Het pinnacle van luxe - de Royal Penthouse Suite in het Hotel President Wilson - Genève

Het Hotel President Wilson, met zijn luxueuze Royal Penthouse Suite, staat bekend als een van de meest exclusieve en kostbare accommodaties ter wereld. Het hotel, vernoemd naar de 28e president van de Verenigde Staten, Woodrow Wilson, weerspiegelt zijn engagement voor wereldvrede en luxe in zijn rijke erfgoed en stijlvolle diensten.

Gelegen aan de oevers van het schilderachtige Meer van Genève, biedt het Hotel President Wilson zijn gasten een onvergetelijke ervaring van Zwitserse gastvrijheid. Maar de kroon op het hotel is ongetwijfeld de Royal Penthouse Suite, die een nieuwe standaard heeft gezet voor luxe accommodaties over de hele wereld.

De Royal Penthouse Suite beslaat de gehele bovenste verdieping van het hotel en is daarmee een van de grootste hotelkamers ter wereld. Met een oppervlakte van meer dan 1680 vierkante meter, is de suite ontworpen om gasten de ultieme luxe ervaring te bieden. Het biedt een ongeëvenaard uitzicht op de stad Genève, het Meer van Genève en zelfs de majestueuze Mont Blanc in de verte.

Bij binnenkomst worden gasten begroet door een grote hal die leidt naar de centrale woonruimte, een prachtig ingerichte ruimte met vloer-tot-plafond ramen, luxueuze meubels en kunstwerken van wereldklasse. De suite beschikt over 12 slaapkamers en 12 marmeren badkamers, elk met jacuzzi en stoomdouche, voor totaal comfort en privacy.

De suite is ontworpen met een eigentijdse stijl, met zachte neutrale kleuren en een nadruk op licht en ruimte. De kamers zijn ingericht met op maat gemaakt meubilair en afgewerkt met de beste materialen, zoals zacht leer, hoogwaardige stoffen en gepolijst hout. De muren zijn versierd met originele kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen en wandtapijten.

Aan luxe is geen gebrek in de Royal Penthouse Suite. Het beschikt over een privé lift, een biljartzaal, een fitnessruimte en zelfs een eigen bioscoopzaal. Voor gasten die houden van muziek, biedt de suite een Steinway-vleugel en een ultramodern geluidssysteem.

Een van de meest indrukwekkende aspecten van de Royal Penthouse Suite is echter het uitgebreide terras. Het terras omsluit bijna de gehele suite, biedt een adembenemend 360 graden uitzicht op Genève en de omliggende landschappen, en is de perfecte plek voor gasten om te ontspannen of om een evenement te houden.

De gasten van de Royal Penthouse Suite kunnen ook gebruik maken van de privéchef en butler, die 24 uur per dag tot hun beschikking staan om aan hun behoeften te voldoen. Of het nu gaat om een privé-diner, het regelen van een rondleiding door de stad, of het bijwonen van een evenement, de toegewijde personeelsleden van de suite staan altijd klaar om te helpen.

Het gastronomische aanbod in de Royal Penthouse Suite is van dezelfde ongeëvenaarde standaard. De privé chef-kok van het hotel staat klaar om op elk moment van de dag culinaire meesterwerken te creëren, van lichte snacks tot een volledig formeel diner. De ingrediënten zijn van de hoogste kwaliteit, waarbij de verse producten worden ingekocht bij lokale producenten en de beste internationale leveranciers. De suite biedt ook een selectie van de beste wijnen, champagnes en sterke dranken ter wereld.

De Royal Penthouse Suite is ontworpen om te fungeren als een volledig functionerend huis, maar dan met de extra luxe van het hotel. Gasten hebben toegang tot alle faciliteiten van het hotel, waaronder het zwembad, de spa, het fitnesscentrum en de conciërgediensten. Bovendien ligt het hotel op een ideale locatie in Genève, dicht bij de zakenwijk en de vele bezienswaardigheden van de stad.

Binnen de suite zijn er verschillende ruimtes om te ontspannen en te genieten van de omgeving. De grote woonkamer is perfect voor het ontvangen van gasten of gewoon om te ontspannen met een boek. Het eetgedeelte, met plaats voor maximaal 26 personen, is ideaal voor formele diners of feestelijke gelegenheden.

De suite heeft ook een studieruimte en een vergaderruimte met geavanceerde technologie, waardoor het de perfecte accommodatie is voor wereldleiders en zakenmensen die behoefte hebben aan privacy en veiligheid, zonder dat ze hun werk hoeven te onderbreken. Daarnaast is er een bibliotheek met een ruime collectie boeken, zowel voor ontspanning als voor zakelijk gebruik.

De slaapkamers, elk met hun eigen unieke inrichting en ambiance, zijn ontworpen om een oase van rust te bieden. Het beddengoed is van de hoogste kwaliteit, met lakens van Egyptisch katoen en donzen kussens. Elk van de 12 badkamers is voorzien van een jacuzzi en een stoomdouche, en er zijn Hermès-badproducten beschikbaar voor de gasten.

Voor muziekliefhebbers biedt de suite een vleugel van Steinway, perfect gestemd en klaar om bespeeld te worden. Er is ook een ultramodern geluidssysteem, zodat gasten kunnen genieten van hun favoriete muziek in elke kamer van de suite.

Het terras rondom is misschien wel het meest indrukwekkende aspect van de suite. Het biedt een spectaculair uitzicht op de stad en het meer, perfect om te genieten van een glas champagne bij zonsondergang of om de dag te beginnen met een kopje koffie terwijl de zon opkomt.

Veiligheid is ook een topprioriteit in de Royal Penthouse Suite. Het beschikt over kogelvrij glas, een privé lift en een geavanceerd beveiligingssysteem. Bovendien biedt het hotel een speciaal beveiligingsteam dat op aanvraag beschikbaar is voor gasten van de suite.

De kosten om in de Royal Penthouse Suite te verblijven zijn navenant hoog, met prijzen van ongeveer €75.000 per nacht in 2021. Maar voor die prijs krijgen de gasten een ervaring die nergens anders ter wereld te vinden is.

Al met al biedt de Royal Penthouse Suite van het Hotel President Wilson in Genève een niveau van luxe en exclusiviteit dat ongeëvenaard is. Het is een toevluchtsoord voor wereldleiders, beroemdheden en degenen die gewoon het allerbeste willen. Met zijn spectaculaire uitzichten, prachtige accommodaties en onberispelijke dienstverlening, is het geen wonder dat de Royal Penthouse Suite beschouwd wordt als een van de duurste hotelkamers ter wereld.

Hoewel de kosten van een verblijf in de Royal Penthouse Suite buiten het bereik liggen van de meeste mensen, is het nog steeds een fascinerende blik op de wereld van ultieme luxe. En voor de gelukkigen die het zich kunnen veroorloven, is het een ervaring die ze nooit zullen vergeten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...