Droom weg in de luxueuze wereld van het Dream Downtown Hotel in New York

Het Dream Downtown Hotel in New York biedt een ongeëvenaarde ervaring voor elke reiziger die de stad bezoekt die nooit slaapt. Gelegen in het dynamische Chelsea District, heeft dit boetiekhotel een roemrijke geschiedenis en belooft het een verblijf dat even betoverend als luxueus is, met zijn 316 prachtig ontworpen kamers.

Het verhaal van dit prachtige hotel begint in 1966, toen het oorspronkelijk ontworpen werd voor de Maritieme Unie. Het heeft sindsdien een grote metamorfose ondergaan en is nu een toonaangevende gastvrijheidsinstelling in de stad. Naast de verfijnde accommodaties, heeft het hotel twee uitstekende restaurants, exclusieve dak- en VIP-lounges, een buitenzwembad vergezeld van een bar, een ultramoderne fitnessruimte, evenementenruimte en boetiekwinkels op het gelijkvloers.

Het unieke ontwerp van het hotel is doordrongen van zijn maritieme erfgoed, zoals weerspiegeld in de gevel bedekt met kuilramen. Dit opvallende kenmerk geeft het gebouw een unieke uitstraling en sfeer. Het zwembad van het hotel gaat een stap verder in het handhaven van deze nautische esthetiek met zijn glazen bodem en patrijspoorten, die een intrigerende verbinding creëren tussen de lobby en het zwembad.

Tegelijkertijd tillen tweehonderd handgeblazen glazen bollen, die boven de lobby en het Marble Lane-restaurant zweven, het interieurdesign naar een hoger niveau. Deze bollen baden de ruimte in een warm, gloeiend licht, en verlenen de omgeving een sfeer van onmiskenbare elegantie.

Zo biedt het Dream Downtown Hotel een uitmuntende balans tussen de levendigheid van de stad en de rust en het comfort van luxe accommodaties. Het is zonder twijfel de perfecte plek om te verblijven als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring in de stad die nooit slaapt.

Elke kamer in het Dream Downtown Hotel is op zichzelf een ervaring. Met de modernste voorzieningen en een stijlvol ontwerp, zijn ze gemaakt om de perfecte setting te bieden voor een onvergetelijke vakantie in New York. Elk aspect van de inrichting, van de meubels tot het beddengoed, is zorgvuldig gekozen om een sfeer van ultieme luxe en comfort te creëren.

Het hotel speelt een centrale rol in de stad, niet alleen als accommodatie, maar ook als een sociaal trefpunt. De twee in-house restaurants van het hotel bieden een uitzonderlijke culinaire ervaring. Ze bieden een verscheidenheid aan gerechten, zorgvuldig bereid door ervaren chefs, die de smaakpapillen van elke gast zullen prikkelen. Of het nu gaat om een informele lunch of een uitgebreid diner, deze restaurants voldoen aan elke behoefte.

Als aanvulling op de restaurants, bieden de dak- en VIP-lounges van het hotel een exclusieve ruimte om te ontspannen en te genieten van het adembenemende uitzicht op de stad. De lounges zijn uitgerust met comfortabele zitplaatsen en een breed scala aan drankjes, waardoor ze de ideale plek zijn om te ontspannen na een dag in de stad.

Bij het Dream Downtown Hotel is er ook aan de sportliefhebbers gedacht. Het hotel beschikt over een moderne fitnessruimte, uitgerust met state-of-the-art apparatuur, die ervoor zorgt dat gasten hun fitnessroutine niet hoeven te missen tijdens hun verblijf.

Tenslotte, voor degenen die van shoppen houden, biedt het hotel boetiekwinkels op de begane grond. Of je nu op zoek bent naar een uniek souvenir of gewoon wilt bladeren door de nieuwste trends, de winkels in het Dream Downtown Hotel hebben voor elk wat wils.

Het Dream Downtown Hotel is meer dan alleen een plek om te slapen - het is een bestemming op zich, een plek waar luxe en comfort hand in hand gaan met de levendige energie van New York City. Of je nu een eerste keer bezoeker bent of een doorgewinterde reiziger, het Dream Downtown Hotel belooft een verblijf dat je nooit zult vergeten.

  • Luxe kamers: Het hotel biedt 316 kamers, elk uniek ontworpen om ultiem comfort en elegantie uit te stralen. Ze zijn uitgerust met moderne voorzieningen en stijlvolle meubels, die een warme en gastvrije sfeer creëren voor elke gast.

  • Restaurants: Het Dream Downtown Hotel herbergt twee voortreffelijke restaurants. Het eerste, dat een verscheidenheid aan culinaire ervaringen biedt, varieert van casual lunches tot uitgebreide diners. Het tweede restaurant, gespecialiseerd in gourmetgerechten, zorgt voor een bijzondere eetervaring.

  • Dak- en VIP-lounges: Deze exclusieve ruimtes zijn de perfecte plek om te ontspannen na een lange dag in de stad. Ze bieden comfortabele zitplaatsen en een uitgebreide drankenkaart, vergezeld van een ongeëvenaard uitzicht op de skyline van New York.

  • Buitenzwembad en zwembadbar: Het buitenzwembad van het hotel biedt een verfrissende duik en een unieke kijkervaring door zijn glazen bodem en patrijspoorten. De begeleidende zwembadbar zorgt voor verfrissende cocktails en andere drankjes.

  • Fitnessruimte: De fitnessruimte is uitgerust met moderne apparatuur en biedt een ruimte voor gasten om actief te blijven tijdens hun verblijf. Van cardio-apparatuur tot krachttraining, er is voor elk wat wils.

  • Evenementenruimte: De evenementenruimte van het hotel is perfect voor zowel zakelijke als persoonlijke evenementen. Het biedt moderne faciliteiten en een prachtige setting voor elke gelegenheid.

  • Boetiekwinkels: Gelegen op de begane grond van het hotel, bieden deze winkels een breed scala aan artikelen, van souvenirs tot de laatste modetrends. Het is de perfecte plek om een uniek stukje New York mee naar huis te nemen.

Het Dream Downtown Hotel gaat verder dan alleen het aanbieden van een plek om te verblijven; het biedt een complete New Yorkse ervaring, gevuld met luxe, comfort en onvergetelijke momenten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...