Wat dacht je van de Comte de Grasse 44°N luxe Gin?

Naarmate januari voortsleept, zijn we op zoek naar iets opbeurends voor onze wekelijkse cocktail op vrijdagavond. En, met onmiskenbare tonen van de Côte d'Azur op elke slok, is een recept van Comte de Grasse 44°N Gin slechts het ticket. Deze zorgvuldig gemaakte gin is vervaardigd in een oud parfumhuis in het kleine stadje Grasse, beschouwd als de parfumhoofdstad van de wereld, en is een liefdesbrief aan Zuid-Frankrijk.

Geïnspireerd door het ambacht van parfumerie, probeerden de makers van 44° NB de unieke geuren en smaken van de Middellandse Zee vast te leggen en ze te flessen om van te genieten, waar ter wereld je ook bent - net zoals je zou doen met een parfum. Meer dan 20 lokale botanicals zijn zorgvuldig geselecteerd om elke fles van deze kenmerkende gin op smaak te brengen.

De neus is stevig citrussy, met de geur van citroenschillen en grapefruit die je raakt op het moment dat je de fles opent, wat snel plaatsmaakt voor zoute samphire, die het aroma van een frisse zeebries nabootst. Roos en jasmijn zorgen samen om een bloemige smaak te creëren bij de eerste slok, die wordt afgerond tot een verwarmende pittige afdronk van peper en paardenpeterselie.

Dit smorgasbord van verschillende geuren en smaken klinkt misschien overweldigend, maar het werkt perfect. Ze bewegen zich zachtjes uit de weg om de volgende tegemoet te komen en creëert precies wat er op het blik staat: een zomerdag in Zuid-Frankrijk. Dankzij het sterke smaakpalet is 44°N Gin krachtig genoeg om zijn eigen te houden, gewoon geserveerd met tonic, maar natuurlijk houden we er ook van in een cocktail.

Onze favoriet is de Marron Fizz, een Franse kijk op het klassieke Ramos-recept, dat eind 1800 voor het eerst in New Orleans ontstond. Heerlijke slagroom en noot-achtige Crème de Marron combineren met verse citrus en 44°N Gin om een cocktail te creëren die anders is dan alles wat je eerder hebt geprobeerd. Dit recept is iets complexer dan je standaard shake and serve, maar we beloven dat het eindresultaat meer dan de moeite waard is - en gegarandeerd indruk zal maken.

Recept voor de Marron Fizz-cocktail met Comte de Grasse 44°N Gin:

Ingrediënten:

  • 60 ml Comte de Grasse 44°N Gin
  • 30 ml verse citroensap
  • 15 ml verse limoensap
  • 30 ml Crème de Marron (kastanje likeur)
  • 15 ml suikersiroop
  • 15 ml slagroom
  • 1 eiwit
  • Tonic water
  • Optioneel: grapefruitzeste voor garnering


Bereidingswijze:

  1. Doe de gin, citroensap, limoensap, Crème de Marron, suikersiroop, slagroom en eiwit in een cocktailshaker.
  2. Voeg ijs toe aan de shaker en schud krachtig gedurende 10-15 seconden om de ingrediënten goed te mengen en een schuimige textuur te creëren.
  3. Schenk de inhoud van de shaker in een hoog glas gevuld met ijsblokjes.
  4. Top af met tonic water en roer voorzichtig door.
  5. Garneer met een grapefruitzeste, indien gewenst.


De Marron Fizz is een heerlijke en verfrissende cocktail met een unieke smaak dankzij de combinatie van Comte de Grasse 44°N Gin, citrus, Crème de Marron en slagroom. Het eiwit in de cocktailshaker zorgt voor een schuimige textuur die het drankje nog aantrekkelijker maakt. Serveer deze cocktail op een zomerse avond en geniet van de heerlijke smaken van de Middellandse Zee.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...