Betoverende luxe en gastronomie in Kasteel van Ordingen - Sint-Truiden

Kasteel van Ordingen, gelegen in Sint-Truiden, kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1040. Dit majestueuze landgoed, ooit een waterburcht, is door de eeuwen heen meerdere malen verwoest en herbouwd. In de tweede helft van de 19e eeuw werd het omgevormd tot een laat-classicistisch kasteel en recentelijk gerestaureerd. Het prachtige kasteel bevindt zich in het hart van de bloesemstreek in Limburg en is omringd door fruitboomgaarden en bloesems.

Tegenwoordig doet het Kasteel van Ordingen dienst als een luxe vijfsterren hotel waar gasten een sprookjesachtige overnachting kunnen beleven. Met 34 kamers, suites en appartementen, ingericht door grootmeesterdecorateur Pieter Porters, biedt het hotel een tijdloze, stijlvolle en weelderige sfeer. Alle kamers zijn uitgerust met moderne voorzieningen, zoals regendouches, flatscreen-tv s, goed gevulde minibars en ultrazacht beddengoed.

Gasten kunnen genieten van culinaire hoogstandjes in het gastronomisch restaurant Aurum, bekroond met een Michelinster, waar chef Gary Kirchens verfijnde smaakcombinaties en klassieke gerechten met een originele twist serveert. Bistro Richard, onder leiding van chef Tom Wazian, biedt heerlijke bistro-klassiekers met een eigenzinnige draai.

Het kasteel beschikt over een wellnesscentrum met fitnessruimte, sauna en hamam. Er is 24/7 roomservice en gasten kunnen genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met huisgemaakte taartjes en lokale lekkernijen. Eigenaar Richard Sleurs en maître de maison Yannick Bouts zorgen voor een opmerkelijke gastvrijheid.

Kasteel van Ordingen is de ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten door het glooiende landschap van Limburg. Gasten kunnen de bloesemroute naar Bokrijk verkennen, wijndomeinen in de regio bezoeken of bruisende stadsbezoeken maken in hartje Haspengouw. Het kasteel ligt op 19 km van de Grote Markt van Hasselt, 26 km van Bokrijk en 34 km van C-Mine. De dichtstbijzijnde luchthaven is Luik-Bierset, op 32 km afstand. Tegen een toeslag biedt Kasteel van Ordingen een shuttleservice van/naar de luchthaven.

Kasteel van Ordingen is niet alleen een icoon van luxe en verfijning, maar ook een historisch juweeltje in Sint-Truiden. De grandeur van het kasteel is prachtig gecombineerd met moderne gemakken, waardoor gasten zich direct thuis voelen in dit vorstelijke verblijf. De rijke geschiedenis en het renaissancekarakter zijn zorgvuldig bewaard gebleven, zodat bezoekers de schoonheid en historie van het kasteel kunnen ervaren.

Het kasteel is omringd door de prachtige Haspengouwse natuur, met eindeloze fruitboomgaarden en geurende bloesems. Dit nodigt uit tot het maken van wandel- en fietstochten door het zacht glooiende landschap. Voor de actievere gasten zijn er mogelijkheden om een Vespa te huren of op een elektrische fiets te stappen. Zo ontdekken ze de groene omgeving en het mooie landschap van de provincie Limburg.

In de avond kunnen gasten genieten van een onvergetelijk diner in het sfeervolle Aurum restaurant, waar chef Gary Kirchens zijn talent voor smaakvolle, verantwoorde en zeer creatieve gerechten tentoonspreidt. Zijn gerechten zijn zowel verrassend in uitvoering als in smaak, waarbij hij klassieke smaken een originele draai geeft.

Als alternatief kunnen gasten terecht bij Bistro Richard, waar chef Tom Wazian heerlijke bistro-klassiekers serveert met een unieke twist. Van croque monsieur tot een verrukkelijk stukje Wagyu, er is voor elk wat wils.

Kasteel van Ordingen is meer dan alleen een verblijf; het is een ervaring van luxe, ontspanning en gastronomie in een historische en schilderachtige omgeving. Of je nu op zoek bent naar een romantisch weekendje weg, een familievakantie of een inspirerende locatie voor vergaderingen en evenementen, Kasteel van Ordingen biedt een unieke en onvergetelijke ervaring in het hart van Haspengouw.

Kasteel van Ordingen biedt gasten niet alleen een luxueus verblijf, maar ook tal van activiteiten en bezienswaardigheden in de nabije omgeving. De centrale ligging in Limburg, tussen de steden Luik, Maastricht en Brussel, maakt het kasteel een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de rijke cultuur, geschiedenis en natuur van de regio.

In de buurt van het kasteel vind je verschillende Limburgse wijndomeinen, waar je kunt deelnemen aan wijnproeverijen en rondleidingen. Er zijn arrangementen beschikbaar die vervoer per taxi en begeleide rondleidingen omvatten, zodat je zorgeloos kunt genieten van de lokale wijnen en het prachtige landschap.

Gasten die op zoek zijn naar ontspanning kunnen terecht in het wellnesscentrum van Kasteel van Ordingen, met onder andere een fitnessruimte en een sauna. Het wellnesscentrum biedt een oase van rust en verjonging, waar je vrijblijvend gebruik van kunt maken.

Voor degenen die de omliggende natuur willen verkennen, zijn er diverse wandel- en fietsroutes, zoals de bloesemroute naar Bokrijk. Tijdens het bloesemseizoen kunnen gasten genieten van de adembenemende bloesembomen en prachtige vergezichten. Een bezoek aan Bosland, met zijn weidse landschappen en panoramische uitzichten, is ook een aanrader.

Bruisende stadsbezoeken behoren eveneens tot de mogelijkheden, met charmante steden als Hasselt, Tongeren en Sint-Truiden op korte afstand. Deze steden bieden een rijkdom aan historische bezienswaardigheden, boetieks en lokale markten, waar je de authentieke sfeer van Haspengouw kunt proeven.

Kasteel van Ordingen is een unieke bestemming die het beste van geschiedenis, gastronomie en ontspanning combineert in een adembenemende omgeving. Of je nu op zoek bent naar een intiem uitje voor twee, een gezellige gezinsvakantie of een inspirerende locatie voor zakelijke bijeenkomsten, dit prachtige kasteel biedt het allemaal.

Over Aurum by Gary Kirchens

Gastronomische perfectie in een historisch Vlaams Kasteel.  Oude stijlelementen, moderne luxe, imposante kroonluchters, gouden details en grootse portretten vormen een schitterende setting. Geniet van een aperitief bij het haardvuur in de charmante bar en laat je verleiden door de vernieuwende aanpak van klassieke gerechten. Chef Gary Kirchens zet het product op een voetstuk, waarbij hij perfect gegaarde duif een extra dimensie geeft met een jus de cuisson en een karkasjus. Hij creëert speelse texturen die vertrouwde smaken een eigen draai geven, zoals een amuse van tomatensorbet en koude velouté met burratamousse. Aurum is een zaak met klasse, tot in de kleinste details.

Het prachtige middeleeuwse Kasteel van Ordingen, waar chef Gary Kirchens zijn creativiteit en talent tentoonspreidt, biedt een verfijnde en precieze culinaire ervaring. Laat je betoveren door de perfect bereide langoustines met ponzu- en auberginekaviaarsaus, het duo van groene asperges met gekonfijte citroen en taggiasche olijven, en de gebraden duif in boekweit- en sesamkorst. Het dessert is eveneens verfijnd en smakelijk, met daslook, Granny Smith appel, yuzu en amandelmelk. Een mooie selectie Belgische wijnen, waaronder de voortreffelijke Chardonnay Barrique 2020 van Domaine Crutzberg, maken de ervaring compleet.

Het Kasteel van Ordingen is in al zijn glorie hersteld door de huidige eigenaar, Koen Sleurs. Naast restaurant Aurum herbergt het kasteel ook een luxueus hotel en een bistro. Het kasteel kent een lange geschiedenis, van een grenswachtpost in 1040 tot de adellijke families en eigenaren die het door de eeuwen heen hebben bewoond en verkocht. Richard en Miet Sleurs zijn de laatste kopers, met Richard die zijn fortuin maakte in een metaalconstructiebedrijf.

De eetzaal van Aurum is even stijlvol als de rest van het gebouw, met glanzend geboende houten vloeren, textielbehang, hoge plafonds met rozetten en 19e-eeuwse dames en heren in prachtige portretten aan de muren. De lange eettafels zijn gedekt met fijn linnen, glanzend zilverwerk en kristallen glazen, en alles baadt in het warme licht van de talrijke kaarsen die in elegante kandelaars staan.

Het eten bij Aurum is een culinaire beleving op zich. De getalenteerde chef-kok en zijn team streven ernaar om de meest verfijnde en smaakvolle gerechten te creëren, waarbij ze gebruik maken van de beste seizoensgebonden ingrediënten en lokale producten. Het menu wisselt regelmatig om gasten steeds weer te verrassen met nieuwe smaakcombinaties en presentaties.

Voorgerechten zijn vaak lichte en verfrissende creaties, zoals een tartaar van zalm met avocado, citrus en dille, of een carpaccio van rode biet met geitenkaas, rucola en een zachte balsamico dressing. De smaken zijn uitgebalanceerd en de presentatie is prachtig, met veel aandacht voor detail.

Hoofdgerechten variëren van klassiekers met een moderne twist, zoals een langzaam gegaarde lamsbout met een kruidenkorst, geroosterde groenten en een rijke jus, tot meer gedurfde combinaties zoals inktvis gevuld met zwarte rijst, chorizo en paprika, geserveerd met een saffraansaus. Vegetarische en veganistische opties zijn ook ruimschoots aanwezig, zoals een risotto met wilde paddenstoelen, truffelolie en Parmezaanse kaas, of een kleurrijke groenteterrine met een pittige tomatencoulis.

Desserts bij Aurum zijn eveneens een lust voor het oog en de smaakpapillen. Gasten kunnen kiezen uit opties zoals een fluweelzachte chocolademousse met gekarameliseerde hazelnoten en frambozensaus, of een verfrissende citroensorbet met verse bessen en een krokant koekje.

De wijnkaart van Aurum is zorgvuldig samengesteld om de gerechten perfect aan te vullen, met een uitgebreide selectie van zowel lokale als internationale wijnen. Sommeliers zijn aanwezig om gasten te adviseren over de beste wijn-spijscombinaties en om te zorgen voor een ultieme gastronomische ervaring.

De uitstekende service, het oog voor detail en de verfijnde ambiance maken een avond bij Aurum tot een onvergetelijke culinaire ervaring, waarbij gasten zich ondergedompeld voelen in een wereld van smaak, elegantie en verwennerij.

Praktisch

Ontdek het Kasteel van Ordingen en het culinaire genot bij Aurum by Gary Kirchens! Gelegen in het pittoreske Sint-Truiden, vind je dit vijfsterren-hotel en trendy restaurant op het adres Ordingen-Dorp 50, 3800. Het Kasteel van Ordingen te Sint-Truiden staat gekend als een prachtige, historische locatie die luxe en elegantie uitstraalt. Met zijn stijlvolle kamers en een uitstekende restaurant. Restaurant Aurum staat bekend om zijn stijlvolle keuken, die de creativiteit en passie van chef-kok Gary Kirchens weerspiegelt. Het toegewijde team achter Aurum bestaat uit General Manager en gastheer Yannick Bouts, Sommelier Koen Lammens, Maître d'Hôtel Harald Oostenbach en eigenaar Koen Sleurs. Samen zorgen zij voor een onvergetelijke ervaring, waarbij kwaliteit en gastvrijheid voorop staan.

Wil je meer weten of een hotel -of restaurant reservering maken? Bezoek www.kasteelvanordingen.be of www.restaurant-aurum.be of stuur een e-mail naar info@kasteelvanordingen.be. Je kunt het hotel en restaurant ook telefonisch bereiken op 011/58.68.18. Houd er rekening mee dat Aurum by Gary Kirchens gesloten is op zaterdagmiddag, zondag, maandag en dinsdag.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...