Luxe ontdekkingsreis - Hotel Principe di Savoia Milan beoordeeld

Te midden van de bruisende Italiaanse modestad Milaan, waar historie en moderniteit harmonieus samenkomen, staat Hotel Principe di Savoia als een toonbeeld van klassieke elegantie en hedendaags comfort. Dit prestigieuze hotel, gelegen aan de Piazza della Repubblica, is een plek waar al sinds de opening in 1927 de jetset samenkomen om te genieten van de verfijnde Italiaanse gastvrijheid.

Het gebouw zelf is een architectonisch meesterwerk, een harmonie van oude charme en moderne luxe. De façade is imposant, met een majestueuze uitstraling die geen voorbijganger onbetuigd laat. Bij binnenkomst in de lobby wordt de bezoeker direct overrompeld door de grootse sfeer. Van het weelderige marmer tot de weelderige stoffen en antiek, elk detail is zorgvuldig overwogen en draagt bij aan de algehele pracht en praal.

De kamers en suites van Hotel Principe di Savoia zijn voorzien van alle denkbare gemakken en weerspiegelen een mix van klassieke Italiaanse inrichting met moderne voorzieningen. Gestoffeerde wanden, kostbare stoffen en unieke kunstwerken zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer. Het comfort van de gast staat altijd voorop, met luxueuze bedden en de nieuwste technologieën die discreet zijn geïntegreerd in de traditionele omgeving.

Een parel in de kroon van het hotel is de Presidentiële Suite, die zich uitstrekt over de gehele bovenste verdieping. Deze suite biedt een ongeëvenaarde ervaring met een privéspa, een Pompeii-stijl zwembad, een Turkse badkamer en een gym, omgeven door adembenemend dakterrasuitzichten over de stad.

Op culinair gebied blinkt Hotel Principe di Savoia uit met het Acanto Restaurant, onder leiding van sterrenchef Alessandro Buffolino. Hier kan men genieten van gerechten die zowel de lokale Lombardische keuken vertegenwoordigen als innovatieve internationale smaken brengen. De elegante sfeer van het restaurant, met uitzicht op een prachtige Italiaanse tuin, maakt elke maaltijd tot een speciale gebeurtenis.

De lobby bar van het hotel is eveneens een begrip in Milaan en staat bekend om haar fantastische cocktails en de levendige sfeer. Met live pianomuziek op de achtergrond is het de perfecte plek om te ontspannen na een dag in de stad.

Hotel Principe di Savoia heeft ook een state-of-the-art fitnesscentrum en de Club 10 Fitness & Beauty Center spa. Hier kunnen gasten zich terugtrekken om wat rust te vinden of om zichzelf te verwennen met een selectie van exclusieve behandelingen.

Service is een ander aspect waarin het hotel zich onderscheidt. Het personeel is uiterst professioneel en toegewijd aan het bieden van een onvergetelijke ervaring aan elke gast. Een persoonlijk tintje wordt toegevoegd met de limousineservice van het hotel, waarbij men vervoerd kan worden in luxe auto's zoals de Rolls-Royce Phantom.

Hotel Principe di Savoia is niet alleen een accommodatie, maar een belevenis die gedrenkt is in luxe en verfijning. Het is helder dat het een plek is waar verleden en heden samenkomen, een oase van welzijn in het hart van Milaan.

Nu dit beeld geschetst is van Hotel Principe di Savoia, is het tijd om dieper in te duiken op de rijke historie en de talrijke faciliteiten die het hotel op de kaart hebben gezet als een van 'swerelds meest prestigieuze verblijven.

Het hotel, dat nu onderdeel is van de Dorchester Collection, heeft door de jaren heen vele beroemdheden en staatshoofden verwelkomd. Deze roemruchte gastenlijst heeft bijgedragen aan de reputatie van het hotel als een plaats waar elite-gastvrijheid de standaard is.

Bij het binnenlopen van het hotel voelt men onmiddellijk de invloed van Italiës rijke geschiedenis. Het interieur weerspiegelt de grandeur van een ander tijdperk, met hoge plafonds, kroonluchters en opvallend vakmanschap. Maar de ware schoonheid van Hotel Principe di Savoia ligt in de details: de zachte tapijten waarop de voetstappen bijna fluisteren, de fijne lijnen van het meubilair, de zijdezachte lakens die een goede nachtrust beloven.

Voor zakelijke reizigers biedt het hotel uitstekende conferentiefaciliteiten en meertalige medewerkers die ervoor zorgen dat elke bijeenkomst soepel verloopt. Met zijn centrale locatie is het hotel ook ideaal voor het verkennen van Milaan, met zijn vele winkels, kunstgalerijen en historische bezienswaardigheden.

Het is niet te ontkennen dat Hotel Principe di Savoia een blijvende indruk achterlaat op iedereen die de kans krijgt om hier te verblijven. Het is een plaats waar de herinneringen die gecreëerd worden net zo luxe zijn als de omgeving. Elke gast wordt behandeld als een deel van de hotelgeschiedenis, en elke kamer vertelt een eigen verhaal.

Van de onberispelijke tuinen die tot in de perfectie zijn aangelegd tot de verborgen verhalen die in elke hoek van dit grote gebouw te vinden zijn, er is nog veel te ontdekken in de wereld van Hotel Principe di Savoia. Met een rijke historie die zich door de decennia heen heeft gevormd, zijn er legio anekdotes en tradities die eraan bijdragen dat dit hotel meer is dan enkel een plek om te slapen – het is een levend monument van de Italiaanse cultuur en luxe.

Eén van de unieke kenmerken van het hotel is de Principe Bar, die bekend staat om zijn beroemde bezoekers en de bijzondere drankjes die er worden geserveerd. Verhalen over politici, filmsterren en intellectuelen die hier hebben genoten van een drankje of twee, geven de ruimte een haast mythische status.

Ook de conciërges van het hotel verdienen speciale aandacht. Hun kennis van Milaan is ongeëvenaard en ze staan altijd klaar om gasten te helpen bij het plannen van de perfecte dag in de stad, het reserveren van tickets voor exclusieve evenementen of het aanbevelen van verborgen juweeltjes die alleen de locals kennen.

Innovatie staat ook hoog in het vaandel bij Hotel Principe di Savoia. Het hotel streeft ernaar voorop te lopen met milieuvriendelijke praktijken en moderne voorzieningen die het leven van hun gasten vergemakkelijken zonder afbreuk te doen aan de historische charme.

Verder heeft het hotel een rijk aanbod aan culturele ervaringen. Van exclusieve wijntours tot privélessen in Italiaans koken; gasten kunnen zich onderdompelen in de authentieke Italiaanse levenswijze.

En terwijl de nacht valt over Milaan, blijkt Hotel Principe di Savoia de perfecte uitvalsbasis om de stad te ontdekken. De verlichte skyline biedt een schitterend spektakel en de energie van Milaan blijft zelfs na zonsondergang levendig voelbaar.

Of men nu op zoek is naar de ultieme luxe ervaring, een zakelijk verblijf van topniveau, of een romantisch uitje, Hotel Principe di Savoia vervult elke wens met uitzonderlijke gratie. Dit is niet alleen te danken aan de onberispelijke faciliteiten en services, maar ook aan de toewijding van het personeel om elke gast zich thuis te laten voelen. Het is een plek waar traditie en innovatie samenkomen, waar herinneringen voor het leven worden gemaakt, en waar elke terugkeer voelt als een warm welkom. Welkom in het Hotel Principe di Savoia, waar luxe een verhaal vertelt dat door de tijden heen echoot.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...