Lionel Messi opent nieuw hotel MIM Andorra in Spanje

In februari 2023 opent het zesde hotel dat eigendom is van voetballer Lionel Messi en beheerd wordt door Majestic Hotel Group, zijn deuren onder de naam 'MiM Andorra'. Het hotel is gevestigd in het voormalige Casa Canut hotel in het hart van Andorra La Vella, de hoofdstad van Andorra. Na een grondige renovatie door Lionel Messi en Majestic Hotel Group wordt het hotel het eerste 5-sterrenhotel van het merk. Het heeft 28 kamers, verdeeld in zes categorieën: Deluxe, Superior, Privilege, Junior Suite en de Messi Suite, evenals een wellnessruimte en een fitnessruimte. Het restaurant 'Hincha in Nandu Jubany' biedt Argentijnse gerechten, zuurdesempizza'sen gastronomische gerechten, de favorieten van Messi.

Lionel Messi begon in 2017 met de aankoop van een 4-sterrenhotel in Sitges en sindsdien is het aantal MiM Hotels gegroeid tot zes. Het hotel in Andorra is zijn meest recente investering en zijn betrokkenheid bij het project dateert uit februari 2021, toen hij op zoek was naar een hotel in Andorra om zijn horecamerk te ontwikkelen met Majestic Hotel Group.

MIM Andorra maakt deel uit van de MIM Hotels-keten, die meerdere andere luxe hotels heeft in Spanje, waaronder Barcelona en Madrid. Lionel Messi is mede-eigenaar van de keten en zijn investering maakt deel uit van zijn bredere zakelijke activiteiten, waaronder een kledinglijn, een pretpark en verschillende andere investeringen.

Andorra is gelegen in de Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje en is een populaire bestemming voor skiën, andere wintersporten, schilderachtige wandelroutes en natuurlijke warmwaterbronnen. Naast luxe voorzieningen biedt MIM Andorra ook vergader- en evenementenruimtes voor zakelijke evenementen, bruiloften en andere speciale gelegenheden. Het hotel heeft een uniek ontwerp met een eigentijdse en minimalistische stijl en een focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het decor combineert moderne en traditionele elementen, zoals lokale materialen zoals steen en hout, hedendaagse kunstwerken en meubels.

Details over Lionel Messi'shotel, MIM Andorra:

 • Het hotel heeft 120 kamers en suites, elk met een modern ontwerp en luxe voorzieningen.
 • De spa in MIM Andorra biedt een scala aan behandelingen, waaronder massages, gezichtsbehandelingen en bodywraps, evenals een sauna, stoombad en bubbelbad.
 • Het fitnesscentrum is volledig uitgerust met cardio-apparatuur, gewichten en functionele trainingsruimte.
 • Het dakterras is een populaire plek voor gasten om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de omliggende bergen en stadsgezichten.
 • De restaurants en bars van het hotel bieden een verscheidenheid aan eetgelegenheden, waaronder een gastronomisch restaurant, een informele café en een cocktailbar.
 • MIM Andorra is toegewijd aan duurzaamheid, met functies zoals energiezuinige verlichting, waterbesparende armaturen en een recyclingprogramma.
 • Het hotel ligt in het hart van Andorra La Vella, op korte loopafstand van de winkel- en eetwijken van de stad.
 • Lionel Messi is betrokken geweest bij het hotelproject sinds de oprichting en is actief betrokken geweest bij het ontwerp en de ontwikkeling van het hotel.

Extra details:

 • Het hotel maakt deel uit van de MIM Hotels-keten, die verschillende andere luxe hotels heeft in Spanje, waaronder in Barcelona en Madrid.
 • Lionel Messi is niet alleen een investeerder in MIM Andorra, maar is ook mede-eigenaar van de MIM Hotels-keten. Messi'sinvestering in de keten maakt deel uit van zijn bredere zakelijke activiteiten, waaronder een kledinglijn, een pretpark en verschillende andere investeringen.
 • Het hotel opende in 2019 en heeft sindsdien positieve recensies ontvangen voor het stijlvolle ontwerp, de hoogwaardige voorzieningen en de persoonlijke service.
 • MIM Andorra bevindt zich in een van 'swerelds kleinste landen, Andorra, dat is gelegen in de Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje.
 • Andorra is een populaire bestemming voor skiën en andere wintersporten, evenals voor de schilderachtige wandelroutes en natuurlijke warmwaterbronnen.
 • Naast luxe voorzieningen biedt MIM Andorra ook vergader- en evenementenruimtes voor zakelijke evenementen, bruiloften en andere speciale gelegenheden.
 • Het decor van het hotel combineert moderne en traditionele elementen, waaronder lokale materialen zoals steen en hout, evenals hedendaagse kunstwerken en meubels.
 • Lionel Messi'sbetrokkenheid bij het hotel heeft meer aandacht gebracht voor Andorra als reisbestemming en heeft het profiel van het land op het wereldtoneel verhoogd.

 

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...