Dit zijn enkele willekeurige luxe hotels in België

Onze collectie luxehotels in België gaat van groots en vorstelijk tot eigentijds en gunstig gelegen, wat alleen geschikt lijkt als het scala aan bezoekers van dit serendipiteuze land net zo divers is. Een land dat zowel historisch als hip is, we nodigen u uit om naar beneden te scrollen en enkele van onze favoriete luxehotels te verkennen en uw verblijf in België te boeken.

Hotel FRANQ
Hotel FRANQ, gevestigd aan de Kipdorpstraat, is een viersterrenhotel en een Michelinster-restaurant dat vernoemd is naar de vroegere Belgische munteenheid. Het majestueuze gebouw, een voormalige bank die in neoklassieke stijl is gebouwd, bevat ruime en sfeervolle gemeenschappelijke ruimtes die zijn ingericht met comfortabele banken en salontafels. In elk van de negenendertig kamers van het hotel is airconditioning, gratis wifi, een flatscreen-tv en een inrijdbare douche aanwezig. Het hotel ligt op wandelafstand van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Stadhuis, de Grote Markt en het huis waar Peter Paul Rubens woonde.

Hotel De Witte Lelie
Hotel De Witte Lelie, gelegen in het stadscentrum van Antwerpen, is een van de drie gebouwen met hoge puntgevels langs de oudste winkelstraat van de stad. Het viersterrenhotel, gebouwd in de zeventiende eeuw, bevat de Bronze Bar waar gasten kunnen ontspannen in een modieuze omgeving en twee zitkamers waar bezoekers kunnen ontspannen voor een open haard. Elk van de tien kamers en suites heeft uitzicht op de gebloemde binnenplaats, gratis wifi, een gratis minibar en aparte bad- en douchefaciliteiten. Gasten zullen genieten van de gastvrije sfeer, comfortabele omgeving en stijlvolle inrichting van het hotel.

Hotel ‘T Sandt
Diegenen die een reis naar Antwerpen plannen, of het nu voor zaken of plezier is, zijn misschien geïnteresseerd in een verblijf in Hotel 'T Sandt, dat in het hart van de stad ligt. Het hotel, gebouwd in de zeventiende eeuw, is een uitstekend voorbeeld van de neorococo-bouwstijl en bezet de ruimte van een voormalige zeepfabriek. Er zijn negenentwintig kamers in het viersterrenhotel aan de Zandstraat, een restaurant en vergaderruimte. De kathedraal, die tussen 1352 en 1521 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is zichtbaar vanaf het zomerterras van het hotel.

Hotel Julien Antwerp
Het viersterrenhotel Julien ligt aan de Korte Nieuwstraat, een straat die door het historische centrum van Antwerpen loopt, en wordt beschouwd als een van de beste plekken voor een overnachting in de stad. Gasten kunnen ontspannen in de luxe spa, zich ontgiften in de sauna, ontspannen in de comfortabele woonkamer of een drankje nemen in de trendy bar voordat ze zich terugtrekken in hun gezellige en goed ingerichte kamers. Bad- en douchefaciliteiten zijn beschikbaar in de luxe badkamers, terwijl gratis Wi-Fi, iPad- en iPhone-dockingsysteem, minibar en bureau beschikbaar zijn in elk van de eenentwintig kamers van het hotel.

Hotel Van Cleef
Het huis van de Van Cleef-dynastie voor meer dan zevenhonderd jaar, en nu een Italiaans boetiekhotel met uitzicht op een gracht, voorzieningen op de kamer zijn onder andere een minibar en marmeren badkamers met bubbelbaden. Upgrades bieden uitzicht op de gracht en plafonds met houten balken, maar alle gasten kunnen genieten van de kunstwerken langs de muren van het restaurant en het ideaal geplaatste terras aan het water. Het wordt gerund door het team achter The Pand en De Orangerie en won in 2015 een Belgian Hospitality Award voor Best Hotel Concept. Het Van Cleef ligt op korte afstand van het middeleeuwse Belfort van Brugge en op een kilometer van de Onze-Lieve-Vrouwekerk en zijn Michelangelo beeldhouwwerk. Het Pand De individueel ingerichte kamers in dit achttiende-eeuwse boetiekhotel zijn voorzien van antiek, Ralph Lauren-stoffen en moderne faciliteiten, met suites met bubbelbaden en hemelbedden. De luxe bar beschikt over lederen en mahoniehouten meubels, een thema dat wordt voortgezet voor de houten lambrisering in de lounge, terwijl gasten ook kunnen ontspannen op een rustige binnenplaats. Het Pand ligt dicht bij het historische hart van de stad en op slechts vijf minuten van de Markt met zijn imposante historische gilden, bruisende restaurants en de Belforttoren. Als alternatief kan een wandeling van zeven minuten chocoholics naar het chocolademuseum Choco-Story brengen.

Hotel Prinsenhof
Dit bekroonde, door een familie gerunde etablissement was oorspronkelijk een herenhuis uit de jaren 30 en heeft zijn historische gevel behouden. Het biedt alle comfort en er zijn upgrades beschikbaar om de ervaring nog specialer te maken. Het champagneontbijt is een must, maar gasten zullen ook willen blijven hangen in de The Bowler-bar, waar foto'svan strips zoals Laurel en Hardy aan de muur hangen. Het Prisenhof in Vlaamse stijl, centraal gelegen maar in een rustige straat, ligt op korte loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden rond de Markt, met doordeweeks een gratis wandeltocht. De arrangementen zijn inclusief een rondleiding met een thema en kaartjes voor het museum, terwijl voorzieningen in de buurt onder meer fiets-, scooter- of brommerverhuur en golfen zijn.

Hotel Heritage
Het Hotel Heritage doet zijn naam in alle opzichten eer aan. Het negentiende-eeuwse gebouw, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, heeft een eetkamer uit 1869, een veertiende-eeuwse wijnkelder en een fitnessruimte in twaalfde-eeuwse wijken. De kamers maken deel uit van de Relais and Chateaux-groep en variëren van klassiek (met een iPad) tot een suite met uitzicht op het Belfort. Het hotel is gunstig gelegen in het midden van het middeleeuwse Brugge en dicht bij theaters, winkels en restaurants die de befaamde Belgische keuken serveren. Een ritje met paard en wagen vanaf hier zou een aangename manier zijn om de rest van het compacte stadscentrum in je op te nemen.

Hotel Orangerie
Dit voormalige klooster is een rustplaats voor alle seizoenen, met een zonnig terras dat uitkijkt op het kanaal van de Dijver en een bar die het winkelend publiek op de kerstmarkt verwelkomt met zijn verwarmend vuur. De kamers in Franse landelijke stijl in dit vijftiende-eeuwse juweeltje hebben alle voordelen die je zou verwachten, in een interieur van pasteltinten en antieke stukken. De Markt ligt op slechts een steenworp afstand en het Chocolademuseum is ongeveer zeven minuten lopen. Of maak een boottocht langs dit kanaal om de traditionele Vlaamse architectuur op zijn best te bekijken.

Hotel De Tuilerieën
Deze vijftiende-eeuwse woning ligt ook langs het mooie kanaal van de Dijver en is uitgerust met sauna's en een binnenzwembad. Ontspan met een drankje op het terras of drink Prosecco bij het ontbijt in de elegante eetzaal. De kamers zijn ingericht en uitgerust naar een hoge standaard, met familiekamers in het moderne bijgebouw, terwijl sommige upgrades mogelijk een hemelbed en uitzicht op de gracht hebben. Het hotel ligt dicht bij een bushalte, het Marktplein en het Groeningemuseum, gebouwd op de plaats van de middeleeuwse abdij van Eekhout, en huisvest zes eeuwen Belgische en Vlaamse kunst, van Van Eyck tot Broodthaers.

Pillows Grand Boutique
Dit statige herenhuishotel, gelegen in het historische stadscentrum van Gent, is een indrukwekkende plek om te verblijven. Elegante Louis XIV-interieurs worden gecombineerd met modern design, wat resulteert in stijl en verfijning. Er zijn 156 serene kamers verspreid over het historische gebouw en de nieuwe vleugels, die de weelderige binnenplaats omsluiten, en elke kamer biedt gasten een charmant balkon of terras om te genieten van het natuurlijke licht en de kleuren die door de kamers worden weerspiegeld. De onberispelijke aandacht voor detail stroomt door alles in dit hotel en de bar en de service van verschillende restaurants zijn geen uitzondering. Gasten kunnen genieten van de culinaire hoogstandjes van een meer formele setting, informele koffie of genieten van het buitenleven op het buitenterras. Ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven en geniet van volledige rust in Spa Reylof, een oase van rust in de historische setting van het voormalige koetshuis van Baron Reylof.

Steigenberger Wiltcher’s
Als een sterke kanshebber voor het grootste hotel van heel Brussel, heeft Steigenberger Wiltcher'seen rijke geschiedenis en een prachtig decor gecombineerd met eersteklas voorzieningen. Dit etablissement opende oorspronkelijk zijn deuren in 1913 en hoewel de voorzieningen in de loop der jaren zijn gemoderniseerd, is veel van de imposante en koninklijke stijl bewaard gebleven. De Aspria-spa is de perfecte plek om in stijl te ontspannen, want het wordt compleet geleverd met een overloopzwembad, een teamruimte en een sauna. Er zijn 42 verschillende suites om uit te kiezen, waarvan de Royal Suite van 320 vierkante meter de grootste van allemaal is.

Hotel Amigo Brussels
Hotel Amigo, de eerste keuze voor de rijken en beroemdheden wanneer ze Brussel bezoeken, staat bekend om zijn grote en weelderige ontbijten. Dit luxe etablissement bevindt zich direct naast het Grand Palace en beschikt over voorzieningen en voorzieningen die geschikt zijn voor royalty s. Het personeel is zeer attent en staat altijd klaar om tegemoet te komen aan de wensen van de gasten. Er zijn verschillende niveaus van luxe suites om uit te kiezen en luxe liefhebbende families zullen de Kuifje Suite zeker waarderen, terwijl de allerbeste optie de Armand Blaton Suite is, die een enorm dakterras heeft waar gasten kunnen ontspannen en genieten van prachtige uitzicht op de stad.

NH Collection Brussels Grand Sablon
Dit moderne luxe hotel ligt direct aan het Grote Zavelplein, op slechts een korte wandeling van een groot aantal verleidelijke historische bezienswaardigheden. Toegang tot dit etablissement en de rest van de stad is bijzonder gemakkelijk, aangezien het centraal station op slechts vierhonderd meter afstand ligt. Gasten worden getrakteerd op gratis Wi-Fi in het hele hotel, terwijl de receptie 24 uur per dag geopend is. Zowel de Premium tweepersoonskamers als de junior suites bieden een prachtig uitzicht op het plein vanuit hun grote ramen, terwijl de kamers zijn uitgerust met grote en zeer comfortabele bedden en ruime eigen badkamers.

Sofitel Brussels Europe
Het Sofitel Brussels Jordan ligt direct aan het mooie Place Jourdan en biedt gasten de mogelijkheid om een van de interessantste buurten van de stad te ontdekken. Dit etablissement is vooral gericht op zakenreizigers die een voorliefde hebben voor de fijnere dingen in het leven en er zijn uitstekende zakelijke faciliteiten om van te profiteren. Maar klasse en stijl zijn zeker niet vergeten en het enorme atrium beschikt over een prachtige fontein van water over glas, terwijl er ook een grote en zeer comfortabele bibliotheek is waar gasten kunnen ontspannen. Het hotel staat bekend om zijn moderne gastronomie gecombineerd met tal van gastronomische accenten, terwijl de luxe kamers en suites beschikken over grote badkuipen en aparte douches.

Warwick Brussels
Mensen die de kans willen hebben om te winkelen totdat ze erbij neervallen, zullen zeker genieten van de setting van dit hotel aan de Avenue Louise, waar een aantal chique winkels te vinden zijn. The Warwick Brussels combineert eigentijdse chic met veel traditionele charme, terwijl gasten er zeker van kunnen zijn dat ze een zeer warm welkom zullen krijgen. Het eigen restaurant is populair bij zowel gasten als inwoners van Brussel en serveert traditionele Belgische gerechten met een eigentijdse twist in een zeer elegante setting. De op de Renaissance geïnspireerde binnentuin is de perfecte plek om te ontspannen onder het genot van een cocktail of twee aan het eind van de dag, terwijl er in totaal 99 kamers zijn om uit te kiezen, waaronder de exclusieve Barsley Suite.

Pillows Grand Hotel Place Rouppe
Dit onlangs gerenoveerde hotel ligt op minder dan 500 meter van het Grand Palace en een aantal andere indrukwekkende attracties. Er zijn slechts 43 kamers om uit te kiezen, wat het hotel een intieme en exclusieve sfeer geeft. The Living – Resto & Winebar is een geweldige plek om te ontspannen na een dag de stad te hebben verkend en gasten kunnen plaatsnemen bij de open haard en genieten van een drankje of twee. Het eigen restaurant is ingericht in dezelfde grootse stijl als de rest van het hotel en biedt gasten de kans om een grote selectie klassieke Belgische gerechten te proeven die worden geserveerd met een moderne twist en veel flair door de attente obers.

Hilton Brussels Grand Place
Wandelen in het Hilton Brussels Grand Place is een indrukwekkende ervaring, aangezien gasten worden getrakteerd op een enorme kristallen en gouden kroonluchter, wenteltrappen en marmeren vloeren in de enorme receptie. Dit zet perfect de toon voor de rest van het hotel, dat luxe ten volle omarmt. Het hotel is zo ingericht dat elk van de comfortabele kamers en ruime suites uitzicht biedt op de stad vanaf de ramen en balkons. De King suite is de meest luxueuze optie en gasten worden getrakteerd op zestig vierkante meter pure weelde, van het enorme comfortabele bed tot de marmeren badkamer.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...