Ontmoeting met Tamás Fazekas van Anantara New York Palace Budapest

De geschiedenis van het Anantara New York Palace Budapest Hotel is nauw verweven met de stad Boedapest en haar ontwikkeling door de jaren heen. Het gebouw, oorspronkelijk geopend als het New York Café in 1894, was een intellectueel toevluchtsoord waar schrijvers en dichters samenkwamen. Na een periode van verval werd het New York Café prachtig gerestaureerd en onderdeel van het hotel, dat nu wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van Belle Époque-architectuur in Europa.

Tamás Fazekas, de General Manager van Anantara New York Palace Budapest, heeft een indrukwekkende staat van dienst in de luxe hotellerie. Met meer dan twee decennia aan ervaring op dit gebied, heeft Fazekas gewerkt bij gerenommeerde hotels als het Corinthia en Le Méridien. Sinds hij de leiding heeft genomen over het Anantara New York Palace Budapest, heeft Fazekas zich gefocust op het behoud van de historische allure van het hotel terwijl hij tegelijkertijd de service en faciliteiten naar een hoger niveau tilt.

De strategie van Fazekas omvat een sterke nadruk op persoonlijke benadering en gastervaring. Hij gelooft sterk in het idee dat een oprechte glimlach en een vriendelijk woord de sleutels zijn tot succes in de gastvrijheidswereld.

"Ik blijf altijd mezelf, ongeacht wie ik ontmoet," zegt Fazekas. Hij erkent de uitdagingen van zijn rol, vooral in het licht van de recente reisbeperkingen en economische druk veroorzaakt door de COVID-19-pandemie. Ondanks deze obstakels, heeft Fazekas met zijn team gewerkt aan het creëren van een omgeving die zowel veilig als uitnodigend is voor gasten.

Onder zijn leiderschap werden strikte gezondheids- en veiligheidsprotocollen ingevoerd, waaronder frequent reinigen en desinfecteren van alle ruimtes, sociale afstandsnormen en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen door het personeel. Deze maatregelen werden getroffen om de veiligheid van zowel gasten als werknemers te waarborgen.

Fazekas is ook trots op de culinaire prestaties van het hotel. Het Anantara New York Palace beschikt over restaurants die bekend staan om hun innovatieve keuken en uitmuntendheid. Fazekas benadrukt dat hun culinaire aanpak is gefundeerd in authenticiteit en creativiteit, en streeft ernaar om gasten een memorabele eetervaring te bieden.

Een toekomstgerichte blik is essentieel in deze industrie, en Fazekas houdt nauwlettend de nieuwste trends in de gaten. Hij herkent de groeiende vraag naar duurzaamheid en wellness in de hotellerie. Duurzaam opereren en het aanbieden van gezondheids- en welzijnsdiensten worden steeds belangrijker voor moderne reizigers, en Fazekas zorgt ervoor dat deze aspecten geïntegreerd zijn in de dagelijkse bedrijfsvoering van het hotel.

Wanneer hem gevraagd wordt naar de plannen voor de toekomst, spreekt Fazekas over het continu streven naar uitzonderlijke gastervaringen. Hij wil dat Anantara New York Palace Budapest niet alleen staat voor luxe accommodatie, maar ook voor een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen - een toevluchtsoord dat verder gaat dan pure esthetiek.

Naast het up-to-date houden en verfijnen van de service- en productaanbod, is er ook een focus op technologische innovaties. De hotelindustrie is in sneltempo aan het veranderen, en Fazekas observeert de ontwikkelingen op het gebied van online interacties en digitale diensten. Het integreren van deze technologieën zal essentieel zijn voor het bieden van een naadloze en gepersonaliseerde ervaring voor elke gast.

De visie van Fazekas voor het hotel omvat ook het koesteren van de onderscheidende kenmerken van het pand. Het beschermen en promoten van het rijke erfgoed van het New York Café en het hotel is een prioriteit om de unieke cultuur van het hotel te behouden en te delen met de gasten.

De passie van Fazekas voor de hotellerie is evident, en hij streeft ernaar om een inspirerende werkplek voor zijn team te creëren. Hij gelooft dat geïnvesteerd worden in het welzijn van medewerkers cruciaal is voor het leveren van top-service. Een gelukkig team zorgt immers voor gelukkige gasten.

Als het gaat om de veeleisende en veranderende behoeften van luxe reizigers, blijft Fazekas optimistisch. Hij is ervan overtuigd dat zijn team en het Anantara New York Palace Budapest klaarstaan om aan die wensen tegemoet te komen met een mix van historische schoonheid, moderne gemakken en warme gastvrijheid.

Met verkenning van de lokale cultuur en maximale tevredenheid van de gasten als kernpunten, is het duidelijk dat Tamás Fazekas en zijn team zich inzetten om van Anantara New York Palace Budapest niet alleen een hotel te maken, maar een beleving die bezoekers niet snel zullen vergeten.

In de competitieve wereld van luxe-hotels onderscheidt Anantara New York Palace Budapest zich door het gedreven en toegewijde leiderschap van Tamás Fazekas en de consistente toewijding aan uitmuntendheid in elk aspect van de gastervaring.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...