke grandeur te verliezen. De kamers zijn luxe en bieden vaak een prachtig uitzicht op de stad of de zee. Een bijzondere trekpleister is de Secret Beach, een rustgevende spa-ruimte met een hydrotherapie zwembad. Ook beschikt het hotel over een rooftop terras, van waar je kunt genieten van panoramische uitzichten onder het genot van een drankje.

3. Hotel Bristol Palace

Met haar indrukwekkende elliptische trap, die in veel films als decor heeft gediend, is Hotel Bristol Palace een iconisch gebouw in Genua. Het hotel ligt direct aan de Via XX Settembre, de belangrijkste winkelstraat van de stad. De kamers combineren elegantie met comfort, terwijl de marmeren badkamers een gevoel van luxe geven. Het restaurant Giotto biedt naast een stijlvolle eetomgeving een menu gevuld met zowel lokale als internationale gerechten. Een extra pluspunt is de handige ligging nabij de belangrijkste attracties van Genua.

4. Domina Home Piccolo

Voor wie een voorliefde heeft voor uitzicht op zee, is Domina Home Piccolo een uitstekende optie. Dit hotel is gelegen in de pittoreske badplaats Portofino en biedt directe toegang tot een privéstrand. De kamers zijn ontworpen met een minimalistische stijl en hebben grote ramen die uitkijken op de kristalheldere Ligurische Zee. Het hotel staat ook bekend om zijn gastronomische restaurant waar je kunt genieten van verse zeevruchten en andere regionale delicatessen.

5. Eight Hotel Portofino

Eight Hotel Portofino is een boetiekhotel genesteld in het groen van een subtropische tuin. Deze exclusieve accommodatie biedt slechts een beperkt aantal kamers en suites die garant staan voor privacy en persoonlijke service. De inrichting is modern met een klassieke touch. Het hotel heeft een serene spa, waar gasten kunnen relaxen en genieten van een scala aan behandelingen.

In Genua en omgeving is er dus voor de luxe-liefhebber genoeg keuze. Elk van deze hotels biedt een eigen unieke ervaring, maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze streven naar het hoogste niveau van comfort en service. Of je nu wilt genieten van de Italiaanse gastronomie, ontspannen in een spa, of simpelweg vanuit je kamer uitkijken over de prachtige Ligurische Zee, in Genua vind je ongetwijfeld een luxe hotel dat aan al je wensen voldoet.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...