Les Roches opent nieuwe gastvrijheidsacademie in Abu Dhabi

Les Roches Global Hospitality Education, een prestigieuze instelling voor hospitality-onderwijs, heeft plannen aangekondigd om samen te werken met de Abu Dhabi Department of Culture and Tourism (DCT Abu Dhabi) om een nieuwe academie voor gastvrijheidsonderwijs op te zetten in Abu Dhabi. Dit initiatief wordt gezien als een belangrijke stap voorwaarts in het versterken van de positie van Abu Dhabi als een wereldcentrum voor toerisme en gastvrijheid.

De samenwerking tussen Les Roches en DCT Abu Dhabi is gericht op het creëren van een onderwijsplatform dat studenten kan voorzien van topkwaliteit opleidingen in de gastvrijheidsindustrie. Het doel is om professionals te vormen die kunnen bijdragen aan de voortdurende groei en innovatie van de sector. Deze samenwerking zal ook de ontwikkeling van lokale talenten bevorderen en hen voorbereiden op leiderschapsposities binnen de industrie.

Les Roches staat bekend om zijn innovatieve benadering van gastvrijheidsonderwijs, met een sterke focus op ondernemerschap en wereldwijde trends. Door deze expertise te combineren met de lokale kennis en culturele nuances van Abu Dhabi, hoopt de academie afgestudeerden te produceren die de unieke gastvrijheidstradities van de regio kunnen integreren met internationale best practices.

De vestiging in Abu Dhabi zal het wereldwijde netwerk van Les Roches uitbreiden, dat al onderwijsinstellingen heeft in Zwitserland, Spanje en China. De studenten van de academie krijgen toegang tot een breed scala aan kennis en ervaring, waardoor ze waardevolle inzichten kunnen verkrijgen in diverse gastvrijheidsculturen en -praktijken.

Een belangrijk aspect van de nieuwe academie zal het aanbieden van gespecialiseerde programma'szijn, waaronder cursussen over luxe toerismebeheer en culinaire kunsten. Deze programma'szullen niet alleen theoretische kennis bieden, maar ook praktische ervaring door stages en samenwerkingsprojecten met toonaangevende bedrijven in de industrie. Door deze hands-on benadering zullen studenten in staat zijn om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om te slagen in de snel evoluerende wereld van gastvrijheid.

Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, is een ambitieuze speler in de mondiale toeristische sector. De stad heeft significante investeringen gedaan in culturele attracties, zoals het Louvre Abu Dhabi en de geplande Guggenheim Abu Dhabi. De oprichting van een gespecialiseerde academie voor gastvrijheidsonderwijs is een logische stap om de servicekwaliteit en professionaliteit in de sector verder te ontwikkelen.

Deze onderneming zal naar verwachting de diversificatie van de economie van Abu Dhabi ondersteunen door het ontwikkelen van een hoogopgeleide beroepsbevolking die kan voldoen aan de behoeften van de groeiende toeristische en gastvrijheidsindustrie. Het beoogt ook om het concurrentievermogen van Abu Dhabi als topbestemming voor toerisme te vergroten door hoogwaardige educatieve programma'saan te bieden die aansluiten bij de ambities van de stad op lange termijn.

Bovendien zal het partnerschap tussen Les Roches en DCT Abu Dhabi de banden tussen de gastvrijheidsindustrie en het lokale onderwijssysteem verstevigen. Dit zal helpen om loopbaanpaden te smeden voor jonge professionals en om lokale en internationale studenten aan te trekken, wat bijdraagt aan een dynamische en multiculturele leeromgeving.

Het initiatief maakt deel uit van de strategie van Abu Dhabi om van de stad een duurzame toeristische bestemming te maken die bekendstaat om zijn gastvrijheid en service van wereldklasse. Met een combinatie van praktische training, academisch leren en culturele onderdompeling wordt verwacht dat de nieuwe academie een belangrijke spil zal zijn in de transformatie van Abu Dhabi’s toeristische landschap.

Les Roches en DCT Abu Dhabi zijn er beiden sterk van overtuigd dat dit project Abu Dhabi op de kaart zal zetten als een incubator voor innovatie in de gastvrijheidssector. Het zal niet alleen bijdragen aan economische groei maar ook aan de culturele rijkdom van de regio. Terwijl de plannen voor de bouw van de nieuwe campus worden uitgewerkt, heerst er een sfeer van anticipatie en opwinding over wat de toekomst zal brengen voor gastvrijheidsonderwijs in Abu Dhabi.

Verdergaand op het thema van de uitbreiding en verbetering van het gastvrijheidsonderwijs, is het belangrijk om te erkennen hoe de huidige trends en technologieën een rol gaan spelen in de ontwikkeling van de sector. De huidige pandemie heeft bedrijven en instellingen ertoe aangezet om creatieve oplossingen te zoeken om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. In deze context is het aannemelijk dat de nieuwe academie zal inzetten op online leren en hybride lesmodellen, evenals op technologieën zoals virtual en augmented reality voor training en simulaties.

De nadruk zal ook liggen op duurzaamheid, aangezien er wereldwijd steeds meer vraag is naar milieuvriendelijke praktijken binnen de gastvrijheidsindustrie. Studenten leren over het belang van duurzaam beheer van middelen, ethische bedrijfsvoering en sociale verantwoordelijkheid. Met de bewustwording over klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor toerisme, is het essentieel dat toekomstige professionals zijn uitgerust met kennis en vaardigheden om duurzame en verantwoorde gastvrijheidservaringen te bieden.

Naast deze innovaties, zal de academie zich richten op het cultiveren van een diverse en inclusieve gemeenschap die de mondiale gastvrijheidsindustrie weerspiegelt. Dit betekent het bevorderen van culturele competentie en interpersoonlijke vaardigheden die essentieel zijn in een veld waar persoonlijke interactie en begrip van klantbehoeften centraal staan.

Het samenbrengen van traditionele gastvrijheidslessen met moderne technologie en duurzame praktijken belooft een holistische benadering van onderwijs die de studenten van de nieuwe academie goed zal voorbereiden op de uitdagingen en kansen van de 21ste-eeuwse gastvrijheidsindustrie.

In afwachting van de opening van de nieuwe academie blijft Les Roches Global Hospitality Education een toonaangevende naam in gastvrijheidsonderwijs, waarbij het streven naar uitmuntendheid en innovatie de weg baant voor de volgende generatie hospitality-leiders.

 

- Welke twee organisaties zijn een samenwerking aangegaan om een gastvrijheidsacademie in Abu Dhabi op te zetten? Les Roches Global Hospitality Education en het Abu Dhabi Department of Culture and Tourism (DCT Abu Dhabi).
- Waar heeft Les Roches nog meer onderwijsinstellingen naast de nieuwe locatie in Abu Dhabi? Les Roches heeft onderwijsinstellingen in Zwitserland, Spanje en China.
- Wat zijn de kernpunten van het aangeboden onderwijs op de nieuwe academie in Abu Dhabi? Gespecialiseerde programma'sin luxe toerismebeheer en culinaire kunsten, praktische ervaring, stages, samenwerkingsprojecten met industrie-bedrijven, en integratie van lokale gastvrijheidstradities met internationale best practices.
- Op welke manier draagt de nieuwe academie bij aan de economische diversificatie van Abu Dhabi? Door het ontwikkelen van een hoogopgeleide beroepsbevolking die kan voldoen aan de behoeften van de groeiende toeristische en gastvrijheidsindustrie, en het concurrentievermogen als toeristische bestemming te vergroten.
- Welke andere aspecten zullen waarschijnlijk worden geïntegreerd in het curriculum van de nieuwe academie gezien de huidige wereldtrends? Online leren en hybride lesmodellen, gebruik van VR en AR voor training en simulaties, en een focus op duurzaamheid en sociaal verantwoordelijke praktijken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...