Aman Canal Grande Venice - een luxueus Privépalazzo aan het Canal Grande in Venetië

Het Aman Canal Grande Venice opende iets meer dan een jaar geleden zijn deuren en onderscheidt zich als het enige hotel in Venetië dat de sfeer van een luxe privépalazzo ademt. Gelegen in het hart van 'swerelds mooiste stad, direct aan het Canal Grande, biedt het hotel een unieke ervaring voor gasten.

Het oorspronkelijke gebouw dateert uit de jaren 1550, toen de Republiek Venetië een van de welvarendste plaatsen ter wereld was. Sindsdien heeft het palazzo enkele eigenaarswisselingen ondergaan. De afgelopen 200 jaar fungeerde het als de privéwoning van de familie Papadopoli, hoewel ze hun belang aan Aman hebben verkocht, behouden ze nog steeds appartementen op de bovenste verdieping.

Met een onberispelijke restauratie straalt dit prachtige Italiaanse palazzo nu in zijn volle glorie. De ruimtes zijn indrukwekkend, versierd met prachtige fresco'sen ingericht met koninklijke details. Het hotel beschikt over 24 grote en unieke slaapkamers, elk op zijn eigen manier mooi, met moderne voorzieningen en meubels die prachtig contrasteren met de oude, koninklijke decoraties.

Het fascinerende Aman Canal Grande Venice was zelfs de locatie waar George Clooney en Amal Alamuddin enkele maanden geleden in het huwelijksbootje stapten, en vele andere beroemdheden hebben dit hotel al bezocht. Het is een van de meest gewilde plekken om te verblijven als je de romantiek, geschiedenis en schoonheid van Venetië wilt ervaren.

Het attente personeel van het hotel staat klaar om een gondeltocht voor de gasten te regelen, wat absoluut de beste manier is om de stad te verkennen. Daarnaast kunnen gasten genieten van een glas wijn of een kopje koffie op een schilderachtig plein of de prachtige bezienswaardigheden in de omgeving verkennen. Voor ontspanning kunnen gasten terecht in de spa en het fitnesscentrum van het hotel en genieten van voortreffelijke gerechten in het restaurant.

Het Aman Canal Grande Venice biedt een exclusieve ervaring en is de ultieme bestemming voor diegenen die de pracht van Venetië willen ontdekken, omringd door een ongeëvenaarde luxe en historische charme.

Bovendien heeft het Aman Canal Grande Venice nog enkele vermeldenswaardige kenmerken die het verblijf van gasten nog specialer maken. Het hotel biedt een scala aan luxe voorzieningen, waaronder een uitgebreide spa waar gasten kunnen genieten van verkwikkende behandelingen en ontspannende massages. Het fitnesscentrum is goed uitgerust met moderne apparatuur voor degenen die hun fitnessroutine willen behouden tijdens hun verblijf.

Het restaurant van het hotel is een culinair paradijs waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten bereid door getalenteerde chef-koks. Het menu biedt een combinatie van lokale Venetiaanse specialiteiten en internationale gerechten, bereid met verse ingrediënten van hoge kwaliteit. Gasten kunnen dineren in een elegante omgeving en genieten van een onvergetelijke gastronomische ervaring.

Daarnaast heeft het Aman Canal Grande Venice ook een privéaanlegsteiger, waardoor gasten gemakkelijk per boot kunnen arriveren en vertrekken. Dit biedt niet alleen een unieke manier om het hotel te bereiken, maar stelt gasten ook in staat om de prachtige kanalen van Venetië te verkennen in hun eigen tempo.

Wat betreft de omgeving van het hotel, bevindt het zich op loopafstand van enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Venetië, zoals het San Marcoplein en de Rialtobrug. Gasten kunnen gemakkelijk de beroemde Venetiaanse architectuur bewonderen, wandelen door charmante straatjes en genieten van de authentieke sfeer van de stad.

Het Aman Canal Grande Venice biedt ook speciale arrangementen en services voor huwelijksreizen en romantische uitjes. Van intieme diners bij kaarslicht tot speciale verrassingen op de kamer, het hotel streeft ernaar om elk moment van het verblijf onvergetelijk te maken.

Met betrekking tot de prijzen van het hotel, variëren de tarieven afhankelijk van het seizoen en de gekozen kamercategorie. Het is echter belangrijk op te merken dat het Aman Canal Grande Venice bekend staat als een exclusief en luxe hotel, dus de prijzen weerspiegelen dit niveau van verfijning en service.

Het Aman Canal Grande Venice is niet zomaar een hotel, maar een betoverende oase van luxe en elegantie in het hart van Venetië. Met zijn historische charme, prachtige accommodaties, uitstekende voorzieningen en onberispelijke service, belooft dit hotel een onvergetelijke ervaring te bieden aan iedereen die de betovering van Venetië wil ervaren.

Accommodatie:

  • Het hotel beschikt over 24 ruime en uniek ingerichte slaapkamers, elk met een eigen charme en prachtige moderne voorzieningen.
  • De kamers zijn voorzien van koninklijke decoraties die prachtig contrasteren met het moderne meubilair, waardoor een unieke sfeer ontstaat.
  • Elke kamer biedt een comfortabele en luxueuze omgeving voor een ontspannen verblijf.


Faciliteiten:

  • De spa van het hotel biedt een scala aan verkwikkende behandelingen en massages, zodat gasten zich kunnen laten verwennen en ontspannen.
  • Het fitnesscentrum is goed uitgerust met moderne apparatuur voor degenen die hun fitnessroutine willen behouden tijdens hun verblijf.
  • Gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten in het restaurant van het hotel, dat bekend staat om zijn uitstekende culinaire ervaring. De naam van het restaurant is 'Restaurant Papadopoli' genoemd, als eerbetoon aan de voormalige eigenaars van het gebouw.
  • Voor een drankje kunnen gasten terecht in de bar van het hotel, genaamd 'Canal Grande Bar', waar ze kunnen ontspannen en genieten van een uitgebreide selectie van drankjes en cocktails.


Extra voorzieningen:

  • Het hotel beschikt over een privéaanlegsteiger, waardoor gasten gemakkelijk per boot kunnen arriveren en vertrekken.
  • Het attente personeel van het hotel staat klaar om een gondeltocht te regelen, waardoor gasten op een romantische en authentieke manier de kanalen van Venetië kunnen verkennen.


Ligging:

  • Het Aman Canal Grande Venice bevindt zich op een bevoorrechte locatie, direct aan het Canal Grande, midden in het hart van Venetië.
  • Op loopafstand van het hotel bevinden zich enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Venetië, zoals het San Marcoplein en de Rialtobrug.
  • Gasten kunnen genieten van de charme van de stad door te wandelen door de schilderachtige straatjes en te genieten van de authentieke Venetiaanse sfeer.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...