Hotelier Richard Kessler transformeert verlaten centrale in Savannah naar luxe JW Marriott

Hotelier Richard Kessler heeft zijn jarenlange project om een verlaten centrale in Savannah te transformeren naar een luxe hotel, eindelijk gerealiseerd met de opening van het JW Marriott Savannah Plant Riverside District in 2021. Kessler, die zijn start kreeg in Georgia, heeft samengewerkt met Cecil Day om Days Inn te openen en is later zijn eigen onafhankelijke hotels begonnen, waaronder het Mansion on Forsyth Park in Savannah en het Casa Monica Hotel in St. Augustine. In 2010 heeft Kessler zijn portfolio samengevoegd met Marriott'sAutograph Collection. Het bedrijf bevat nu de Grand Bohemian en Bohemian hotels in het hele land en de Beaver Creek Lodge in Colorado.

De verlaten stadscentrale, gelegen aan de westkant van de rivieroever van Savannah, dateert uit 1912 en was in verval geraakt. Kessler zag echter potentieel in het gebouw en werkte meer dan vijf jaar aan het project om het om te toveren tot het luxe JW Marriott-hotel. Het ontwerpproces was zeer intensief en doelgericht om respect te tonen voor de geschiedenis van Savannah en tegelijkertijd iets unieks te creëren, volgens Diana Kessler, Creative Director van Kessler Collection Design Studio en Kesslers schoondochter.

Het JW Marriott Savannah Plant Riverside District is het eerste JW Marriott-hotel in de stad en pas de tweede in de staat Georgia. Het hotel beschikt over luxe details, zoals een kunstcollectie van wereldklasse, bekroonde spa'sen kookscholen. Het hotel biedt ook een prachtig uitzicht op de rivier en biedt een breed scala aan voorzieningen, waaronder meerdere restaurants en bars, een fitnesscentrum en buitenzwembaden.

Het JW Marriott Savannah Plant Riverside District is een indrukwekkende toevoeging aan het portfolio van Kessler Collection. Het hotel heeft 419 kamers en 65 suites, allemaal ontworpen met comfort, luxe en stijl in gedachten. Er zijn ook vijf restaurants op het terrein, waaronder een drijvend restaurant op de Savannah-rivier en een dakrestaurant met uitzicht op de stad. Het hotel heeft ook de grootste conferentiefaciliteit van de stad, met 35.000 vierkante meter aan ruimte voor evenementen en vergaderingen.

Maar wat het hotel echt bijzonder maakt, is de manier waarop Kessler de geschiedenis van de omgeving in het ontwerp heeft opgenomen. Het hotel is gebouwd op het terrein van een voormalige elektriciteitscentrale en Kessler heeft ervoor gezorgd dat veel van de oorspronkelijke elementen behouden zijn gebleven, zoals de grote industriële ramen en de oude schoorstenen.

Daarnaast is er een museum op het terrein dat gewijd is aan de geschiedenis van de centrale en de stad Savannah. Het museum toont historische artefacten en foto'svan de site en de stad, en biedt bezoekers een fascinerende kijk op het verleden van de regio.

Het JW Marriott Savannah Plant Riverside District is niet alleen een prachtig hotel, maar ook een monument voor de geschiedenis en het erfgoed van de stad Savannah. Het is een ode aan de visie en toewijding van Richard Kessler, die met dit project een blijvende indruk heeft achtergelaten op de stad en de gasten die er verblijven.

Met de opening van het JW Marriott Savannah Plant Riverside District heeft Richard Kessler opnieuw bewezen een visionair hotelier te zijn die oude, verlaten gebouwen transformeert tot prachtige, luxe accommodaties. Het is een bijzondere prestatie die de geschiedenis en de cultuur van de stad weerspiegelt.

Accommodatie:

  • 419 kamers en suites, elk uitgerust met moderne voorzieningen zoals luxe beddengoed, een 55-inch flatscreen-tv, een marmeren badkamer en gratis wifi.
  • De kamers en suites variëren van standaard kamers tot uitgebreide suites, waaronder de Presidentiële Suite met een aparte woonkamer, eetkamer, natte bar en balkon met uitzicht op de rivier.


Restaurants:

  • Three Muses - Een mediterraan restaurant met een focus op verse visgerechten en lokale ingrediënten. Het restaurant is gelegen in het JW Marriott Savannah Plant Riverside District en biedt een elegante en gezellige sfeer. Het menu van Three Muses omvat een uitgebreide selectie van mediterrane gerechten, zoals verse visgerechten, salades, mezzes en meer. De ingrediënten zijn lokaal geproduceerd en zorgen voor een heerlijke culinaire ervaring.

  • The Emporium Kitchen & Wine Market - Een klassieke Amerikaanse brasserie met een grote selectie wijnen. Dit restaurant biedt een informele en toch verfijnde eetervaring in het JW Marriott Savannah Plant Riverside District. Het menu van The Emporium Kitchen & Wine Market omvat klassieke Amerikaanse gerechten, zoals steaks, hamburgers, salades en meer, gemaakt met de beste ingrediënten. Het restaurant heeft ook een wijnmarkt waar u een fles kunt kopen om mee naar huis te nemen. 

  • The Grove - Een lounge met een uitgebreide selectie handgemaakte cocktails en livemuziek. The Grove is een chique loungebar in het JW Marriott Savannah Plant Riverside District. Het interieur is elegant en luxueus, met comfortabele zitplaatsen en een uitnodigende sfeer. Het menu van The Grove omvat handgemaakte cocktails, bieren en wijnen, evenals lichte snacks. Er is ook livemuziek om de avond compleet te maken.

  • The Wayward - Een bar met ambachtelijke cocktails en een eclectische sfeer. Dit is een levendige en trendy bar in het JW Marriott Savannah Plant Riverside District. Het menu van The Wayward omvat een uitgebreide selectie ambachtelijke cocktails, bieren en wijnen, evenals hapjes en lichte maaltijden. De sfeer is eclectisch en levendig, met een mix van lokale bevolking en toeristen.

  • Electric Moon - Een dakbar met uitzicht op de rivier en een menu met tapas, cocktails en lokale bieren. Electric Moon is een stijlvolle en levendige dakbar in het JW Marriott Savannah Plant Riverside District. De bar biedt een prachtig uitzicht op de rivier en de skyline van Savannah. Het menu omvat tapas, cocktails, lokale bieren en meer. Electric Moon is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zonsondergang met vrienden.

Voor meer informatie en reserveringen voor deze resto's& bars, kunt u contact opnemen op het nummer +1 (912) 373-9100.

Andere faciliteiten:

  • Een 24-uurs fitnesscentrum met ultramoderne cardio- en krachttrainingapparatuur.
  • Een verwarmd buitenzwembad met uitzicht op de rivier en een bar bij het zwembad.
  • Een spa met een uitgebreid aanbod aan behandelingen, waaronder massages, gezichtsbehandelingen en lichaamsbehandelingen.
  • Een 70.000 vierkante meter groot evenementencomplex met onder andere balzalen, vergaderruimtes en een overdekte evenementenruimte.
  • Een jachthaven met ligplaatsen voor boten tot 200 voet en een volledige conciërgeservice voor boten en jachten.
  • Winkels, waaronder een lokale cadeauwinkel en een kunstgalerie die deel uitmaakt van de Kessler Collection, waar gasten unieke kunstwerken kunnen kopen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...