Kempinski Hotels markeert 125 jaar tijdloze elegantie

Dit jaar ziet een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Kempinski Hotels terwijl het bedrijf zich voorbereidt om zijn 125e verjaardag te vieren. Na zijn bescheiden begin als familiebedrijf wijnhandelaar en restaurantbedrijf in 1897, is Kempinski vandaag trots om een collectie van 80 elegante hotels, resorts en residenties te beheren in 34 landen over de hele wereld, met nog eens 26 projecten in ontwikkeling van Brazilië tot Peking.

Om deze gelegenheid te herdenken, lanceert het bedrijf op 5 april een speciale website die de 125 Anniversary Special introduceert: een verzameling royale aanbiedingen met kortingen tot 25% op hotelverblijven tot 30 september met een flexibel annuleringsbeleid. De website zal ook een licht werpen op enkele van de belangrijkste hoofdstukken in het Kempinski-verhaal en de cast introduceren van personages die het vandaag blijven schrijven.

"Sinds ons vroegste begin heeft Kempinski een reputatie van uitmuntendheid. Na 125 jaar in de horeca komt deze reputatie tot uiting in al onze mensen, die afkomstig zijn uit meer dan 130 nationaliteiten en onvermoeibaar de hoogste servicekwaliteit leveren", zegt Bernold Schroeder, Chief Executive Officer van Kempinski Group en voorzitter van de raad van bestuur van Kempinski.

"Het is dankzij deze toegewijde individuen dat we in staat zijn om prachtige uitvoeringen voor onze gasten te blijven creëren, en het is hun passie die ons verhaal nog 125 jaar zal bepalen". Toen het bedrijf in 1897 werd opgericht, was wijnhandelaar en restauranthouder Berthold Kempinski al toegewijd aan het leveren van voorbeeldige klantenservice. Zijn restaurants in Berlijn behoorden tot de meest populaire in de stad en toen het bedrijf het hotelbedrijf betrad, had de naam Kempinski al een reputatie voor uitmuntendheid. Kempinski groeide de komende decennia gestaag, eerst in Duitsland met nieuwe hotels in München, Hamburg en Frankfurt, en vervolgens verder naar belangrijke Europese bestemmingen.

In 1992 behaalde het bedrijf verschillende belangrijke signeersessies verder weg en opende het zijn eerste hotel in China, Kempinski Hotel Beijing Lufthansa Center. Sindsdien is het bedrijf snel gegroeid in China, waar zijn Europese erfgoed en reputatie op het gebied van eersteklas service en kwaliteit hielpen beheersovereenkomsten te sluiten voor enkele van de meest iconische eigendommen in het land, waaronder twee hotels in het onlangs geopende Universal Beijing Resort. Tegelijkertijd is Kempinski gestaag gegroeid in de bredere regio Azië-Pacific, Afrika en het Midden-Oosten, waar het een van de eerste internationale bedrijven was die hotels opende op belangrijke bestemmingen.

In 2017 debuteerde Kempinski in Amerika met het eerste luxe vijfsterrenhotel in Cuba, Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana, en is sindsdien uitgebreid met een tweede resort in Cuba en één in Dominica. De recente ondertekening van Kempinski Laje de Pedra Hotel & Residences, een monumentaal pand in Brazilië dat gepland staat om in 2024 te openen, geeft aan dat het bedrijf zich op lange termijn inzet voor de regio.

"Onze constellatie van prachtige havens blijft groeien. Alleen al in de afgelopen zes maanden hebben we 10 nieuwe beheersovereenkomsten getekend voor hotels en residenties in bestemmingen zoals Lombok, Dubai, Saoedi-Arabië en Istanbul, wat de honger van eigenaren aantoont om onze lange geschiedenis van managementexpertise aan te boren. We zijn er trots op dat de naam Kempinski over de hele wereld zo hoog wordt gewaardeerd", zegt Schroeder. "Voor onze gasten biedt Kempinski vandaag een geruststellende combinatie van moderne elegantie en klassieke Europese luxe, verfraaid met lokale accenten op elk van de bestemmingen die we thuis noemen".

"Naarmate we over de hele wereld blijven groeien, zal de focus altijd liggen op kwaliteit boven kwantiteit. We streven ernaar om ervoor te zorgen dat elke nieuwe kans die op ons pad komt goed past bij de Kempinski-familie: een waarin we de waarden kunnen handhaven die het merk zijn gaan definiëren na 125 jaar uitmuntendheid". In 1897 verrukte Berthold Kempinski zijn klanten met innovaties die nog niet eerder in de horeca werden gezien: kleine details zoals het serveren van wijn per glas en het aanbieden van halve porties en menu's met een vaste prijs.

Tegenwoordig leeft zijn nalatenschap voort terwijl Kempinski over de hele wereld blijft innoveren. De herlancering van het KEMPINSKI DISCOVERY-loyaliteitsprogramma in samenwerking met de Global Hotel Alliance en recente initiatieven zoals de introductie van Kempinski Fit-Room of de nieuwe Titan Tikes Kids' Club tonen aan dat het bedrijf nooit is gestopt met innoveren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...