Luxe hotel in Tokio biedt dineren onder een lantaarn-pod voor corona-veilige eet-ervaring

Het luxe hotel Hoshinoya in Tokio heeft een innovatief idee bedacht om zijn klanten te beschermen tegen het coronavirus tijdens het dineren - een persoonlijke lantaarn-pod die boven de eettafel hangt. Het hotel, dat op 13 oktober begon met het aanbieden van deze scheidingswanden, heeft de hangende pods met open onderkant ontworpen als een manier om de eetervaring aangenamer te maken voor klanten die tijdens hun maaltijd willen worden beschermd. De lantaarn-pods, geproduceerd in samenwerking met Kojima Shoten, een in Kyoto gevestigde fabrikant van papieren lantaarns die sinds de legendarische Edo-periode (1603-1868) actief is, zijn aangepast om rekening te houden met de hoogte van de klant en gemak bij het zitten, opstaan en het eten dat wordt geserveerd door het opdienpersoneel. Het bovenste gedeelte van de pod is van papier, terwijl het gedeeltelijk overgaat in doorzichtig plastic om een volledig zicht te bieden op het gezelschap en hun diner, zonder zorgen te hoeven maken over druppeltjes. Elke lantaarn-pod is voorzien van een eigen lichtbron om ervoor te zorgen dat klanten het eten voor zich duidelijk kunnen zien.

Elke kamer heeft een open rug om de ventilatie te verbeteren, waardoor de pods voor een veilige eetervaring zorgen. De pods worden aangeboden met een Japans diner bereid door de chef-kok en zijn toegankelijk voor hotelgasten met een locatietoeslag van ¥ 30.000 (+-250 Euros), die ook vrienden en familie kunnen uitnodigen om met hen te dineren. De privé-banketzaal, die 40 vierkante meter beslaat, biedt totale privacy omdat het slechts door één groep per dag kan worden geboekt. Klanten hebben opgemerkt dat de ervaring verrassend gemakkelijk was om aan te wennen, waarbij de scheidingswanden het eten of de gesprekken met hun tafelgenoten niet hinderden.

General Manager Ryosuke Akahane van het luxe hotel Hoshinoya in Tokio verklaarde dat de pods zijn ontworpen om de eetervaring van klanten te verbeteren, aangezien de installatie van scheidingswanden in restaurants en eetruimtes tegenwoordig standaard is geworden vanwege de pandemie. Het doel van een etentje is immers om de vriendschap te verdiepen en een vertrouwensrelatie op te bouwen tussen de mensen die door middel van eten en praten worden verzameld. Het hotel zorgt ervoor dat klanten kunnen genieten van het oorspronkelijke doel van het etentje door een maaltijd en een gesprek te hebben zonder terughoudendheid, terwijl ze veilig zijn voor het coronavirus.

De lantaarns zijn speciaal ontworpen voor de restaurantomgeving, waarbij ze niet alleen bescherming bieden tegen het virus, maar ook bijdragen aan de sfeer en esthetiek van het hotel. De lantaarns zijn gemaakt van papier en zijn geïnspireerd op de traditionele Japanse papieren lantaarns die in de Edo-periode werden gebruikt. Het ontwerp van de lantaarns is aangepast om rekening te houden met de zichtbaarheid, hoogte van de klant en het gemak bij het opstaan en het eten dat wordt geserveerd door het opdien-personeel.

De lantaarns hebben een diameter van 75 centimeter en zijn 102 centimeter hoog, met een eigen lichtbron om het eten duidelijk zichtbaar te maken voor de klanten. Het bovenste gedeelte van de lantaarn is van papier en het onderste deel is van doorzichtig plastic gemaakt, zodat klanten hun dinergenoten kunnen zien zonder zich zorgen te hoeven maken over druppeltjes terwijl ze wijn drinken en dineren.

Hoewel de eetruimte meestal alleen toegankelijk is voor hotelgasten, kunnen gasten een locatietoeslag van ¥ 30.000 (+- 250 Euros) betalen om vrienden en familie uit te nodigen om met hen te dineren. De ruimte van 40 vierkante meter biedt totale privacy omdat het slechts door één groep per dag kan worden geboekt. Het hotel heeft opgemerkt dat klanten de ervaring als verrassend gemakkelijk hebben ervaren om aan te wennen en dat de scheidingswanden het eten of de gesprekken met hun tafelgenoten niet hinderden.

Volgens Ryosuke Akahane, de General Manager van het luxe hotel Hoshinoya in Tokio, is het doel van een etentje om de vriendschap te verdiepen en een vertrouwensrelatie op te bouwen tussen de mensen die door middel van eten en praten worden verzameld. Daarom wil het hotel dat klanten kunnen genieten van het oorspronkelijke doel van het etentje door een maaltijd en een gesprek te hebben zonder terughoudendheid.

Het hotel heeft aangegeven dat de lantaarns ook in de toekomst deel zullen uitmaken van de eetervaring in het hotel en dat ze van plan zijn om de lantaarns te blijven gebruiken, zelfs als de pandemie voorbij is.

Meer over luxe hotel Hoshinoya Tokio

Hoshinoya Tokyo is een luxueus boetiekhotel in Tokio, gelegen in het hart van de stad in de wijk Otemachi. Het hotel biedt een unieke ervaring door de combinatie van traditionele Japanse architectuur en moderne technologie. Het hotel beschikt over 84 kamers die allemaal zijn ingericht in een eigentijdse Japanse stijl. De kamers bieden een prachtig uitzicht op de skyline van Tokio en zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder een tabletcomputer waarmee gasten de verlichting, de temperatuur en de gordijnen in hun kamer kunnen bedienen.

Het hotel beschikt ook over een verscheidenheid aan faciliteiten, waaronder een bibliotheek, een fitnessruimte en een spa met een buitenzwembad en een sauna. Er zijn ook verschillende eetgelegenheden in het hotel, waaronder een traditioneel Japans restaurant en een restaurant dat Franse gerechten serveert met een Japanse twist. Het hotel heeft ook een privé-banketzaal die beschikbaar is voor gasten die op zoek zijn naar een intieme eetervaring.

Het Hoshinoya Tokyo-hotel is onderdeel van de Hoshino Resorts Group, een toonaangevende Japanse hotelketen die bekend staat om het combineren van traditionele Japanse gastvrijheid met moderne luxe. Andere hotels van de groep zijn onder meer Hoshinoya Kyoto, Hoshinoya Karuizawa en Hoshinoya Bali.

  • Restaurants: Het hotel heeft meerdere restaurants die een scala aan gerechten aanbieden, van Japanse tot Franse en Italiaanse keuken. Elk restaurant biedt een unieke eetervaring. Bijvoorbeeld, het restaurant 'Nippon Cuisine' biedt een modern-Japanse eetervaring met seizoensgebonden ingrediënten, terwijl 'Ciel et Sol' een Frans-Japanse fusion-ervaring biedt. 'Il Teatro' biedt Italiaanse gerechten met een Japanse twist.

  • Bars: Het hotel heeft verschillende bars die unieke drankjes en cocktails serveren. Bijvoorbeeld, de bar 'Lounge' biedt een uitgebreide selectie van whisky's en sake, terwijl 'Bar Horai' een exclusieve en intieme sfeer biedt voor gasten om te genieten van een drankje.

  • Accommodatie: Het hotel biedt 84 kamers, elk met een eigen unieke inrichting en uitzicht op de stad. De kamers variëren van traditioneel Japans tot modern design, en zijn voorzien van alle benodigde faciliteiten voor een comfortabel verblijf, waaronder een eigen badkamer en gratis wifi.

  • Andere faciliteiten: Het hotel biedt ook een verscheidenheid aan andere faciliteiten, waaronder een spa en wellnesscentrum, een fitnessruimte en een bibliotheek. Het hotel biedt ook een gratis pendeldienst naar de nabijgelegen metrostations en bezienswaardigheden in de stad. Bovendien heeft het hotel een unieke ceremoniële traditie genaamd 'Inochi', waarbij gasten kunnen genieten van een traditionele theeceremonie met een persoonlijke touch.


>>> klik hier voor meer informatie over luxe hotel Hoshinoya <<<


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...