Villa Padierna is waarschijnlijk het beste 5 luxe resort in Benahavis

Anantara'seerste resort in Spanje is uniek in stijl en schaal, en dat komt tot uiting in het gastronomische aanbod van de accommodatie, van een door Michelin erkend Japans restaurant, een veelgeprezen mediterraan restaurant en ook tijdens de zwoele avonden het uitzonderlijke La Veranda.

De zuidkust van Andalusië is gezegend met het mooiste klimaat van Europa, en hier in het resort Benahavis Marbella zorgt het microklimaat dankzij de beschutte bergen ervoor dat dineren onder de sterren tot ver in de herfst een genot is. La Veranda heeft een magische setting, rond een klassieke marmeren fontein, verlichte zwembaden en afgelegen tussen torenhoge cipressen, zacht wuivende palmen en rijk beplante subtropische tuinen.

Ingewikkelde lantaarns verlichten de weg naar de La Veranda, waar tafels worden gedekt met linnengoed, verse bloemen en kleine lampen, omringd door kaarsen en alleen het geluid van de fontein. Het menu is geïnspireerd op de klassieke gerechten uit de 20-jarige geschiedenis van het hotel. Het is moeilijk te geloven dat zo'n prachtig gebouw, dat zo doet denken aan een Toscaans paleis, slechts twintig jaar oud is, maar in de loop der jaren zijn gerechten legendarisch geworden en bij La Veranda kunnen gasten genieten van klassiek dineren. Het is een elegante, nostalgische en prachtige culinaire ervaring, gecreëerd door de keuken van chef-kok Santiago Altuna.

Het gastronomische aanbod van Villa Padierna Palace is versterkt door het wereldwijde perspectief van Anantara, een verfijnde, ultra-luxe gastvrijheidsexpert die de gerenommeerde 99 Sushi Bar & Restaurant naar het hotel heeft gebracht, het prachtige mediterrane restaurant La Loggia opnieuw heeft ontworpen en een geheel heeft gecreëerd nieuwe culinaire ervaring aan zee in de Beach Club.

Het hotel is luxueus op elegante, klassieke wijze, met royaal ingerichte kamers en suites, met antiek, luxe badkamers van travertijnmarmer en privévilla's op het terrein. La Veranda is geopend van vrijdag tot dinsdag van 19.30 tot 23.30 uur.

Meer over Villa Padierna

Villa Padierna is een luxe hotel en resort gelegen in de regio Costa del Sol in het zuiden van Spanje. Het hotel is gevestigd in de chique wijk van Los Flamingos Golf Club, op korte afstand van het strand en de stad Marbella.

Het hotel beschikt over 129 kamers en suites die allemaal elegant zijn ingericht met een mix van klassieke en moderne meubels. Veel van de kamers bieden een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee of de omringende heuvels en golfbaan.

Naast de luxe accommodaties beschikt Villa Padierna over verschillende voorzieningen waar gasten van kunnen genieten, waaronder een volledig uitgeruste spa, meerdere zwembaden, een fitnesscentrum en drie 18-holes golfbanen. Het resort biedt ook een scala aan eetgelegenheden, variërend van casual cafés en bars tot restaurants met een verfijnde keuken.

Villa Padierna staat ook bekend om zijn uitgebreide kunstcollectie, waaronder werken van Pablo Picasso, Joan Miro en andere bekende kunstenaars. De inrichting van het hotel is een mix van klassieke en moderne stijlen, met elegante meubels, marmeren vloeren en sierlijke kroonluchters.

Over het algemeen is Villa Padierna een luxe en ontspannen bestemming die een scala aan activiteiten en voorzieningen biedt voor reizigers die op zoek zijn naar een hoogwaardige ervaring in het zuiden van Spanje.

Er zijn een paar dingen die het vermelden waard zijn over Villa Padierna:

  • Het hotel heeft drie 18-holes golfbanen, ontworpen door de beroemde golfer en golfbaanarchitect Flamingo S.L. De banen bieden een prachtig uitzicht op zee en de omliggende bergen en zijn uitdagend voor zowel beginners als ervaren golfers.

  • Villa Padierna is niet alleen een luxe hotel en resort, maar het heeft ook een eigen medisch wellnesscentrum dat gespecialiseerd is in anti-aging, regeneratieve geneeskunde en esthetische behandelingen. Het centrum biedt geavanceerde medische diensten en procedures die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid, het welzijn en de schoonheid van de gasten.

  • Het hotel heeft ook een unieke Romeinse amfitheater-achtige buitenruimte, genaamd het 'Amphitheatre of Villa Padierna', waar regelmatig muziek- en culturele evenementen worden gehouden. Het is een van de meest spectaculaire buitenlocaties aan de Costa del Sol en biedt een onvergetelijke ervaring voor bezoekers.

  • Villa Padierna heeft ook een exclusieve strandclub, genaamd 'La Piscina', gelegen aan de kust van de Middellandse Zee, op slechts enkele minuten van het hotel. De club biedt gasten een luxe en ontspannende ervaring aan het strand, inclusief ligbedden, parasols en toegang tot een privéstrand.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...