Ikos Andalucia - bekroonde luxe en innovatie in familiehotel

Ikos Andalucia heeft een ander opmerkelijk jaar afgesloten, gevuld met loftuitingen en waardering. Voor het zesde opeenvolgende jaar heeft de luxueuze hotelketen, die zich onderscheidt met hun ongeëvenaarde vijfsterrenservice langs de Spaanse kusten, de begeerde Tripadvisor Travellers' Choice Awards in ontvangst mogen nemen. Talrijke resorts van de groep hebben vooraanstaande plekken op de wereldranglijsten bemachtigd, waarmee ze opnieuw hun reputatie als topbestemmingen voor reizigers hebben bevestigd.

Ikos Andalusia blonk dit jaar bijzonder uit, door de titel 'Beste familiehotel ter wereld' en 'Beste hotel in Spanje' te ontvangen. Daarnaast heeft de Ikos hotelgroep, met meerdere eerste plaatsen in categorieën zoals 'Beste all-inclusive hotel in Europa' en 'Beste luxe hotel in Europa', eveneens een plaats in de spotlight verdiend. Bovendien is de hotelgroep dankzij hun innovatief luxe all-inclusive concept opnieuw opgenomen in de wereldwijde top 10 van beste all-inclusive resorts, als de enige Europese hotelgroep.

Het resort biedt de veelgeprezen luxe all-inclusive service die kenmerkend is voor Ikos Resorts, met een breed scala aan voorzieningen en services die bedoeld zijn om indruk te maken. Dit omvat menu's samengesteld door Michelin-sterrenchefs, Tesla avonturen, unieke spa-ervaringen door Anne Semonin Paris, talrijke binnen- en verwarmde buitenzwembaden, 24/7 roomservice en buitengewone faciliteiten voor kinderen.

Daarnaast blijft Ikos Andalucia zich inzetten voor innovatie en toekomstige investeringen. Er staat een upgrade van het Deluxe Collection concept op de planning en uitbreiding van Ikos Andalusia. De culinaire ervaring van het Spaanse resort wordt verrijkt met twee nieuwe specialiteitenrestaurants en een gloednieuwe state-of-the-art Kids Club zal de jongere gasten verwelkomen. Voor wie op zoek is naar ultieme luxe, zullen er nieuwe Deluxe Collection villa’s en suites aan het strand worden geopend in 2024, de ruimste binnen het gehele Ikos assortiment.

De Travellers' Choice Best of the Best-award van TripAdvisor wordt uitgereikt aan hotels met uitzonderlijke beoordelingen en feedback van de community. Het is een prestigieuze onderscheiding die minder dan 1% van alle inzendingen ontvangt. Bekijk de lijst van beste gezinshotels voor 2023, waar zowel kinderen als ouders een fantastische tijd beleven.

Door de toewijding van Ikos Resorts aan uitstekende service, luxe ervaringen en vernieuwende concepten, heeft de hotelgroep een vaste plek veroverd in de harten van reizigers wereldwijd. De onlangs aangekondigde uitbreidingen en ontwikkelingen beloven nog meer kwaliteit, luxe en innovatie voor toekomstige gasten.

Hoewel de Travellers' Choice Awards een belangrijke erkenning vormen, is de echte beloning voor Ikos Resorts meer dan alleen prijzen en erkenningen. De voldoening en complimenten van hun gasten, van gezinnen die elk jaar terugkeren tot nieuwkomers die hun eerste ervaring met de resorts delen, zijn wat het team van Ikos Resorts drijft om hun service constant te verbeteren en innoveren.

Met aandacht voor duurzaamheid en lokale gemeenschappen blijft Ikos Resorts streven naar een positieve invloed op de locaties waar zij gevestigd zijn. Ze zetten zich in om het milieu te beschermen en de lokale economie te steunen door lokale leveranciers te betrekken, duurzame praktijken toe te passen en banen te creëren in de regio's waar zij actief zijn.

Zo strekt de groei van Ikos Resorts zich uit voorbij louter fysieke uitbreidingen en vernieuwingen. Het is een constante toewijding aan excellentie, innovatie en duurzaamheid die hen kenmerkt.

Ikos Andalusia streeft ernaar de vakantie-ervaring voor haar gasten nog aantrekkelijker te maken. Dit wordt weerspiegeld in de recente uitbreidingen van het gastronomische aanbod in Zuid-Spanje. Het resort, dat al zeven sterrenrestaurants huisvest met menu's samengesteld door topchefs, zal in 2023 twee nieuwe specialiteitenrestaurants openen. Daarnaast wordt het Deluxe Collection-concept naar een hoger niveau getild met een exclusieve Deluxe Collection-zone, inclusief een gloednieuw verwarmd zwembad en een bar.

De Deluxe Collection van Ikos Resorts overtreft de verwachtingen van een luxe all-in-ervaring. Het biedt tal van premium diensten en voordelen zoals uitgebreide menu's, een romantisch diner bij kaarslicht aan zee, een gratis nek- en rugmassage in de spa, toegang tot de Deluxe Collection-zwembaden, en nog veel meer voor een ultieme gepersonaliseerde ervaring. De Deluxe Concierge staat altijd klaar om aan alle vakantiebehoeften te voldoen. En om de omgeving van het resort te verkennen, kunnen gasten een ritje maken in een Tesla Model Y, wat een extra luxe dimensie toevoegt aan hun verblijf.

De culinaire uitbreiding in Ikos Andalusia omvat ook nieuwe lokaal geïnspireerde specialiteitenrestaurants. Gasten kunnen genieten aan het strand in Chiringuito, een typisch Spaans strandrestaurant met een heerlijke selectie tapas en lokale favorieten zoals verse Espetos. Daarnaast is Seasons een nieuw à la carte restaurant in de openlucht, dat exclusief toegankelijk is voor Deluxe Collection-gasten voor ontbijt, lunch en snacks. 's Avonds is het restaurant geopend voor alle gasten, waar ze verwend worden met exquise lokale ingrediënten van duurzame producenten, in een elegante en verfijnde setting.

Ikos Andalusia heeft ook gedacht aan het vermaak van de jongere gasten. Het resort opent een geavanceerde Kids Club die voldoet aan de hoogste normen. Kinderen van vier tot twaalf jaar kunnen zich uitleven in de nieuwe Heroes Kids Club en allerlei leuke activiteiten uitproberen, van creatief knutselen tot kooklessen, en van sport tot watersporten.

Naast deze uitbreidingen kijkt Ikos Andalusia uit naar de introductie van luxe villa's in 2024. Het vijfsterrenresort wordt uitgebreid met een unieke collectie villa's en suites aan het strand. De nieuwe villa's, met vier slaapkamers en exclusieve suites met twee tot drie slaapkamers, zullen de ruimste zijn binnen het hele Ikos-assortiment. Dit stelt grotere gezinnen en groepen in staat om te genieten van meer privacy en een uitzonderlijk comfort en het allerhoogste niveau van luxe.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...