Stijlvol hotel in Tokio lanceert duurzame kerstboomjurk van Tomo Koizumi

Het Tokyo Edition Hotel in Tokio heeft een nieuwe toevoeging aan haar lobbybar ter ere van de feestdagen. De internationaal bekende jurkontwerper Tomo Koizumi ontwierp een unieke en duurzame kerstboomjurk genaamd de Ruffle Christmas Tree Dress. De jurk wordt tentoongesteld als een kerstboom met zijn sorbetkleuren en volumineuze vorm die opvallen in het strakke hout en groen van de bar instelling. De jurk zal blijven staan als kerstboom tot 25 december en van 26 december tot 6 januari 2022 op een mannequin worden gepast en in een jurk veranderen, voordat hij terugkeert naar de persoonlijke archieven van de ontwerper.

Koizumi creëerde de jurk met duurzaamheid in het achterhoofd, een gevoel dat resoneert met de eigen hoge duurzaamheidsnormen van het hotel. Hij hoopt dat meer mensen in Japan mode als een vorm van kunst gaan zien. 'Ik denk dat mode wordt gezien als iets dat elk seizoen verandert, terwijl kunst iets is dat gemaakt is om eeuwig mee te gaan', zegt Koizumi. “Maar ik denk dat het goed is dat elk seizoen dezelfde mode wordt gedragen. En ik wilde iets maken waar mensen van zouden genieten en voor altijd willen blijven bestaan.”

Na de lancering van zijn merk in 2011, landde Koizumi zijn eerste catwalkshow in New York City in 2019 met steun van onder meer de beroemde Amerikaanse ontwerper Marc Jacobs, waardoor hij in de schijnwerpers van de internationale modescene kwam. Koizumi'swerk is gedragen door beroemdheden als popster Lady Gaga en de Japanse komiek Naomi Watanabe.

In juli werd een van zijn creaties, een witte jurk die uitwaaierde tot een bloemachtig veelkleurig silhouet, door miljoenen mensen over de hele wereld gezien toen de Japanse zangeres Misia het droeg om het Japanse volkslied te zingen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio.

Mami Shirakawa, directeur cultuur en entertainment van Tokyo Edition, merkte op dat het hotel verheugd is om met de ontwerper aan de installatie te werken. 'Zijn concept sluit perfect aan bij ons bredere duurzaamheidsbeleid, waaronder onze inzet voor de 'Stay Plastic Free'-beweging om alle plastic voor eenmalig gebruik uit het hotel te verwijderen', zegt Shirakawa.

Het Tokyo Edition Hotel hoopt haar gasten te inspireren om bewuster om te gaan met duurzaamheid en om mode te zien als een vorm van kunst die tijdloos kan zijn.

Het Tokyo Edition Hotel in Tokio is een van de meest luxueuze hotels in de stad en staat bekend om zijn hoge standaarden op het gebied van design en duurzaamheid. Het hotel heeft zich gecommitteerd aan een breed scala van duurzaamheidsinitiatieven, waaronder het verminderen van het gebruik van plastic, het ondersteunen van lokale gemeenschappen en het verminderen van de ecologische voetafdruk van het hotel. Het hotel heeft ook verschillende prijzen gewonnen voor zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid en ontwerp.

De Tokyo Edition is een onderdeel van de internationale hotelketen Marriott en is gelegen in het Toranomon district van Tokio, vlakbij de belangrijkste zakenwijken en toeristische attracties van de stad. Het hotel biedt een breed scala aan luxe voorzieningen, waaronder een bar, restaurants, spa'sen vergaderruimtes.

Tomo Koizumi is een van de meest gewilde ontwerpers in de modewereld van vandaag en staat bekend om zijn creatieve en kleurrijke ontwerpen. Zijn werk is te zien geweest op verschillende catwalks en heeft de aandacht getrokken van beroemdheden en modekenners over de hele wereld. Hij staat bekend om zijn gebruik van duurzame materialen en zijn toewijding aan de bescherming van het milieu.

Met de lancering van de Ruffle Christmas Tree Dress heeft Koizumi een creatief en duurzaam statement gemaakt, waarmee hij mode en kunst combineert en mensen aanspoort om bewuster om te gaan met duurzaamheid. Het Tokyo Edition Hotel is verheugd om met de ontwerper samen te werken aan dit project en hoopt dat de gasten zullen genieten van de unieke en inspirerende kerstboomjurk.

Tokyo Edition Hotel

Het Tokyo Edition Hotel is een luxe hotel in Tokio, gelegen in het Toranomon district. Het hotel maakt deel uit van de internationale hotelketen Marriott en staat bekend om zijn hoge standaarden op het gebied van design en duurzaamheid.

Het hotel heeft 206 kamers en suites, elk ontworpen met de nadruk op minimalisme, elegantie en moderniteit. Het hotel heeft verschillende voorzieningen, waaronder een bar, restaurants, spa s, een fitnessruimte en vergaderruimtes. Het hotel biedt ook een prachtig uitzicht op de stad, inclusief de beroemde Tokyo Tower.

Het Tokyo Edition Hotel heeft zich gecommitteerd aan verschillende duurzaamheidsinitiatieven, waaronder het verminderen van het gebruik van plastic, het ondersteunen van lokale gemeenschappen en het verminderen van de ecologische voetafdruk van het hotel. Het hotel heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid en ontwerp.

Het hotel is gunstig gelegen nabij de belangrijkste zakelijke en toeristische bestemmingen van Tokio, zoals Ginza, Roppongi en Shinjuku. Het is een perfecte keuze voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers die op zoek zijn naar een luxe en duurzaam hotel.

Het Tokyo Edition Hotel heeft ook een sterke focus op cultuur en kunst. Het hotel organiseert regelmatig evenementen en tentoonstellingen die de lokale cultuur en kunstenaars in de schijnwerpers zetten. Het hotel heeft ook een eigen kunstgalerie, genaamd de 'Tokyo Edition Toranomon Gallery', waar werken van opkomende en gevestigde kunstenaars worden tentoongesteld.

Het hotel heeft verschillende eetgelegenheden, waaronder de 'The Blue Room', die een uitgebreide selectie van heerlijke gerechten uit de Japanse en westerse keuken biedt. Het hotel heeft ook een bar genaamd 'The Punch Room', die bekend staat om zijn creatieve cocktails en stijlvolle ambiance.

Het Tokyo Edition Hotel is een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen en te genieten van de beste bezienswaardigheden en attracties van Tokio. Gasten kunnen genieten van de bruisende en diverse cultuur van Tokio, die bekend staat om zijn heerlijke eten, interessante geschiedenis en architectuur, en unieke winkel- en uitgaansgelegenheden.

Het Tokyo Edition Hotel biedt ook een uitstekende service aan zijn gasten, inclusief een 24-uurs conciërge, pendeldienst van en naar de luchthaven, en toegang tot de fitnessruimte en spa. Het hotel heeft een staf die meerdere talen spreekt en die altijd bereid is om te helpen en advies te geven over de beste manieren om de stad te verkennen.

Accommodatie:

  • 206 kamers en suites, elk ontworpen met een nadruk op minimalisme, elegantie en moderniteit. De kamers zijn uitgerust met luxe voorzieningen en bieden een prachtig uitzicht op de stad, inclusief de beroemde Tokyo Tower.


Restaurants:

  • The Blue Room: biedt een uitgebreide selectie van heerlijke gerechten uit de Japanse en westerse keuken, inclusief seizoensgebonden en lokale ingrediënten. De sfeer is stijlvol en ontspannen, en er is ook een aangrenzend terras voor gasten die willen genieten van hun maaltijd in de buitenlucht.
  • The Jade Room: biedt traditionele Chinese gerechten met een moderne twist. Het restaurant heeft een elegante en intieme sfeer en is perfect voor een speciale gelegenheid of een romantisch diner.
  • The Punch Room: is een stijlvolle bar die bekend staat om zijn creatieve cocktails en ambiance. De bar is een geweldige plek om te ontspannen na een drukke dag in de stad.


Bars:

  • The Punch Room: is een stijlvolle bar die bekend staat om zijn creatieve cocktails en ambiance. De bar is een geweldige plek om te ontspannen na een drukke dag in de stad.
  • The Blue Room Bar: is een chique bar die naast het restaurant The Blue Room ligt. De bar biedt een uitgebreide selectie van wijnen, sterke dranken en cocktails.


Faciliteiten:

  • Tokyo Edition Toranomon Gallery: is een kunstgalerie die werken van opkomende en gevestigde kunstenaars tentoonstelt. De galerie is gewijd aan het presenteren van de lokale cultuur en kunstenaars.
  • Fitnessruimte: biedt een breed scala aan cardio- en krachttrainingapparatuur en is 24 uur per dag geopend voor gasten.
  • Spa: biedt een scala aan behandelingen en massages om gasten te helpen ontspannen en tot rust te komen.
  • Vergaderruimtes: bieden ruimte voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen, inclusief conferenties en seminars.
  • Conciergediensten: bieden 24 uur per dag ondersteuning voor gasten, inclusief hulp bij het plannen van activiteiten, het boeken van restaurants en vervoer, en andere verzoeken die gasten kunnen hebben.
  • Pendeldienst van en naar de luchthaven: biedt gemakkelijk en stressvrij vervoer van en naar de luchthaven voor gasten.


Het Tokyo Edition Hotel biedt een luxe en comfortabele ervaring voor gasten, met een sterke focus op design, duurzaamheid en cultuur. Het hotel biedt een uitstekende service en een breed scala aan voorzieningen om aan de behoeften van elke gast te voldoen.


>>> klik hier voor meer informatie over de Tokyo EDITION Toranomon <<<


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...