Het spectaculaire Blue Amber Zanzibar is een wonder van Afrika

Het Blue Amber Zanzibar Resort is een indrukwekkend project dat zich uitstrekt over 3.756 hectare en naar verwachting in 2020 zal openen. Het resort wil een van's werelds meest luxueuze retraites zijn, compleet met vijf high-end hotels, een golfbaan ontworpen door Ernie Els, een diepwaterjachthaven, een waterpark, een onderwaterrestaurant en -nachtclub, en vele andere faciliteiten.

Het resort omvat ook een privéluchthaven, een medische faciliteit en een internationale school. Permanente woningen, luxe villa's en appartementen zullen beschikbaar zijn voor aankoop. Het Ritz Carlton Zanzibar, een all-suite- en villaresort met 90 weelderige suites en villa's met privézwembaden, zal deel uitmaken van de gemeenschap. Het project wordt ontwikkeld door Pennyroyal Gibraltar Limited en heeft een waarde van €1,6 miljard.

Naast de indrukwekkende faciliteiten en accommodaties, zal het Blue Amber Zanzibar Resort ook een positieve impact hebben op de lokale gemeenschap door middel van werkgelegenheid en ontwikkelingsprojecten. Het resort zal ook werken aan het behoud van het milieu en de lokale cultuur door middel van duurzame praktijken en educatieve programma's voor gasten en medewerkers.

Het resort zal gelegen zijn aan de noordoostkust van Zanzibar, op slechts 45 minuten rijden van de luchthaven van Stone Town. Het is omringd door prachtige stranden, turquoise wateren en weelderige tropische vegetatie, waardoor het de perfecte locatie is voor een luxueuze en ontspannende vakantie.

Het is nog steeds mogelijk om een van de beschikbare woningen, villa's of appartementen te kopen in het Blue Amber Zanzibar Resort, met prijzen vanaf €700K. Het resort biedt ook speciale pakketten voor investeerders die geïnteresseerd zijn in het kopen van vastgoed, inclusief gratis verblijf en golfvoordelen.

Met zijn indrukwekkende faciliteiten, luxueuze accommodaties en duurzame praktijken, belooft het Blue Amber Zanzibar Resort een van de meest exclusieve en unieke retraite-ervaringen ter wereld te bieden.

 

Update: 11 september 2022

Unguja, Zanzibar. De Revolutionaire Regering van Zanzibar (SMZ) heeft de grondlease beëindigd die in handen was van Pennyroyal Limited in Matemwe - Zanzibar. Op deze grond werd het wereldklasse Blue Amber Project gebouwd.

De beëindiging werd uitgevaardigd ondanks het feit dat Pennyroyal Limited sinds februari 2022 interim status quo onderhoudsbevelen van de High Court had verkregen.

In 2014 verkreeg Pennyroyal Limited en zijn voorganger een samengevoegde erfpacht van 411 hectare van SMZ voor de ontwikkeling van het Blue Amber Resort.

Vervolgens werd het ontwerp van het project voltooid, gepresenteerd en goedgekeurd door de Zanzibar Investment Promotion Authority (ZIPA). Pennyroyal kreeg de status van strategische investeerder. Alle andere wettelijke vergunningen, waaronder maar niet beperkt tot de milieu-effectbeoordelingscertificaten, werden uitgegeven.

In juni 2021 werd Pennyroyal Limited door SMZ op de hoogte gesteld van het voornemen van de regering om een deel van de grond onder haar erfpacht aan "investeerders uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten" te geven. Dit werd gevolgd door een brief van de regering waarin werd aangekondigd dat zij een gerechtelijk bevel zou uitvoeren waarbij een derde partij bedrijf een geschil had gewonnen over percelen nr. 1107 en 1118. Voorheen maakten deze percelen deel uit van de grond onder de erfpacht van Pennyroyal en waren ze momenteel in ontwikkeling. Later bleek dat de regering in de betreffende zaak de zaak had laten vallen, niet was verschenen in de rechtbank en de rechtbank een eenzijdige beslissing had genomen. De regering heeft tot op heden geen enkele actie ondernomen om haar rechten te handhaven of ten minste in de rechtbank te verschijnen. Er is tot op heden geen enkele verklaring gegeven waarom Pennyroyal Limited, als geregistreerde erfpachthouder, niet bij de zaak was betrokken of op de hoogte werd gesteld van de procedure.

Het is ook opmerkelijk dat tot op heden geen gerechtelijke uitvoeringsbevelen tegen Pennyroyal Limited zijn uitgevaardigd zoals vereist of helemaal niet.

Ondanks het bovenstaande informeerde ZIPA, een wettelijk orgaan dat belast is met het toezicht op en de autorisatie van investeringen in Zanzibar, Pennyroyal Limited bij brief van 25 juli 2022 dat zij hun bouwvergunning niet zou vernieuwen omdat hun erfpacht is beëindigd door het ministerie van Grondzaken.

"We hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat dit project niet instort. Helaas hebben onze inspanningen gefaald omdat de regering heeft geweigerd haar standpunt te veranderen. We hebben alle potentiële eigenaren van onroerend goed geïnformeerd die in verschillende soorten eigendommen hadden geïnvesteerd", aldus de Britse ontwikkelaar Mr. Brian Thomson, de eigenaar van Pennyroyal Limited.

Hij voegde eraan toe: "De genoemde annulering van de grondleaseovereenkomst en de daaropvolgende weigering om de bouwvergunning te vernieuwen, hield geen rekening met het feit dat Pennyroyal Limited al zwaar had geïnvesteerd in het project, zoals regelmatig aan ZIPA werd gerapporteerd via kwartaalverslagen, en dat er nog steeds constructie plaatsvindt op de locatie en het gerechtelijk bevel dat in februari 2022 werd uitgevaardigd."

Pennyroyal Limited en zijn vertegenwoordigers hebben er alles aan gedaan om de huidige situatie op te lossen, aangezien de betwiste percelen slechts een fractie zijn van het gehele project (slechts 20 hectare van de 411 hectare) en geen beëindiging van de gehele erfpacht zouden rechtvaardigen. Helaas is tot op heden geen vreedzame oplossing bereikt.

Als gevolg van deze ontwikkelingen heeft Pennyroyal Limited geen andere keuze dan zijn activiteiten op de locatie stop te zetten.

Pennyroyal Limited betreurt ten zeerste eventuele ongemakken die zijn veroorzaakt voor potentiële eigenaren, investeerders, werknemers, aannemers en het publiek in het algemeen.

Opmerkingen van de redactie:

Blue Amber Zanzibar, gelegen in Matemwe aan de noordoostkust van Zanzibar in Tanzania, zou de toonaangevende recreatiebestemming van Afrika en het premier eilandresort van Zanzibar geworden zijn. Aangewezen over 410 hectare (1013 acres) tropisch landschap met 4 kilometer aan prime Indische Oceaan kustlijn, werd Blue Amber geprojecteerd als het grootste resortproject in zijn soort in Afrika en werd het erkend als een Strategisch Investeringsproject in Tanzania. Het resort zou in fasen worden geopend vanaf 2021 en zou toonaangevende wereldwijde hotelmerken, luxe residentiële woningen, eersteklas voorzieningen en een golfbaan bevatten.

JW Marriott Hotels opent in Berlijn tweede luxe hotel In de kijker

JW Marriott, onderdeel van Marriott Bonvoy's wereldwijde portfolio van 30 hotelmerken, onthult zijn tweede hotel in Duitsland met de opening va...