La Réserve Knokke - een Icoon aan de Belgische Kust

Dichtbij het glinsterende zand van de Noordzee en de rustige oevers van het Zegemeer ligt La Réserve Resort, een prestigieus juweel in Knokke-Heist. Dit resort ligt ideaal langs de Elizabetlaan, met een rijkdom aan luxewinkels, voortreffelijke eetplekken, en betoverende fiets- en wandelroutes binnen handbereik.

La Réserve Resort pronkt met 106 luxe kamers, inclusief een executive suite en een presidentiële suite, en is hierdoor het grootste hotel in Knokke-Heist. Het biedt ook een bistro, bar, vier vergaderzalen, een balzaal, een ruim patio-terras en een wellnesscentrum met een binnenzwembad, sauna, hammam en massagekamers.

Rond 1800 was er een uitgestrekt duingebied tussen het Hazegras en het vissersdorp Heist. Dit gebied werd verhuurd als jachtgebied. Onder Nederlands bestuur werd een deel ervan verkocht aan baron de Croeser, terwijl een ander deel werd gekocht door Franciscus Frankin. Begin 1900 ontstond Duinbergen en in 1911 werd 'Knocke Duinbergen Extension' opgericht.

In 1924 bouwde 'la Société' haar eerste hotel, 'Pavillon du Lac'. Niet veel later werd besloten om ook een casino te bouwen. Dit werd in 1930 geopend en droeg bij aan de verdere ontwikkeling van Knokke als bekende Belgische kustplaats. Het elegante 'Pavillon du Lac' werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd. In 1949 werd het vervangen door het luxueuze hotel 'La Réserve', een favoriete ontmoetingsplaats voor vele bekende persoonlijkheden.

In 1976 werd er een thalassotherapiecentrum toegevoegd en het hotel werd erkend als een van de beste luxe hotels in de regio. Echter, in 2008 werd het hotel afgebroken vanwege de slechte staat en slijtage. In november 2008 begonnen de werkzaamheden voor het nieuwe luxe hotel- en appartementencomplex.

In 2011 heropende het hotel onder leiding van de familie Walravens. Tien jaar later besloot de familie Walravens om het gebouw te verkopen aan twee Belgische topinvesteerders, Marc Coucke en Bart Versluys. In 2022 zijn de nieuwe eigenaars gebrand om het hotel te renoveren en de vijfde ster binnen te halen.

In 2023 is La Réserve in Knokke-Heist een icoon aan de Belgische kust. Het hotel is momenteel in handen van Marc Coucke en Bart Versluys. De nieuwe eigenaren hebben grote plannen voor dit legendarische hotel en zijn vastbesloten om de glorie en elegantie van weleer te herstellen.

De gehele inrichting van het hotel werd verkocht om ruimte te maken voor de ambitieuze renovatieplannen. Deze omvatten de modernisering van alle gastkamers en suites, evenals de renovatie van de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de lobby, het restaurant en het wellnesscentrum. Ze plannen ook om nieuwe functies toe te voegen, zoals een fitnesscentrum en een ultramodern conferentiecentrum.

In hun streven naar perfectie streven Coucke en Versluys ernaar om een vijfde ster te behalen voor La Réserve, waardoor het het eerste vijfsterrenhotel in Knokke-Heist wordt. Met de hulp van wereldberoemde interieurontwerpers en landschapsarchitecten, willen ze een plek creëren die zowel luxe als comfort biedt, maar ook de natuurlijke schoonheid van de omgeving accentueert.

Coucke en Versluys zijn niet alleen van plan om La Réserve te transformeren tot een toonaangevend luxe hotel, maar ook om het opnieuw te positioneren als een cultureel en maatschappelijk middelpunt van Knokke-Heist. Ze hopen dat het hotel opnieuw een trefpunt wordt voor zowel lokale inwoners als internationale bezoekers.

Het management van La Réserve Resort, onder leiding van Marc Coucke en Bart Versluys, heeft de lat hoog gelegd. Hun doel is niet alleen om een luxueus en comfortabel verblijf aan te bieden, maar ook om een culturele hotspot te creëren, waar zowel lokale inwoners als bezoekers van over de hele wereld kunnen samenkomen.

Om dit te bereiken, hebben ze plannen om verscheidene evenementen te organiseren, zoals kunsttentoonstellingen, culinaire festivals en muziekoptredens. Daarnaast willen ze samenwerkingen aangaan met lokale bedrijven en kunstenaars om zo de lokale economie en cultuur te ondersteunen en te stimuleren.

In overeenstemming met hun visie om La Réserve een cultureel middelpunt van Knokke-Heist te maken, is ook het idee geopperd om een jaarlijks gala te organiseren. Dit gala zou niet alleen fungeren als een showcase van het hotel, maar ook de kans bieden aan lokale en internationale kunstenaars om hun werk tentoon te stellen.

De plannen van Coucke en Versluys zijn ambitieus en veelbelovend. Met hun toewijding en strategische visie hebben ze het potentieel om La Réserve om te vormen tot een toonaangevend luxe resort en een vitale culturele hub aan de Belgische kust. De toekomst van La Réserve is zeker iets om naar uit te kijken, want het hotel lijkt klaar te zijn om zichzelf opnieuw uit te vinden en een nieuwe standaard te zetten voor luxe en gastvrijheid.

Het project belooft de gasten niet alleen een ongeëvenaarde luxe ervaring, maar ook de kans om deel uit te maken van de bruisende culturele scene van Knokke-Heist. Dit unieke concept van luxe gecombineerd met cultuur zou La Réserve op de wereldkaart kunnen zetten als een bestemming die zowel boeiend als verrijkend is.

Over La Rigue by Peter Goossens

Dit zomerseizoen markeert het begin van een heerlijk nieuw hoofdstuk in het gerenommeerde Hotel La Réserve in Knokke Heist. La Rigue, het nieuwe gastronomische restaurant, heeft als ultiem doel om gasten te laten genieten van klassiekers zoals steak tartare, vol-au-vent, salades met vers gepelde Noordzeegarnalen, garnaalkroketten, langoustines, gegrilde tarbot, hoevekip aan het spit, paling in 't groen, en nog veel meer, op een buitengewoon verfijnde wijze.

Chef Peter Goossens deelt met passie zijn liefde voor de Belgische en Franse keuken. Hij bereidt deze gerechten met uitzonderlijke toewijding, gebruikmakend van hoogwaardige ingrediënten en zijn gevoel voor perfectie.

Laat u verwelkomen in een bijzonder elegante en eigentijdse restaurantomgeving met een aparte eetbar. Geniet van een vlotte en gezellige sfeer terwijl u uitkijkt over het Zegemeer en het prachtige zuidgerichte terras.

Bij La Rigue by Peter Goossens staat een onvergetelijke culinaire ervaring te wachten. Laat u betoveren door de verfijnde smaken, de zorgvuldig gekozen ingrediënten en de ongeëvenaarde passie van een van Belgiës meest vooraanstaande chef-koks.

 

Voor een luxeverblijf of voortreffelijk diner, bezoek La Réserve Resort en Restaurant La Rigue op Elizabetlaan 160, 8300 Knokke-Heist, België, of neem contact met ons op via 050/61.06.06 of info@la-reserve.be


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...