Dit zijn enkele van de vele luxe hotels in de Verenigde Arabische Emiraten

De toeristische hoofdstad van de Golfstaten, de VAE, biedt het hele jaar door zonneschijn en glamoureuze resorts. De twee belangrijkste steden: Abu Dhabi en Dubai zijn blitse plaatsen, met een perfecte kustlijn met azuurblauwe zeeën. Dubai is de thuisbasis van de hoogste toren ter wereld, Burj Khalifa, een grote trekpleister voor bezoekers en enkele van 'swerelds meest weelderige hotels. Maar het zijn niet alleen de meer bevolkte gebieden die bezoekers trekken. Uitstapjes om de fascinerende bedoeïenenwoestijncultuur van het land te ervaren, bieden de mogelijkheid om een ​​cultuur te bekijken en ermee om te gaan die volledig verschilt van de westerse wereld. Dit zijn enkele topplekken om te verblijven in de Verenigde Arabische Emiraten.

De naam Four Seasons is er een waarvan u weet dat deze altijd luxe en weelde zal leveren en dit hotel is daarop geen uitzondering. Locatie binnen een verzameling van 200 eilanden, het hotel is geschikt voor zakenreizigers, maar is ook een bestemming voor vakantiegangers en shoppers. De Dahlia Spa biedt een uitgebreide selectie van decadente behandelingen, waaronder een verscheidenheid aan massage-opties. Er is ook een zwembad op het dak met een panoramisch uitzicht over de stad. Elke kamer is zorgvuldig ingericht en klaar om u te verwelkomen voor een ontspannende plek om te ontspannen en te genieten van wat vrije tijd.

Luxe is altijd op zijn best in het Ritz-Carlton en de locatie in Abu Dhabi is daarop geen uitzondering. Prachtig weelderig groen verwelkomt u in en mooie visioenen van de Al Maqta Creek en de Sheikh Zayed Grand Mosque zullen uw liefde voor natuur en architectuur verrukken. Binnen vindt u luxe beddengoed en prachtig ingerichte kamers die de droom van elke reiziger zijn, of u er nu voor zaken of plezier bent. Het hotel beschikt over een overdekt waterpark, een exclusieve spa en een heerlijke mix van keukens in de acht restaurants van het hotel die alles serveren, van biefstuk tot noedels en alles daartussenin.

Echte weelde wacht u in het Bab Al Qasr hotel met zijn lobby vol met palmen en pluche stoelen in de kleuren crème en rood. Er zijn prachtige uitzichten buiten het raam van elke luxe kamer die is ontworpen voor ultieme rust en ontspanning. Het hotel beschikt over een exclusieve verzameling restaurants en een uitgesproken Marokkaanse invloed in zowel het diner als de inrichting. Ontspan en doe nieuwe energie op in de spa van het hotel of in de lounge bij het zwembad en geniet van de zon. Het hotel beschikt ook over een fitnesscentrum en een kapsalon, en kan rondleidingen en excursies organiseren.

Het Waldorf Astoria Dubai hotel is een verbazingwekkende bestemming en is gelegen aan de Palm Jumeirah. Het biedt luxe kamers, een opmerkelijk privéstrand en karakteristieke restaurants. Het hotel biedt een mix van eetervaringen in zijn geweldige 6 restaurants. Serveert zowel Arabische gerechten als ZuidOost-Aziatische smaken, het Waldorf Astoria zorgt ervoor dat je helemaal tevreden bent. Breng zeker een bezoek aan de Serafina Bar waar je kunt genieten van een cocktail en 'savonds van live entertainment. Het eiland Palm Jumeirah is het adres voor dit luxe en weelderige 5-sterrenhotel dat is ontworpen om gasten een diepgaand welzijn en vorstelijk plezier te bieden. De sierlijke stijl van de ruime kamers en suites klinkt door in de rest van het hotel. Hotelgasten kunnen genieten van een keuze uit drie chique restaurants, die elk uitblinken in hun specialiteitenkeuken; van modern Japans, dineren in de buitenlucht tot traditionele Afternoon Tea - er is voor elke smaak en elke gelegenheid wel iets topsuites. De buiten- of binnenzwembaden zijn een geweldige plek om nieuwe energie op te doen, terwijl het privéstrand perfect is voor liefhebbers van de zon. Gasten kunnen ook gebruikmaken van de uitgebreide spafaciliteiten, de yogastudio en de volledig uitgeruste fitnessruimte. Raffles the Palm is perfect voor wie houdt van stijl en afwisseling.

One & Only The Palm Resort is een juweel in Dubai. Gelegen op het Palm Island, is het de weerspiegeling van stijlvol en prestigieus design. U kunt vanuit uw suite genieten van een verbluffend panoramisch uitzicht of een wandeling maken over het weelderige privéstrand van Palm Jumeirah. The One & Only heeft elegante en ruime kamers, suites en villa's die perfect zijn als u met uw vrienden of familie reist. De Beach Villas bieden service op maat en directe toegang tot het geweldige privéstrand. Als je een fan bent van gezond eten, zorg er dan voor dat je een tafel reserveert in het Marina Restaurant, Bar & Lounge boven het water.

Gasten kunnen ook genieten van gerechten die worden aangeboden door de One & Only Royal Mirage in de 7 restaurants. Je moet wel een watertaxi nemen om er te komen. Als je je als een koning wilt voelen, zorg dan dat je in het Burj Al Arab Hotel verblijft. De Burj Al Arab ligt op zijn eigen eiland en beschikt over een ultramoderne en prachtige suite. Alle suites van Burj Al Arab hebben ramen van vloer tot plafond en zijn uitgerust met ultieme technologie. De 9 restaurants van het hotel en het geweldige personeel zorgen ervoor dat u kunt genieten van uitstekende eetervaringen. Als je een sensatiezoeker bent, ga je gang en drink een cocktail of drink je koffie in de Sky View Bar, die 200 meter boven de zeespiegel hangt.

Het Palazzo Versace ligt in het centrum van Culture Village, op 8 minuten lopen van het centrum van Dubai. Het interieur van het hotel is op maat gemaakt door het House of Versace. De 215 hotelkamers en suites, evenals de 169 woningen, zijn op maat gemaakt in Italië. Het hotel biedt uitstekende gastronomische gerechten in de 8 restaurants met buitenterrassen en 3 spectaculaire zwembaden met mozaïektegels. Voor een beetje plezier biedt The Palazzo Versace gratis toegang tot de zwembaden en het strand van Nikki Beach Resort & Spa.

Het Atlantis hotel biedt een buitengewoon uitzicht op de Arabische Golf en heeft een geweldig onderwateraquarium. De kamers van Atlantis hebben een op de oceaan geïnspireerde inrichting en zijn ingericht in Arabische stijlen. Culinaire ervaringen zijn divers bij het Atlantis. De restaurants serveren van traditioneel Chinees dineren in restaurant Yuan tot Japanse gerechten in Nobu of Britse gerechten bij Gordon Ramsay s. Gasten krijgen gratis toegang tot Aquaventure, het beroemdste waterpark in het Midden-Oosten, waar u kunt genieten van spannende glijbanen bij de Toren van Neptunus of de Toren van Poseidon. Dit hotel heeft in maart 2020 een complete rebranding ondergaan en is gehuisvest in een groep monumentale woningen. Deze gebouwen zijn herbestemd vanuit hun vroegere rol als privéwoning, maar zijn goed bewaard gebleven om hun karakter te behouden.

Met een eigen museum, bibliotheek-sigarenlounge en sieradenboetiek is The Chedi Al Bait vrij ongebruikelijk. 53 elegante kamers zijn ingericht in een eigentijds Arabisch en Aziatisch design. Er zijn twee restaurants, een met internationale gerechten en de andere is gespecialiseerd in gastronomische gerechten die in familiestijl worden geserveerd. Beide hebben zitplaatsen binnen en buiten. Nip aan Turkse koffie in het café en geniet van zoete lekkernijen bij Al Bareed. Het hotel heeft ook een spa, die holistische behandelingen uit het Midden-Oosten biedt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...