Glamour en luxe aan de Franse Rivièra - dat is Hotel Du Cap-Eden-Roc

Altijd al de gouden dagen van de Beaux Arts in de Franse Rivièra willen beleven? Dan is Hotel du Cap-Eden-Roc dé plek om te overnachten. Het hotel dat als setting diende van Scott Fitzgerald'sTender is The Night is een oase om tot rust te komen. Het hotel dat is geopend in 1870 was in eerste instantie gebouwd als inspiratieplek voor schrijvers. Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende het als een ziekenhuis van het Rode Kruis waar de zusters in de zee konden afkoelen tijdens hun pauzes. Bijna een eeuw later in 1969 is het prachtige gebouw overgekocht door Rudolf-August Oetker en omgetoverd tot een magisch luxe hotel waar sterren als Madonna en Robert De Niro gast aan huis zijn.

De Franse Riviera, Sterren en Cannes

Het hotel biedt met de ligging op het puntje van de Cap d'Antibes prachtig uitzicht op de Iles de Lérins en Pointe Croisette. Met maar 20 minuten rijden van Cannes en alle privacy voorzieningen is het een locatie waar veel sterren overnachten tijdens het Cannes Filmfestival of als uitvalsbasis om de Franse Rivièra te bezoeken. Het hoofdgebouw, stralend wit met een lichtgrijs mansardedak staat prachtig onder de azuurblauwe lucht, vertoont slechts een oppervlakkige gelijkenis met de ontwerpen van Lodewijk XIII of andere Franse vorsten. Het hotel kijkt gracieus neer op de met palmen omzoomde Grande Allée die naar de zee leidt. Daar bevinden zich tevens de restaurants en de exclusieve suites met uitzicht op het water.

In totaal heeft het hotel 117 kamers, waaronder één- en tweepersoonskamers, één- en tweepersoons suites en de Eden Roc Suite. Deze kunnen worden gekoppeld aan een Junior Suite zodat er een groot appartement ontstaat. Meer behoefte aan een eigen villa in plaats van een suite? Dat kan natuurlijk ook. Hotel du Cap-Eden-Roc biedt twee privévilla's in de tuinen; Villa Les Cèdres met twee slaapkamers en Villa Eleana met drie. De één- en tweepersoonskamers starten vanaf € 1000 per nacht en de Eden Roc Suite kunnen worden geboekt vanaf € 10.000 per nacht.

Mediteraans Dineren met Champagne als dessert

Tijdens uw verblijf is er aan heerlijk dineren of het nuttigen van een lekkere cocktail keuze genoeg. Het hotel heeft maar liefst 6 bars en 3 restaurants waar u uit kunt kiezen. De 3 restaurants zijn kortgeleden gerenoveerd waarbij de eigentijdse benadering van de mediterrane en Provençaalse keuken zowel in de gerechten als in de ruimte wordt gereflecteerd. Niemand minder dan Eric Frechon, de drie Michelinsterrenchef van Le Bristol Paris en Sébastien Broda hebben de handen ineengeslagen om heerlijke exclusieve gerechten neer te zetten. De beroemde architect Patricia Anastassiadis heeft deze eigentijdse benadering van de mediterrane en Provençaalse keuken vertaald naar de ruimtes en heeft daarmee een eerbetoon aan de glamour van het geschiedenis van het hotel neergezet door gebruik van prachtige materialen.

Straffe uitzichten met champagne

Bij de Grill Eden-Roc neemt u plaats op het terras boven de Middelandse zee waar u kunt genieten van een heerlijke lunch of diner met een prachtig uitzicht. Het Eden-Roc restaurant biedt ook een straf uitzicht, buiten uitkijkend op de Lérin Eilanden en binnen kijkt u uit over de prachtige Middelandse zee. De Champagne liefhebbers kunnen hun hart ophalen in de ultiem glamoureuze Eden-Roc Champagne Lounge. Mogelijk gemaakt door een exclusieve samenwerking met 14 champagnehuizen, in deze lounge op het dak van het hotel kunt u terecht voor de meest exlusieve en zeldzame bubbels.

Zon, Strand en de Sisley Spa

De prachtige omgeving van de Côte d'Azur is de perfecte setting voor heerlijke wellness en ontspanning. Het hotel heeft daar als geen ander vorm aan weten te geven. Het historische zoutwater zwembad is een prachtige infinity pool dat uitkijkt over de zee. Vanuit het hotel kunt u een wandeling maken naar het privéstrand. De watersportliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. Mogelijkheden alom zoals jetski tochten, lekker kayaken en windsurfen.

Pure ontspanning met Sisley

Op zoek naar iets meer wellness? Het is mogelijk om een privé prieel of spa cabbana te boeken voor een heerlijke massage en verder tot rust komen in de relaxation area. Daarnaast is het mogelijk om een zoutgrot duo kamer of privé kamer te boeken voor behandelingen. Het hotel heeft een exclusieve samenwerking met het Franse merk Sisley, dat wordt gebruikt in speciale behandelingen zoals de 150 minuten durende Expiotnal Ritual behandeling voor het gezicht en lichaam. De behandelingen kunnen vervolgens worden afgewisseld met een bezoekje aan de sauna, de hammam, de experience shower of u boekt een behandeling in de beauty room. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor de sportievelingen onder ons zijn er fitnessmogelijkheden, kunt een privécoach boeken, een balletje slaan op één van de vijf tennisbanen of een yogales volgen.

Verkennen van Cap d'Antibes

De prachtige omgeving van de Franse Rivièra zit boordevol historie. Niemand minder dan Picasso woonde in het kasteel Grimaldi en creëerde er zijn eigen keramiek collectie. Hotel du Cap-Eden-Roc ontzorgt in het verkennen van de prachtige omgeving. Op zoek naar een combinatie van het bezoeken van de meest bijzondere plekjes in de omgeving en rust en ontspanning? Het hotel biedt de mogelijkheid om drie dagen lang in de watten gelegd te worden èn de meest bijzondere plekjes van Cap d'Antibes te bezoeken. Vanaf het vliegveld van Nice worden gasten opgepikt door een chauffeur in een Jaguar. Deze staat drie dagen ter beschikking van de gast om de omgeving te bezoeken.

De weelderige glamour en luxe die menig schrijver in de jaren 20 terugvond bij het Hotel du Cap-Eden-Roc is nog steeds terug te vinden vandaag de dag. Een bezoek aan het hotel is meer dan op vijfsterren niveau in de watten gelegd worden. Van de exclusieve Champagnelounge op het dak tot de Sisley Spa, de gasten worden er tot in de puntjes verzorgd. Met het prachtige uitzicht waar grootheden als Picasso dagelijks werden geïnspireerd is het geen wonder dat de grootste sterren van de wereld hier graag tot rust komen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...