De Eden-Roc Lounge is het nieuwste juweeltje aan de Franse Rivièra

Hotel du Cap-Eden-Roc, onderdeel van de Oetker Collection-portfolio van meesterwerkhotels, kondigt de komst aan van een glamoureuze nieuwe ambiance met de opening van de meest recente evolutie, de Eden-Roc Lounge. De lounge is volledig gerenoveerd door de Braziliaanse architect en ontwerper Patricia Anastassiadis en ligt op het dak van het Eden-Roc Pavilion als een ode aan de schoonheid van de natuur met de uitgestrekte mediterrane uitgestrektheid als achtergrond. Eden-Roc Lounge is een uitnodiging om te genieten van de zonsondergang en de sterrenhemel in een buitengewoon stijlvolle en elegante sfeer. Naast uitzonderlijke wijnen en gedistilleerde dranken, verfraaien een scala aan kenmerkende cocktails, gemaakt met lokaal geproduceerd seizoensfruit en aromatische planten door de getalenteerde mixologen van het hotel, de avond met hun unieke en delicate smaaktonen.

Ontwerpinspiratie door Patricia Anastassiadis

Patricia Anastassiadis heeft de voormalige achthoekige vorm van het dak omgebouwd tot een ruimte met twee niveaus waar gasten zich kunnen mengen en gesprekken op natuurlijke wijze onder de open lucht kunnen stromen. Puttend uit het natuurlijke landschap en de bestaande architectuur van het paviljoen, heeft de ontwerper een rustige harmonie van kleuren gecreëerd met een zacht gehemelte van wit, mintgroen, grijsblauw en terracotta. In navolging van de geschiedenis van het pand als een schuilplaats voor creatieve geesten, heeft Anastassiadis twee op maat gemaakte banken voor Eden-Roc Lounge gecreëerd. Het ene is een ontspannen stuk met ruime kussens getiteld Ernest ter ere van de frequente gast Ernest Hemmingway, en het andere is een klassiek, bochtig stuk vernoemd naar de Lérins-eilanden - twee wilde eilanden, zichtbaar vanaf de kustlijn van het hotel, die tot de verbeelding van de generaties zonaanbidders in Hotel du Cap-Eden-Roc.

Eden-Roc Gin, de huisgeest

Ter gelegenheid van de opening van Eden-Roc Lounge introduceert Hotel du Cap-Eden-Roc zijn allereerste huisgeest met de nieuwe Eden-Roc Gin. Deze verfijnde gin is gemaakt van citrusfruit en dennennaaldextract dat rechtstreeks afkomstig is uit de hoteltuinen en de lokale regio en wordt gedistilleerd met behulp van traditionele ambachtelijke processen door de Distillerie de Monaco, de enige distilleerderij van het vorstendom.

Het subtiele huwelijk van citrus en dennen van de geest zorgt voor onderscheidende smaaktonen die de zonovergoten flora van de Rivièra-regio en het zoete timbre van het leven in deze hoek van het paradijs weerspiegelen. Om de Eden-Roc Gin onder de aandacht te brengen, heeft Anthony Garnier, supervisor van Eden-Roc Lounge, inspiratie gehaald uit de weelderige botanische omgeving van het hotel om een ​​nieuwe cocktail te creëren met de titel "Taste on the Roc", de favoriete drank voor het seizoen 2022.

Aangepaste fresco door Agnès Sandahl

Als aanvulling op haar serene omgeving op het dak, heeft Patricia nastassiadis de Franse kunstenaar Agnès Sandahl de opdracht gegeven om een ​​fresco te maken voor een muur op de lagere verdieping van de Eden Roc Lounge. Het abstracte, lijntekeningontwerp van het 7-meter lange fresco, dat zes maanden in beslag neemt, is een echo van de verkwikkende geest van liefde, muziek en levensvreugde van de Franse Rivièra in blauw, wit en groen. Het site-specifieke kunstwerk is gemaakt van met de hand beschilderde keramische tegels die door Agnès Sandahl zijn geraft in haar studio in het nabijgelegen dorp Vallauris, waar een 19e-eeuwse oven die wordt gebruikt door Pablo Picasso - een andere beroemde gast van het hotel - nog steeds staat en kan worden bekeken tijdens een bezoek aan de galerie van de kunstenaar.

De nieuwste parel van de Franse Rivièra, Eden-Roc Lounge, belichaamt de essentie van de Middellandse Zee, de Provence en daarbuiten...


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...