Water Discus Hotel wordt grootste onderwaterhotel ter wereld in Dubai

Een Pools bedrijf, genaamd Deep Ocean Technology, zal samen met het Zwitserse bedrijf BIG InvestConsult AG het 'Water Discus Hotel' bouwen in Dubai. Het hotel zal het grootste onderwaterhotel ter wereld worden en gasten de mogelijkheid bieden om volledig onder water te slapen, ontspannen en plezier te hebben.

Het schijfvormige hotel zal worden gebouwd door de lokale scheepswerf Drydocks World. Het verzonken gedeelte van het hotel beslaat ongeveer 1.000 vierkante meter en bevindt zich op ongeveer 10 meter onder het oppervlak.

Er zullen 21 kamers met twee gastenkamers, een grote tuin, open terrassen, een helikopterplatform, een spa en een duikcentrum met luchtsluizen en decompressiekamer worden gebouwd. Er zullen ook beschermingsfuncties worden toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om de hele structuur te verplaatsen en schijven met drijfoppervlakken die los kunnen maken van de hoofdstructuur en kunnen worden omgebouwd tot reddingsboten.

De verbinding tussen de structuren boven het oppervlak en die eronder wordt gemaakt via een enorme centrale schacht en bevat trappen en een lift. De bovenconstructie wordt ondersteund door drie verstelbare kolommen.

Het hotel zal een paar opmerkelijke functies hebben om het te beschermen tegen mogelijke gevaren, zoals de mogelijkheid om de hele structuur te verplaatsen en schijven met drijfoppervlakken die als reddingsboten kunnen worden gebruikt.

De verbinding tussen de bovenste en onderste delen van het hotel zal via een centrale schacht verlopen en zal trappen en een lift bevatten.

Het bovendeel van het hotel zal worden ondersteund door drie verstelbare kolommen. Het hotel zal naar verwachting een van de grootste attracties van Dubai worden en zal een luxe en unieke ervaring bieden aan bezoekers die op zoek zijn naar een buitengewoon verblijf.

Het 'Water Discus Hotel' zal ongeveer 10 meter onder het wateroppervlak liggen en een oppervlakte van ongeveer 1.000 vierkante meter beslaan. Het zal 21 kamers met twee gastenkamers hebben, een grote tuin, open terrassen, een helikopterplatform, een spa en een duikcentrum met luchtsluizen en decompressiekamer.

Het hotel zal een unieke ervaring bieden aan gasten die op zoek zijn naar luxe en avontuur. Het zal worden gebouwd door Drydocks World, een lokale scheepswerf in Dubai.

Het is nog niet bekend wanneer het hotel volledig operationeel zal zijn, maar het zal naar verwachting een van de grootste attracties van de stad worden.

 

JW Marriott Hotels opent in Berlijn tweede luxe hotel In de kijker

JW Marriott, onderdeel van Marriott Bonvoy's wereldwijde portfolio van 30 hotelmerken, onthult zijn tweede hotel in Duitsland met de opening va...