Twee Michelin ster A.Wong in Londen gaat nieuw menu lanceren

A.Wong in Londen is het eerste en enige Chinese restaurant in het Verenigd Koninkrijk dat twee Michelin-sterren heeft. Het restaurant heeft onlangs een nieuw avondmenu gelanceerd dat samenvalt met het begin van Chinees Nieuwjaar 2022, het Jaar van de Tijger. Het nieuwe menu is bedoeld om het historische en culturele tijdverdrijf van oude keizerlijke banketten te eren en werd gelanceerd op dinsdag 1 februari 2022.

Chef-eigenaar Andrew Wong haalde inspiratie voor het nieuwe menu uit zijn onderzoek met voedsel-antropoloog Dr. Mukta Das. Het menu is gebaseerd op het oude confucianistische ritueel van groeperen in vijven, dat de bewegingen weerspiegelt die te zien zijn op historische keizerlijke banketten, waarbij gasten verzamelingen gerechten deelden. Het nieuwe menu wordt gepresenteerd in vijf gangen en bevat gerechten die traditionele culinaire technieken uit heel China benadrukken. Deze gerechten bevatten onder andere aangebraden zwart lammetje met chili en pinda s, kersen gerookte pekingeend met pruim en kaviaar en kabeljauwwang met gefermenteerde chili en gebroede Chinese bieslook. Het nieuwe menu zal ook beschikbaar zijn in vegetarische vorm, met respect voor de boeddhistische keuken. Dit omvat gerechten zoals Char sui soja met honing, geraspte macadamia en gevulde morieljes met zwarte pepersaus, ingelegde palm.

Het nieuwe avondmenu stelt gasten in staat om te genieten van de Chinese keuken door meerdere gerechten te delen. Het menu wordt aangeboden naast het bestaande Taste of China-menu en Michelin beschrijft Wong'skeuken als het demonstreren van 'buitengewone verfijning, creativiteit en diepte van smaak'.

De grootste boodschap van de vele gasten en gezinnen tijdens de lockdowns en beperkingen van de afgelopen twee jaar was het verlangen om gewoon samen te komen om te eten en te drinken. Het nieuwe avondmenu van A.Wong voldoet aan deze behoefte en biedt gasten de mogelijkheid om de Chinese keuken te ervaren op een manier die de tradities en culturen van oude keizerlijke banketten eert.

A.Wong'snieuwe 'Avondmenu' kost 200 euro per persoon met minimaal twee gasten. Het restaurant is gevestigd in Londen en is een van de weinige Chinese restaurants in het Verenigd Koninkrijk dat twee Michelin-sterren heeft. Het nieuwe menu is een eerbetoon aan de diversiteit van de Chinese keuken en biedt gasten een unieke eetervaring die hen meeneemt op een culinaire reis door heel China.

Het is vermeldenswaardig dat chef-eigenaar Andrew Wong, die geboren is in Londen, in 2020 officieel onderzoeksmedewerker werd aan het Londense School of Oriental & African Studies Food Studies Centre. Wong is gepassioneerd over het vieren van de diversiteit van de Chinese keuken en werkt samen met voedsel-antropoloog Dr. Mukta Das om oude culinaire tradities te verkennen en te behouden.

Het is ook interessant om op te merken dat het nieuwe avondmenu van A.Wong, dat bedoeld is om het historische en culturele tijdverdrijf van oude keizerlijke banketten te eren, de gerechten presenteert in vijf gangen om dezelfde bewegingen te weerspiegelen die te zien zijn op historische keizerlijke banketten. Gasten kunnen genieten van de Chinese keuken door meerdere gerechten te delen en het nieuwe menu is ook beschikbaar in een vegetarische variant, met respect voor de boeddhistische keuken.

Over Chef Wong:

Chef Andrew Wong is een in Londen geboren en getogen chef-kok die het restaurant A.Wong heeft opgericht. Het restaurant is gevestigd in Victoria en is bekroond met twee Michelin-sterren, waardoor het het eerste en enige Chinese restaurant in het Verenigd Koninkrijk is dat deze eer heeft ontvangen.

Wong'spassie voor eten en koken begon al op jonge leeftijd, toen hij in de keuken van zijn grootouders in Hong Kong kookte. Na zijn studie aan de Universiteit van Oxford besloot hij om zijn carrière in de keuken voort te zetten. Hij volgde een culinaire opleiding aan het Westminster Kingsway College in Londen en werkte in verschillende restaurants in het Verenigd Koninkrijk en Hong Kong, voordat hij A.Wong oprichtte in 2012.

Wong is een gepassioneerd voorvechter van de Chinese keuken en werkt samen met voedsel-antropoloog Dr. Mukta Das om oude culinaire tradities te verkennen en te behouden. In 2020 werd hij officieel onderzoeksmedewerker aan het Londense School of Oriental & African Studies Food Studies Centre.

Wong'skeuken wordt geprezen om zijn buitengewone verfijning, creativiteit en diepte van smaak. Het nieuwe avondmenu van A.Wong, dat het historische en culturele tijdverdrijf van oude keizerlijke banketten eert, is een voorbeeld van zijn innovatieve en creatieve benadering van de Chinese keuken.

Andrew Wong is niet alleen een gepassioneerde chef-kok, maar ook een bekroonde restauranteur. Naast het leiden van A.Wong heeft Wong ook een ander restaurant in Londen, Kym s, dat bekend staat om zijn moderne interpretatie van de Brits-Chinese keuken.

Wong'sbijdrage aan de culinaire wereld is erkend door verschillende prijzen en onderscheidingen. Naast het winnen van twee Michelin-sterren voor A.Wong, ontving hij in 2017 de prestigieuze Britse onderscheiding 'Chef van het Jaar' tijdens de National Restaurant Awards.

Wong is ook een veelgevraagd spreker en heeft presentaties gegeven op verschillende internationale evenementen, waaronder de prestigieuze 'Chef'sTable' op het World Gourmet Summit in Singapore en de MAD Symposium in Kopenhagen.

Naast zijn werk in de keuken en op het podium, is Wong ook een auteur. In 2019 publiceerde hij zijn eerste kookboek, getiteld 'A.Wong - The Cookbook: Extraordinary Dim Sum, Exceptional Street Food & Unexpected Chinese Dishes from Sichuan to Yunnan'. Het boek is een verzameling van recepten die de diversiteit van de Chinese keuken laten zien en is lovend ontvangen door critici en lezers.

Andrew Wong is dus niet alleen een getalenteerde chef-kok en restaurateur, maar ook een inspirerende spreker en auteur die de culinaire wereld heeft verrijkt met zijn innovatieve en creatieve benadering van de Chinese keuken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...