Overnacht in luxe bij het Hotel Botanic Sanctuary in Antwerpen

Als het gaat om het vinden van de perfecte plek om te verblijven voor een ultiem luxe overnachting in Antwerpen, dan is er geen betere optie dan het hotel Botanic Sanctuary in Antwerpen. Dit prachtige vijfsterren superior hotel biedt alles wat u zich maar kunt wensen voor een onvergetelijke en ontspannende ervaring. In een stad overnachten dat bekend staat om mode, design en luxe vraagt om een plek waar dat terug te vinden is. Het hotel is geopend in 2021 en sindsdien worden gasten tot in de puntjes ontzorgd. Het hotel heeft sinds de ontwikkeling ervan al van wat media-aandacht mogen genieten en sinds mei dit jaar geniet het hotel zelfs van een eigen televisieprogramma op VTM 2.

Het hotel is centraal gelegen aan de Leopoldstraat van waaruit u de stad makkelijk kunt verkennen. De natuurlijke omgeving van de Botanische Tuinen ligt naast het hotel, perfect voor een korte wandeling. Wilt u opgehaald worden vanaf het vliegveld? Geen probleem. Met een Porsche Panamera wordt u opgehaald naar wens. Het Hotel Botanic Sanctuary biedt alle voorzieningen en diensten die u zich maar kunt wensen voor een onvergetelijk verblijf.

Luxe kamers, wijnkasten en een privéspa

Het hotel heeft voor ieder wat wils als het gaat om luxe. Zoals de naam al impliceert staat het hotel vol met de meest prachtige bloemboeketten, gemaakt door de florist van het hotel. Daar houdt het niet bij op. Het bevat 108 kamers die u kunt terugvinden in de vijf historische gebouwen en biedt 18 congreszalen voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen zoals trouwerijen.

Het is mogelijk om een comfort kamer boeken van 26 m2 of een deluxe kamer dat net een tandje groter is. Wilt u compleet in de watten gelegd worden? Dan zijn er de suites beschikbaar. In een oppervlakte van 140 m2 heeft u twee slaapkamers en badkamers, een eigen fitness, spa met bubbelbad en sauna en een salon tot uw beschikking. De suites beschikken ook over een klimaatkast met goede wijnen. Een droom voor de wijnliefhebber natuurlijk. Het hotel voorziet verder in de beste en meest exclusieve whisky's door de aanwezigheid van niets minder dan een whiskykelder.

Dineren is een experience

Het hotel heeft meerdere sterrenchefs in dienst die de meest bijzondere gerechten voor u klaar maken in één van de vier gastronomische restaurants. Of u alleen komt ontbijten of ook dineren, de gerechten zijn gemaakt door meerdere sterrenchefs en worden een experience genoemd.

Bent u op zoek naar typisch Belgische gerechten maar dan anders? Dan kunt u terecht bij het 1238 Restaurant van Wouter van Tichelen. Gelegen in de serre van de kloostertuin komt u heerlijk tot rust terwijl u geniet van de meest smakelijke gerechten.

Liefhebbers van lokaliteit en seizoensproducten kunnen hun hart ophalen. Restaurant Fine Fleur bezit niets minder dan een Michelin ster en dat mag ook wel. Jacob Jan Boersma en Thomas Diepersloot zorgen voor geweldige gerechten en de beste diner ervaring waarbij juist gebruik wordt gemaakt van producten uit de regio en het seizoen.

Daar houdt de keuze nog niet op. Hotel Botanic Sanctuary heeft het 2 Michelinsterren restaurant Hertog Jan van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens in huis. Het heerlijke diner wordt vergezeld met een ervaring van het gebruik van een kas, bijenkorven en een kruidentuin. Jan Van Gert de Mangeleer en Joachim Boudens runnen daarnaast ook nog Bar Bulot. Deze volgt de Michelin-ster Bar Bulot op in Brugge. Het is een chique brasserie waar u van heerlijke Belgische en Franse cuisine kunt genieten.

Voor de liefhebbers van een private dining biedt het hotel de mogelijkheid om één van de twee kloosterkeukens af te huren met een privéchef. Deze mogelijkheid biedt net wat meer romantiek, privacy en brengt het verblijf naar een nog exclusiever niveau.

Spa & Wellness

Alles wat u kunt bedenken aan luxe en ontspanning is tot in de puntjes verzorgd door hotel Botanic Sanctuary. Het heeft een spa van meer dan 1000 m2 en is verspreid over drie verdiepingen. Niemand minder dan Heinz Schletterer heeft het kuuroord ontworpen. Perfect voor een wellness weekend.

In het ontwerp is gebruik gemaakt van hout, natuursteen en glas om het gevoel van botanisch welzijn terug te laten komen. Niet geheel onbelangrijk is het gebruik van technologische innovatie in de spa. het kuuroord is ontworpen op basis van duurzame ecologie waarbij het behoud van natuurlijke hulpbronnen voorop staat.

Het kuuroord bestaat uit een spa en een healthclub. Bij de spa kunt u heerlijk ontspannen in het 18m2 panoramische zwembad met prachtig uitzicht, een Finse sauna, de thermische zone en de jacuzzi. Ook kunt u ontdekken wat de botanische douche experience inhoudt, en een gezonde smoothie nuttigen bij de kruiden- en vitaminebar. Bent u op zoek naar een heerlijke ontspannen massage samen met uw lief dan bieden de duo behandelkamers die mogelijkheid.

De Health Club biedt allerlei mogelijkheden op het gebied van fitness. Zo kunt gebruik maken van de Mywellness app van Technogym om uw training bij te houden, wordt er Artis Cardio en Skill Cardio aangeboden en biedt het allerlei krachttrainingen door middel van OMNIA3 en Ercolina Rehab. Voor de liefhebbers biedt het hotel ook luxe retraites aan. Yoga, mindfulness, personal training, alles is mogelijk en aan te passen op uw persoonlijke wensen.

Het hotel Botanic Sanctuary in Antwerpen is de perfecte plek om te genieten van luxe, ontspanning en wellness. Het is gelegen op een prachtige locatie in het historisch centrum en is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de stad. Met alle mogelijkheden die het hotel u biedt om te genieten en tot rust te komen kan het zijn dat u wat minder tijd doorbrengt in de stad dan in eerste instantie gepland. De prachtige spa, de enorme keuze aan dinermogelijkheden, de drie winkelconcepten en het personeel dat u tot in detail ontzorgt zorgen ervoor dat het hotel zelf een luxe ervaring op zich wordt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...