Topchef Christophe Hardiquest van restaurant Bon Bon wil zich heruitvinden

Restaurant Bon Bon was een gerenommeerd gastronomisch restaurant in Sint-Pieters-Woluwe, Brussel, België. Het restaurant was gevestigd in een gerestaureerd herenhuis en werd geleid door chef-kok Christophe Hardiquest.

Het menu van Restaurant Bon Bon bood moderne interpretaties van de Belgische keuken en maakte gebruik van seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten. Het restaurant stond bekend om zijn creatieve en innovatieve gerechten, die vaak werden gepresenteerd als kunstwerken op het bord.

In januari 2022 maakte Restaurant Bon Bon bekend dat het zijn deuren zou sluiten in juni 2022. Hoewel dit nieuws voor veel fijnproevers en liefhebbers van de Belgische keuken een schok was, was het de persoonlijke beslissing van chef-kok Hardiquest om zich te concentreren op nieuwe uitdagingen.

Het sluiten van Bon Bon was een grote verandering in de culinaire scene van Brussel en werd betreurd door velen. Bon Bon had talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder drie Michelin-sterren en was opgenomen in de lijst van "The World's 50 Best Restaurants".

Restaurant Bon Bon zal worden herinnerd als een iconisch restaurant dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de Belgische keuken en de bevordering van duurzaamheid en lokale producten. Het is een plek waar gasten konden genieten van verfijnde gerechten en een elegante sfeer in het hart van Brussel. Hoewel het restaurant niet meer open is, zal het voortleven in de herinneringen van degenen die het hebben bezocht en genoten van de culinaire hoogstandjes die werden geserveerd.

Naast het aanbieden van verfijnde gerechten en een elegante sfeer, stond Restaurant Bon Bon ook bekend om zijn toewijding aan duurzaamheid en het gebruik van lokale producten. Chef-kok Christophe Hardiquest was een voorstander van het gebruik van seizoensgebonden ingrediënten en werkte nauw samen met lokale producenten om de meest verse en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten te verkrijgen.

Het restaurant had ook een eigen moestuin waar een groot deel van de kruiden en groenten voor de gerechten werden geteeld. Deze moestuin bevond zich in de tuin van het restaurant en was ontworpen door landschapsarchitect Wirtz International.

Restaurant Bon Bon had ook een eigen kookschool genaamd Bon Bon Academy, waar cursussen en workshops werden gegeven aan zowel professionele koks als amateurs. De kookschool bood lessen aan in verschillende aspecten van de gastronomie, van het koken van basisgerechten tot het maken van complexe desserts en het bereiden van ingrediënten.

Het sluiten van Restaurant Bon Bon was een groot verlies voor de culinaire scene van Brussel en de Belgische keuken in het algemeen. Het restaurant was een inspiratiebron voor veel jonge koks en culinaire liefhebbers en had een grote invloed op de ontwikkeling van de gastronomie in België en daarbuiten.

Restaurant Bon Bon was niet alleen een restaurant, maar ook een belangrijke speler in de culinaire wereld. Het restaurant was lid van de prestigieuze organisatie Relais & Châteaux en werd geleid door chef-kok Christophe Hardiquest, die beschouwd werd als een van de meest getalenteerde chef-koks van België. Zijn passie voor de Belgische keuken en zijn toewijding aan duurzaamheid waren duidelijk zichtbaar in de menu's van het restaurant en de manier waarop het restaurant werd gerund.

Het restaurant had ook tal van onderscheidingen en prijzen ontvangen, waaronder drie Michelin-sterren en werd opgenomen in de lijst van "The World's 50 Best Restaurants". Bon Bon was ook de eerste Belgische chef-kok die werd uitgenodigd om deel te nemen aan de prestigieuze gastronomische wedstrijd Bocuse d'Or en had ook de eer om een van de gerechten te leveren voor het staatsdiner ter ere van de koning van België.

Naast het restaurant en de kookschool organiseerde Bon Bon ook verschillende culinaire evenementen en workshops. Het restaurant was betrokken bij verschillende initiatieven om jonge chef-koks te ondersteunen en te helpen bij hun professionele ontwikkeling.

Het sluiten van Restaurant Bon Bon was een emotioneel moment voor chef-kok Christophe Hardiquest en zijn team, maar het was ook een kans voor hen om nieuwe uitdagingen aan te gaan en zich verder te ontwikkelen in de culinaire wereld. De erfenis van Restaurant Bon Bon zal voortleven en blijven inspireren toekomstige generaties chef-koks en culinaire liefhebbers.

Over chef-kok Christophe Hardiquest

Chef-kok Christophe Hardiquest was de oprichter en hoofdchef van Restaurant Bon Bon in Brussel, België. Geboren in 1977 in Luik, België, begon Hardiquest zijn culinaire carrière in de keuken van zijn grootmoeder, waar hij op jonge leeftijd leerde koken en de basis legde voor zijn passie voor de Belgische keuken.

Hardiquest heeft in verschillende gerenommeerde restaurants gewerkt, waaronder Le Crayon in Luik en Comme Chez Soi in Brussel, voordat hij in 2008 Restaurant Bon Bon oprichtte. Zijn benadering van de Belgische keuken was innovatief en creatief, met een focus op het gebruik van seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten.

Hardiquest was een gepassioneerde voorstander van duurzaamheid en het gebruik van lokale producten in de gastronomie en had een eigen moestuin waar hij veel van de groenten en kruiden voor zijn gerechten teelde. Hij was ook betrokken bij verschillende initiatieven om jonge chef-koks te ondersteunen en te helpen bij hun professionele ontwikkeling.

Hardiquest's toewijding en passie voor de Belgische keuken werden erkend door talloze onderscheidingen en prijzen, waaronder drie Michelin-sterren en opname in de lijst van "The World's 50 Best Restaurants". Hij was ook de eerste Belgische chef-kok die werd uitgenodigd om deel te nemen aan de prestigieuze gastronomische wedstrijd Bocuse d'Or.

Chef-kok Christophe Hardiquest en Restaurant Bon Bon hebben talloze onderscheidingen en prijzen ontvangen voor hun culinaire prestaties. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke:

Drie Michelin-sterren: Restaurant Bon Bon ontving in 2016 zijn derde Michelin-ster, waarmee het een van de slechts twee restaurants in Brussel is met drie Michelin-sterren.

  • The World's 50 Best Restaurants: Restaurant Bon Bon stond op de lijst van "The World's 50 Best Restaurants" van 2015 tot 2018, waarbij het in 2017 op de 53e plaats stond.
  • Gault&Millau: Restaurant Bon Bon ontving een score van 19/20 van Gault&Millau, een van de hoogste scores die ooit aan een restaurant in België is gegeven.
  • Bocuse d'Or: Chef-kok Christophe Hardiquest was de eerste Belgische chef-kok die werd uitgenodigd om deel te nemen aan de prestigieuze gastronomische wedstrijd Bocuse d'Or. In 2011 bereikte hij de finale en eindigde hij op de achtste plaats.
  • Young Belgian Talent: Hardiquest ontving de Young Belgian Talent-onderscheiding van Gault&Millau in 2009.
  • The Best Chef Awards: In 2019 werd Christophe Hardiquest uitgeroepen tot de 41e beste chef-kok ter wereld tijdens de Best Chef Awards.


Deze onderscheidingen en prijzen getuigen van de toewijding en passie van Christophe Hardiquest en zijn team voor de Belgische keuken en hun innovatieve benadering van het gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...